Blog Lensa Kamera

Isnin, 7 Mac 2011

Buah oh Buah

Selamat pagi blogger..ermmm semenjak dua menjak ni makin malas 
pulak aku sekarang ni..apa kes ea??ermm tak tahulah nak 
cakap,mungkin  aku banyak sangat 
benda nak buat sampai blog ni dah tak terurus dah..

walaupun pagi ini aku tidur lewat lagi,tapi takpe aku nak gak buat entry 
walaupun mata aku dah tak boleh nak tahan dah ni..heheeee so pagi2 buta ni nak buat entry pun idea tak keluar sangat,so pada blogget kesayangan aku tu..ni ada kisah khas untuk kalian,
terima dengan seadanya....sekiann^^


 ................................................................................................. Amat, Daud dan Budin tersesat di dalam hutan sewaktu memburu. Mereka  kemudiannya ditangkap oleh sekumpulan orang asli yang merupakan  cannibal.
Sewaktu dihadapkan ke ketua puak cannibal, ketua puak mengatakan mereka tidak akan dijadikan sup dan dimakan jika mereka lepas ujian yang akan diberikan. Mereka dikehendaki pergi ke dalam hutan dan mencari 10 buah yang sama jenis. Lalu mereka pun pergi la ke dalam hutan bersama2 beberapa orang asli yang akan mempastikan mereka takkan lari.
Amat kembali dan membawa 10 biji buah epal. Ketua puak cannibal itu kemudiannya berkata "Kamu dikehendaki menyumbat kesemua buah2 tersebut
kedalam lubang bontot kamu tanpa sebarang ekspressi diwajah kamu atau kamu akan dimakan!". Maka bermulalah sesi menyumbat buah epal ke dalam
lubang bontot Amat, SATU!!! jerit semua orang-orang asli. Belum sempat epal kedua disumbat, Amat sudah menjerit kesakitan, lalu Amat diikat dan diletak dalam kawah besar untuk direbus jadi sup.
Daud pula kembali membawa 10 biji anggur. Ketua puak menerangkan perkara yang sama kepada Daud. Daud merasa takdelah susah mana.
Dari jauh Amat daridalam kawah mendengar orang-orang asli menjerit SATU!!! DUA!!!! TIGA!!! EMPAT!!!LIMA!!! ENAM!!! TUJUH!!! LAPAN!!!!, tiba-tiba Amat terdengar Daud ketawa terbahak-bahak.
Beberapa minit kemudian Daud diletakkan bersebelahan Amat dalam kawah besar.
"Weiii yang ko gelak apehal???...ko dah nak lepas tadi dah!!" bentak Amat kepada Daud
Daud jawab "takleh tahanla beb...tengah aku relax2 sumbat anggur tiba2
Budin balik bawak durian 10 bijik".


Sumber dari Syok.org

 Kata Achie : Cik Pika ,anda bagaimana??ehheeee0 komen dari budak comel^^:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger