Blog Lensa Kamera

Selasa, 4 Januari 2011

Bebunga Kasih^^

Semalam time beli barang,sempat melencong ke popular..Time lepak2 kat sana,macam biasa mata ni terpaku dengan novel2 yang berselerak kat rak2 buku tu...kalau  ikutkan hati,rasa nak beli semua novel tu,tapi larat ke nak baca??hehee baca novel bukan main ye,kalau layan sangat 1 buku tu sekejap je dah siap..Tapi kadang2 kena control gak,heheee takut kena beli hari2 pulak kan?? yala,kalau teda bahan bacaan ni,boring pulak..tak kan nak layan tenet 24 jam memanjang kan...so aku nak baca novel ni,siap bawa novel p tempat keja ni..harap2 tak kantoi..hehee nak amik sinopsis ni,layannn^^

Sinopsis Bebunga Kasih^^



Dya dinodai oleh abangnya dalam usia yang masih mentah,namun dia tidak berani mendedahkan kejadian itu bila ayahnya sendiri tidak pernah mengikirafkannya sebagai anak kandung..

hidup Dya terus diselimuti mendung bila dia terluka lagi. Encik Nasri yang dianggap prihatin, Sekadar mempermainkan perasannya.Harapan yang disandarkan kepada Syamir juga turut berkecai.kekecewaan Dya bertimpa-timpa bila mengetahui kedua-dua lelaki itu sebenarnya adalah suami orang. Ini menambahkan lagi kebenciannya terhadap lelaki.

Kemunculan Zarif,bekas teman sekolah menengah merobek kembali kisah lama. Dya masih ingat ,Zarif sering menyakiti hatinya.Malah penghinaan yang pernah dilemparkan , tidak pernah Dya lupa. Dan kerana Zarif juga,dia menjadi anak terbuang.

Sebenarnya, Zarif mahu merawat kelukaan Dya, Tetapi Dya menjauhkan diri kerana takut rahsianya terbongkar..Akhirnya, segunung kebaikan yang Zarif limpahkan membuka mata hati Dya bahawa lelaki itu ikhlas mencintainya.
Namun,Sudahkah dia bersedia menerima lamaran Zarif sedangkan bayangan silam terus mencintainya..

Kata Achie :No komen coz tak habis baca lagi^^ heheeee 

1 komen dari budak comel^^:

syakira hanis berkata...

jom singgah blog sy..ada jualan novel terpakai :)

http://syakirahanisitusayalah.blogspot.com/2012/06/novel-terpakai-untuk-dijual-jual.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger