Blog Lensa Kamera

Ahad, 22 Januari 2012

Kenapa Tak Tidur Lagi l Masalah Kehidupan Insan Bernama Achie

Assalamualaikum w.b.t. . .  


#Putrajaya..

#Susah sangat nak lena malam ini,nak kata panas tak juga..hujan kat puchong ni serasanya lebih baik kalau dapat tidur dengan lena..tapi kenapa tak tidur lagi?insomnia?jangan nak mengarut der...

#Puas berfikir banyak perkara..aku suka memikirkan sesuatu perkara ketika duduk bersendirian tanpa peneman..bagiku,ketika bersendirian itulah banyak benda kita mampu ingati..dari perbuataan baik sampailah ke perbuaatan yang jahat..kadang kala kita tak mampu mengingati perbuatan kita yang telah membuat orang menyampah...setuju?? mulut kita kan lancang bersuara....

#Dalam satu perhubungan ada banyak benda yang perlu kita turuti..perlu ada kepercayaan kepada pasangan kita,bertolak ansur ,sayang menyayangi, bantu-membantu, hormat pasangan kita dan penting sekali adalah kejujuran..kalau semua ini tiada dalam list kita,sebaiknya berhentilah dari membuat kerja sia-sia..

#Tajuk entry ini tak boleh pakai,ini fakta..masalah untuk mengupdate entry semakin pupus..semakin lama semakin malas je rasa,jika sebelum ini aku mampu membuat entry dalam 2,3 entry dalam sehari..kini nak buat entry merapu sehari sekali pun teramat malas.. aku kan suka bermain dengan emosi.kau ada?

#List terakhir..aku nak bersiap nak tidur..sebelum itu nak kena blogwalking sedaya mampu..kalau tak mampu,nak buat macam mana kan? besok jam 7.30 pagi dah kena  gerak ke Taman Tasik Perdana nak buat photoshoot..berminat?jom sesama..kbai


Kata Achie :Hidup aku memang penuh dengan keserabutan..grrrrrrrr


Sila like jika suka entry ini. . . .  

37 komen dari budak comel^^:

Nisa Greennnpanda berkata...

achie nie, makin lame jgn la makin down ye.. sy nk blk achie yg ceria & suke mrapu~... >_<

mmg btul, bile kite alone, byk bnde leh kite pikirkn.. but if kite mluah at someone we trust, kite akn dpt tgk the other sides of things, meaning pndapat lain tntang pkare yg same.. but then again, it's hard to find someone to trust & tell stuff with them, right?

bestnye achie nk gi photoshoot...sy nk ikut~.. lame xgi jogging2 kat lake garden, ngehehehehe.. XP

Nisa Greennnpanda berkata...

btw, masalah tido bkn la masalah kehidupan yg serious kot.. jgn risau ye achie.. n jgn byk sgt pikir.. ^_^

cheer up & have fun snapping pics~!!

Miss Purple Ungu berkata...

cantiknya gmbr kt putrajaya tu
btw, setiap phubungan msti ada give n take kan :)

Eyda Syahida berkata...

rindu nak dengar awak gelak ketawa cam dulu..

chill oke? :")

~SaL IjOu~ berkata...

"kenapa x tidur lagi"..boley dianggap satu peluang utk muhasabah diri~ ^^

photoshoot..oh sgt berminat tp masih blom berpeluang & berkesempatan~
(--")

Jue berkata...

1st: seyesly cantik gambo tu beb
2nd: next week kitaorg ade mini gathering, skit je dlm 5 org. Nak join?
3rd: dlm hubungan x kisah la ngan sesapa pun, mmg sgt ssh utk dfahami x kira lah bila2 pun
4th: nape down ni beb
5th: aku hari2 serabut haha

Tea berkata...

Sis meletakkan saling menghormati dlm carta teratas faktor perhubungan.. Yg lain itu juga teratas ;p


Menjaga tutur kata pd pasangan, body language, perbuatan... Kalau nk buat sst, fikirkan kesan terhadap psangan... :)

Tea berkata...

Cinta mampu mengubah kita... Perhaps improving ourselves.. Chill la Achie..

Nurul Iman Rosman berkata...

Wah, photoshoot tuhh!
Nanti jgn lupe update kat blog ye.
Nak tengokk. yihaaaa! :D

Ujie berkata...

berfikir utk sesal & insaf..itu baik.
berfikir lalu sesal atas takdir..itu merosak jiwa.

*umur achie masih muda, masih banyak masa utk bertemu cinta tulus. berhenti bersedih! (maaf kalau komen yg ni tak sesuai dgn entri kamu ya).

Saddila berkata...

semoga mood kamu nak buat entry 2,3 kali sehari kembali. amin . hee :))

nasha sanza berkata...

wow! photoshoot..teringin loh..tapi takde rezeki la nak pergi :P..pasal cinta2 nie..lemah sikit...haha..tak tau nak ulas apa...:(

TiraPengemis berkata...

jom dating!! haha

NighBerkz’S Blogs berkata...

hurmm menarik entry... follow yewp..


http://nighberkz.blogspot.com

Azlan Hasan berkata...

paling aku tak suka kalau tak leh tido tapi esk kena keje..usually ari ahad laa..hehehe

Regards,
-Strider-

♥e'in♥ berkata...

setiap perhubungan jujur tu penting.. btw, e'in pun susah tido mlm gak..

yad'z berkata...

kenape kah ini............ =)

#saye dah dua hari tak tidur, jaga mak demam plus saya sendiri sakit ><

chemay berkata...

achiee.
cantiknye gmbar tuhh.
nanti ajar chemay amik gambar awesome2 boleh?
:)

achiee.
hidup memang sentiasa ada masalah.
sebab tuh kita kena kuat.
settle kan masalah tuh secepat mungkin.
dan go on dengan life macam biasa,
:)

Cik tikah berkata...

jgn serabut2. relax2 :)

Teenager Housemaid berkata...

saya da lama punya masalah tidur.
n kurang tidur.
mata dah macam green panda dah hahaha..
i mean panda..

apa2 pun, smile eh achie.. tamo2 kusut2 kan fikiran..
:)

kata adik: jangan lupa share kan gambar yg achie shoot okay! saya suka tgk gambar tp xpandai tgkap gambar..sedih!

Paris Lipton berkata...

sekarang pon dh mls nak update, sbnarnya malas nak tulis entry yg bagus, nk tulis merapu, cm org jelek pulak annn, entahlah entahhhhhhhh

Hanis MY berkata...

Ssh jg nk lena huhu...

Lawanyaaa gambar tu...

Kira Kekuri berkata...

samalah..aku kalau sorg2 selalu memikir yg berlaku dlam hidup aku.
jgn la malas2 achie, nanti nak baca apa? hehe
- apa pun sabar yah, bukan achie ja kehidupan berserabut selalu, aq pun sama. ^^

-selamat bergambar2 ^^ hti2 tc

Iffah Afeefah berkata...

tdo maybe kne berteman kot hehe

rozeeta rashid berkata...

betul! memang bila sorang2 banyak benda yang difikir. kalau tengah down, duduk sorang2 jadi lagi down.

jumpa kat taman tasik perdana esok! hehe.

naiemah_ramli berkata...

cantiknya gambar tu =)

ddk bersndrian selain mngingatkn kita prbuatan baik & jahat,ia jga bolh hilangkan stress..bg naiemah la.. =)

Original CikTeddy berkata...

duduk sorang2 buat kita brtafakur ttg ksilapan2 yg lalu..kan3?hehe

Juliet_iRa~" berkata...

wahh photoshoot!;p

photographer ke?

putrajaya mmg cantik kan mlm..emm..dl ira susah nak tidur..sbb byk fikir kot..heeee

marny hunny berkata...

sama mcm sy je sebelum tido konpem berpk ttg bende2 lalu yg baek or buruk. haha. kadang2 timbul keinsafan. :)

Kira Kekuri berkata...

selamat tgahhari. jgn sedih2. kalau sdi sharelah dkt aq. ^^

CIK TOM berkata...

nape asyik down je???
maybe perlu cr booster utk naikkan blk smgt yg ada..
em kl duk sorg2 cik tom pn suka renung blk smua yg dh blaku..
kte xdpt nk ulang blk smua tue..
tp kte dpt jdkan pengajaran utk berhati2 akan dtg...

smile k ^_^

Muna rahimah berkata...

achieeee lawa gamba putrajaya tu ! watlek watpeace watcool bro :)

Afzainizam berkata...

eeemmm kadang tak leh gak paksa diri buat entry .... benda ni nak kena ada ilham baru leh buat....


kadang tu malas ajerr terlebihhh.... kadang tu masa membataskannya...

sama lah aku pun sama mood tak aderr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
Diy neon Ledd Strip pada kereta

najihah sahami berkata...

achie...org xleh duk sorang2..kalau duk sorang, banyak nangis..bukan banyak pikir..huhu...

ohcikgu berkata...

jangan ada masalah tak boleh tdo malam sudah la..

ciK LyndaWawa berkata...

dua tiga malam ni memang sangat panas.....tak lena nak tido......

Leeya Hezlin berkata...

alahai en achie...kenapa susah tidur ni??

hmm kalau kita bersendirian memang senang kita fikir macam2..
kadang2 sesuatu yang +ve & kadang2 sesuatu yang positif..
xsalah sekali sekala kita duduk berseorang..muhasabah diri..
mencari kebenaran dalam kehidupan..
but sometimes kalau terlalu memikirkan sesuatu tu boleh mendatangkan kesan yang -ve kepada kita..

so saya rasa,janganlah terlalu memikirkan sesuatu itu..
xsalah berfikir tapi jangan sampai menyesakkan fikiran..
senyum2 la selalu ya..
have a nice day en achie.. :):)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger