Blog Lensa Kamera

Sabtu, 14 Januari 2012

Dia Ada PHD

Assalamualaikum w.b.t . . . .

#Aku tiada PHD,cuma ada identiti..

Segan siot,tahulah dia dulu belajar luar negara,.punya master,kini dah ada PHD.aku setakat spm je,tak mampu nak belajar tinggi..normal bila kau dah punya PHD,kau dah mula lupa diri..Kau memang dah penat berhempas pulas belajar tak henti-henti,tapi itu bukan alasan untuk kau membuli..aku baru kerja sepuluh tahun kat syarikat ini,sedangkan kau baru bekerja kat sini tapi ada niat nak membuli,memang kau punya PHD,tapi pengalaman kau ada?hidup kena belajar dari pengalaman der..Sekian!!!

#Tanpa pengalaman.bisnes mantap pun bisa lingkup..kau tau dak??

#Aku bukan merujuk kepada penulis blog ini..


Kata Achie :Ingat nak buat entry panjang macam dulu kala,tapi confirm 
orang tak nak baca punya..hahaaaa

Sila like jika suka entry ini. . . .


27 komen dari budak comel^^:

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Shag selalu jumpa orang yang berlagak dia punya tahap sijil dia lagi tinggi. Benci woh ! Ada PhD bukan bermaksud ada semuanya. Grr~

CekbOlat-bOlat berkata...

yup. pngalaman itu pnting !
cecece,,ko kne buli eh? haha..

pstt: try la buat entry pnjang skali skala.. cm mane pun aku sudi bace la ! hehe

khalila ishak berkata...

hehee... mungkin die terasa diri dia dah sangat hebat....

chemay berkata...

orang bila lebih sikit.
mulalah nak berlagak kan lalink?
hishhhh.
manusia manusia.
-.-

nini berkata...

biasalah.....manusia ni macam2...bila ada kelebihan mulalah nak meninggi diri.....lupa sekejap, kelebihan yang ada pinjaman aje...kalau DIA nak tarik kejap aje....

tak kira lah phd ke master ke spm ke....kalau perangai cam budak sekolah tadika tak guna gak....ups...sorry terksar bahasa plak...haha...=p

Muslimah Optimis berkata...

Ilmu dan Pengalaman kedua-duanya penting..
orang berilmu yang ada pengalaman lebih mulia daripada orang yang banyak pengalaman tapi tak mau memantapkan ilmunya..

:-) teringin nak menghasilkan entry pendek

yad'z berkata...

orang yang rasa diri dia dah cukup bagus ade PHD adalah orang yang sentiasa diselubungi dengan PHD hati .. iaitu perasaan hasad dengki.. =)

MiszMaryaNe berkata...

walau bljr stinggi mane pn kalo xde pengalamn x gune jgk,
pnglmn la ckgu yg plg baik mengajar kita..=)

Kalamhati berkata...

Susah kalu PHD bersarang dalam diri ni..huhu

Salam kenal..terima kasih follow..akak dh add link..=)

Hanis MY berkata...

Ssh la bekerja dgn org berlagak mcm tu... Huhu...

FAIZ FAKHIRIN berkata...

biasa la, ego manusia ni ada bermcm jenis..tmbh2 lagi bila ada pangkat pada nama...pergghhh...

Eyda Syahida berkata...

dunia seperti roda, kita takkan selalunya di atas, kita juga takkan selalunya dibawah. so, bila kat atas, jangan nak lupa diri. just ingat yang tu.

Nisa Greennnpanda berkata...

sy knal sorg pakcik & makcik yg ade PhD tp mmg sgt rndah dri.. ^_^

sape la pakcik & makcik tue ye? hehehehe.... >_<

kite xleh aa nk bgga sgt.. PhD xleh bwk ke akhirat pun~..

.........cP~ berkata...

tak kira la PhD ke, apa ke, hormati orang lain. baru la hidup aman.

Cik Pulau berkata...

sy pun takde phd jugak..
huhuhu..

pengalaman tu penting senornya..

Iffah Afeefah berkata...

ye bkn stakat phd ko boleh berjaya

mysara berkata...

pengalamn tu lbey pntg...
klu dlm sektor pkerjan, pgalamn tu la yg mula2 dlihat

Anis Adila Aris berkata...

pengalaman adalah pengajaran :D

Cik tikah berkata...

btol, jgn buat entry pnjg2. cik tikah x suka. haha..

Nor Sharul Atikah Bt Nor Azlan berkata...

kadang2 bila dah belajar tinggi2 akan lupa diri kan :)

Juliet_iRa~" berkata...

huuu..ada pro n kontranya org y blajar tinggi , org y kerja lama..huu

sbr naaa..;p..jgn buli membuli sudahh..;p

ioi lagi?ahaha

CIK TOM berkata...

cik tom pn xde phd..sob3..

jom kita further study nak x sayam??hehe...

EruzuLiyana berkata...

kadang2 xsemua perkara diukur dengan tahap pembelajaran, pengalaman lah yang banyak mematangkan kita.. :)

miss izni berkata...

http://www.motivasi-kerja.com/ijazah-atau-pengalaman-lebih-penting

Afzainizam berkata...

kadang kala aku marah juga orang yang ada PHD bergulung.... tapi otak tak aderr... sekadar guna teori... mana sama dengan situasi sebenar...

tapi kalau orang lama yang ada pengalaman kerja tetap perfek dan smart ajerrr.... aku respek kat otai kat tempat aku kerja ni...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
Insurans kenderaan akibat bencana alam

Azlan Hasan berkata...

a piece of paper tak membuktikan ape ilmu yang ada didada..hehehe..

Regards,
-Strider-

Teenager Housemaid berkata...

entry panjang mana pun insyaAllah saya baca lka..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger