Blog Lensa Kamera

Sabtu, 21 Januari 2012

Needle Prick l Nikkor 18-105mm

Assalamualaikum w.b.t. . . . 

#Festival photographer kat Mid Villey  09.10.11

Rindu dengan kawan aku yang seorang ni,kawan aku kat kolej sejak 2006 sampai sekarang.. cuma bezanya kini aku dah jarang dapat jumpa dia..heeheee aku kenal dia seingat aku masa dalam bas sewaktu perjalanan ke hostel berhampiran dengan pusat perubatan universiti malaya (PPUM)..pelajar UM macam nisa greenpanda mesti tau tempat ni..hehe kawan aku tu memang satu kepala dengan aku,banyak benda mengarut kami buat semasa bergelar pelajar dulu.. Apatah lagi hampir setiap semester bila posting kat hospital,kami ditempatkan dihospital yang sama..

Mengingatkan kenakalan semasa praktikal kat Hospital Jitra Kedah dulu,selalu saja ponteng kerja,kekadang masuk lambat macam hospital tu hospital sendiri..bila instructor bising,boleh pula buat alasan tak dapat keluar rumah..sebab pintu rumah dah rosak,langsung tak boleh nak keluar rumah..tapi yang bestnya instructor boleh percaya ni,kasihan bila fikir balik.. kalau petang kerja kami asik merayau mencari makanan.beli itu ini sampai berlambak makanan kat rumah sewa dulu.. kalau bosan juga duduk kat taman permainan dan lalu rumah jiran sambil selamba petik buah rambutan orang..heheee tapi zaman dulu kan?zaman gila-gila remaja orang kata..

Satu kisah yang betul buat aku kasihan dengan kawan ni,masa tu aku praktikal semester lima kat Hospital Klang,bila mana kami ditempatkan kat kecemasan tu kawan aku terkena Needle Prick..Mulanya ok lagi,buat macam tak kisah ni..tapi bila check blood patient tu,rupanya dia ada penyakit tiga serangkai..Ada Hiv, Hepatitis B dan Penyakit kulit..kalau korang dalam situasi dia,apa korang nak buat?kasihan tau,nasib baik juga dia cepat buang darah sebanyak mungkin dan malangnya bila doktor terpaksa preskrips ubat Hiv untuk pemerhatian selama tiga bulan..dalam masa tiga bulan itu dia nampak sedih bercampur takut ni,selalu kata dirinya nak matilah..nak itu inilah..Alhamdullilah bila cek blood dia balik ,hasil menunjukkan  positif..kalau tidak mesti sekarang dia sudah tiada..oppssss Sekian^^

#Nakal-nakal juga,Tuhan jangan lupa..

#Hidup mati ditangan tuhan,kalau dah dipanggil tengah blogging pun boleh pergi..kan3??

#Gembira sangat sebab dah beli lens nikkor 18-105mm..duit terbuang tapi berbaloi2^^

#Ada event untuk photographer kat Taman Tasik Perdana ahad ni,jam 9 pagi...nak dating?? jommmm

Kata Achie :Kesedihan jangan dilayan,kehidupan harus diteruskan...


Sila like jika suka entry  ini. . . . 



26 komen dari budak comel^^:

Tea berkata...

Penyakit hanya salah satu punca kematian... Kita tak tahu apa punca kembalinya kita nanti padaNya...

chemay berkata...

takuttt.
harituh instructor chemay kat HSA cerita.
ada nurse yang kena blood patient yang ada hepB.
then berjangkit.
kesian tapi dah takdir kan.
hope sangat chemay tak kena benda tuh.
kena lebih berhati2 lepas ni.

event?
nak ekotttt.
:P

teha berkata...

datingg ? jom2.. hahaha !

yad'z berkata...

owh,, nakal rupenye ek time study. skrang nakal lagi tak. ehek. err, naseb baek tak dijangkiti. kalau tak...... tapi betul lah kan, ajal maut ditangan tuhan.


asal lah time ade event mesti jauh dari johor..T_T

#untunglahhhhhh dah beli lens!!!!!

Cik tikah berkata...

eh, serius menakutkan ka;au dh tercucuk tuh. alhamdulillah x de pape jadi :)

nasha sanza berkata...

nasihat yang baik akan saya ingat...:)

rozeeta rashid berkata...

eeii takutnya kena needle prick tu! nasib baik tak kena apa2.

Ujie berkata...

-mmg stress amat bila berada kat situasi kwn achie tu..

-kalau lens tu boleh buat hati gembira, elok la dibeli. boleh luah rasa melalui lensa kamera.

Nisa Greennnpanda berkata...

nk ikut gi lake garden.. ^_^

Eyda Syahida berkata...

takmo sedihsedih lagi tau? :")

Original CikTeddy berkata...

ya Allah,bahye tu..3 skaligus kena..nsib baik dh ok kan..pngajarn tu.len kali jgn nkal2 lg..hehe

event tu hari ahad eh?jom gi same2..haha

cik Kartun berkata...

ehem2.. tak nak ajak CK dating? hihihi
:p

HeNRieTTa JoSe berkata...

Needle prick? Takutnye....xsangkakan smpai camtu sekali...rietta biasa luka, rietta wt xtaw jer...xde nak test doktor ke hape...huhuhu....patut la masa hantar mak pgi checkup kt spital, jari terluka, MA tu nak cucikan, nak rawat....rietta selamba jerks cuci ngn air pili smpai darah berenti...cumanya dah MA kasi plaster, rietta letak jew la...luka pown sebab tolak wheel chair mak, terkena pintu bilik ambil sample darah...

Nak deting jugak....tapi jauh....huhuhuhu.....t ajarkan rietta yea.....sunny 16 jew yang rietta taw pown...

Psssss.....
Ok, rietta akan bajar dr awk....sy berjanji akan bajar bersungguh sungguh sekgu...hehehe...

Azlan Hasan berkata...

hahaha..syok gak kekadang bila teringat benda2 lama...hehehe...

Regards,
-Strider-

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

>.<' Menakutkan bila terjangkit tu !

#jom detim, ada lens baru dah :P

Paris Lipton berkata...

doktor ke?? wahh boleh lah jd photog tnpa bayaran hehehehehe

Kira Kekuri berkata...

hmmn, kesian kwnmu tuh, trbyg jika ada pnyakit mcm dia gak.

wow da ada kamera mahal =p aku mampu kamera digital ja. hehe^^

Teenager Housemaid berkata...

oooooo kerja kat hospital rupanya....

masa awak semester 5 tu tahun berapa?

CekbOlat-bOlat berkata...

bhaya nye kene mcm tu.. rsiko tggi..

eh abg doktor ke? nurse? heheh..

p/s: eee.. suka sgt ggit org! >_<

titan berkata...

ohh..mengelat ye..tak leh kuar rumah. hehe..

Nisa Greennnpanda berkata...

"pelajar UM macam nisa greenpanda" -- sape tue, cam knal je...ngehehehehe.. XP

alhamdulillah...
nsb baik kwn achie tue ok..
kalo sy, sy pun xtau nk wat ape, huhu~..

sronoknye achie dpt bli lens eh.. setapak demi setapak nk jd photographer pro eh? bestnye.. all the best, my dear fren~..

ala~,,, nk ikut gi lake garden, huhu~.. T_T

Miss Purple Ungu berkata...

life must go on kan achie :)

TiraPengemis berkata...

cian die...mintak jauh semua tue...

Juliet_iRa~" berkata...

achie ni nurse ke?heee

CIK TOM berkata...

wah nakalnya alasan...kesian instrutor tue boleh percaya..hee
nk jd photographr ke??

Afzainizam berkata...

isshhhh ngeri pulakkk membacanya.... ye lahhh..... Allah masaih sayangkannya.... mungkin itu suatu dugaan dan cubaan baginya... kita ini isan sebagai mana bila disebut penyakit dan kematian..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
Diy neon Ledd Strip pada kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger