Blog Lensa Kamera

Ahad, 8 Januari 2012

Kau Kencing Aku


Assalamualaikum w.b.t. . . . . 




Sabar hati oi,sabar ya jiwa..dugaan hidup memang macam tu,tidak semestinya akan bahagia sentiasa,kekadang pasti ada ombak cabaran datang menimpa..normal bila kita dihimpit masalah.masalah tidak semestinya hanya menyerabutkan akal fikiran kita,namun boleh membuat kita matang dalam melawan arus kehidupan dimasa akan datang...

mungkin orang sengaja nak sakitkan hati kita,mungkin mereka cuma ingin menguji diri kita,mungkin mereka ingin menambah masalah yang sedia ada..namun jangan cepat melatah,jangan cepat melenting tak tentu pasal..biarkan bila mereka cuba nak KENCING kita,jangan cuba nak balas kembali perbuataan yang mereka cipta itu,,kerana kita bukan seperti mereka,.yang suka KENCING merata-rata..Sekian..

#Kau buat aku macam tu,buat aku rebah terjatuh..

#Kau buat aku begitu,takpe yang pasti Tuhan Maha Mengetahui..


Kata Achie :Mood nak berblog melambung jauh ke laut..tolong kembali...


Sila like jika suka entry ini . . .


34 komen dari budak comel^^:

Niza Romli berkata...

sungguh indah itu pokok, itu langit dan itu rumput... kombinasi warna yg sgt menarik!!

err..salah komen pulak :D

V berkata...

KAT MANA NAK MENONTON TV1 ,TV2,TVi,TV3,NTV7,8TV,TV9 alhijrahtv,Astro Ria ,Astro Warna ,Astro Arena ,Astro Ceria ,Astro Prima ,Astro Oasis ,Astro Box Office Movie YA OK KINI ANDA TAK PERLU RISAU ANDA BOLEH MENONTON SEMUA CHANNEL TERSEBUT FREE DI http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html
TERDAPAT JUGA LEBIH 207 BUAH SIARAN RADIO ONLINE BOLEH DI DENGARI SECARA LIVE DI SINI jom terjahhhhhhhhhhhhh

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Yew ! Sorang kencing merata, kalau kita ikut lagi tersebar meluas lah tapak kencing tu. Tabah jela Achie oi ! Meh meh share mood berbelog ;))

Kira Kekuri berkata...

background tuh menenangkan. aku ambik ar? jadikan desktop background. ^^

#sabar achie, hidup memang macam ni..kdang2 org tuh saja wat mcm tuh, untuk menguji diri, apa pun yg dorg wat, kena sabar n think positive (malar sebut psl think +ve,hehehe =D)
sebab lama2 nnti,pasti akan sedar hikmah di sebalik semua kejadian.. =)=)

#ohh mood blogging achie, sila jangan berlayar ke laut, nnti xda apa yg aq bole baca ='D
heheh

Teenager Housemaid berkata...

ya, kita bukan seperti mereka..
dan jgn jadi seperti mereka...

jgnla jauh ke laut... ke depan pagar sudahlah..:D

Leeya Hezlin berkata...

wahai mood nak berblog en achie yang sedang melambung jauh ke laut,
silalah kembali kepada en achie di darat ni ya..
kesian dia..hieeeee..

smile.. :):)

L berkata...

jgn sampai kencing manis... hahaha. tak elok amalkan kencin2 .. haha

jom baca sikit =)

http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

Nisa Greennnpanda berkata...

huhu~.. achie.. bile awk rs down camnie, sy pun same gak.. T_T

pedulikn la org tue.. sy kn kwn nie..ade utk awk.. lalala~...

Tea berkata...

cow itu membuang air kecil padamu?
air kecilmu ialah cow?

.........................

Takpe org buat kat kite.. jgn kite buat kat orang... bertabahlah..

wan habibah berkata...

sama dgn lah.. saya pon sejak dua menjak ni malas nya nak menaip

KhaiRin - anies berkata...

org nk uji kite..x pe..jgn allah yg uji kite...lg skt...

Hanie_Dew berkata...

setuju.kalau kita balas balik kejhatan kita mcm same je dgn penjahat tu.


tapiii susah betul tak nak balas balik kan. sabar sabar. kuatkan imann.... =p

Azlan Hasan berkata...

mereka yang kaki kencing kita itu pasti bodoh kerana tak pernah mengenal ape itu mangkuk tandas..hahaha

Regards,
-Strider-

Ujie berkata...

BANGUN KEMBALI!! buktikan yg kamu tak kalah dan terus rebah.

*menulislah..komen kwn2 kan buat hati terhibur!

Prettywrite berkata...

jangan ikut kencing macam mereka..biar Allah yang membalasnya..

Azhafizah[フィザ] berkata...

bersalah selagi boleh ye.tidak akan rugi apa apa kalau kita bersabar..

p/s:fiza datang untuk kali ke2 review alexa..hari tu dah review tapi tak keluar ye..peliklah..kali ni kalau tak keluar.sila inform ye..terima kasih ^__^

CIK TOM berkata...

sabar2..cool man..br ensem..heee
eh sm la mood blogging ke laut..last republish balik entry lama2..hee

diana berkata...

BUAT JAHAT PASTI DIBALAS JAHAT..

CIK TOM berkata...

ciktom dh review blog achie..tgh proses..
yg achie review xkluar lg dlm list review blog ciktom..maybe tgh process kot..k just nak inform tue =)

Paris Lipton berkata...

sape buat hang? meh kak yong tolong belasah heheh
*sabarjelah eh, org sabar disayangi Tuhan :)

dja_amiensukhri berkata...

takpe, Tuhan tahu.. nak cakap jangan KENCING pun tak boleh jugak an.. heee..

cemomoi berkata...

nyampah tul nengok bebudak hindu kencing merata.. bukan budak kecik!

Rtp Farra Arisha berkata...

sounds very frustrating with something. aren't you? keep calm down yourself...

Eyda Syahida berkata...

kuatkan semangat. saya tahu awak kuat :")

Wz Fadhlan berkata...

Hanya kita meluahkan rasa kedamaian sahaja dapat atasi kesedihan kita, nice picture, buat ambe rsa tenang, =)

sabar bro...dugaan datang macam tsunami tapi hanya ungkapan syukur dapat tenangkan hati kita =)

Original CikTeddy berkata...

slalu ade org mcm tu..mmg skit hati kot..grr~

Hanis MY berkata...

dia tak tahu ada balasan di akhirat agaknya... takpe sabar itu ptg...

ciK LyndaWawa berkata...

you piss me..
nway..cantik gambo........=]

teha berkata...

kalu nk kencing , g toilet yee.. xbaek merata2.. hehe

LadyBird berkata...

sabarlah hati..
hidup ini dihiasi dengan dugaan..
smg tabah..

Jue berkata...

Aku nak ckp benda yg sama mcm Hanie ckp =)
Aku pcaya pbalasan itu wujud. Lambat atau cepat, kita xtahu. Yg ptg kita jgn jd mcm org yg suke kencing merata =)

Leeya Hezlin berkata...

assalamualaikum en achie..

hmm macam yang saya cakap,saya tak tau juga macam mana mau buat kalau hadapi masalah besar..

cuma saya akan ambil masa untuk bersendirian,muhasabah diri dan mencari dari mana bermulanya masalah yang dihadapi..
mesti ada penyebab kenapa berlaku kan..so,mencari punca kepada masalah tu memang perlu..

then,kalau saya ni saya suka bercerita pada orang yang betul-betul memahami saya macam mana..biasanya kawan baik saya..selalunya dia boleh membantu saya dalam masalah yang saya hadapi..nasihat,pendapat dan dorongan dari kawan baik memang sangat membantu bagi saya..
kekuatan itu yang saya perlukan selain daripada kita bersujud kepadaNYA macam yang awak bagitau tu..

banyakkan baca al-quran untuk tenangkan hati..
insyaALLAH semuanya akan selesai..
cuma lambat atau cepat..tu ja..
biar masa yang menentukan sebab awak dah usaha dan tawakal. awak berserah kepada ALLAH..
ALLAH tau awak mampu untuk menghadapi masalah itu..
sebab tu awak dipilih..you are the choosen one,en archie..

semua ini akan mengajar awak erti kehidupan..
hmm semoga semuanya akan pulih seperti biasa...
semoga awak sentiasa berada di bawah lindunganNYA.. :):)

ini apa yang saya rasa..maaf kalau tak membantu..

najihah sahami berkata...

alalala...achie cakap je mood blog jauh ke laut la lombong la..padahal entry naikkk je kt dashboard. benciii!!!!!!nk idea...T_T

Afzainizam berkata...

Sikap suka berbohong dah menjadi kebiasaan daripada perkara kecil hinggalah kepada perkara yang lebih besar. Sikap ini jika tidak dibendung boleh membawa kepada perkara negatif hinggalah kepada perlakuan jenayah. Bagi akan berbohong itu adalah sekecil-kecil jenayah.

Mana tidaknya sekali berbohong akan melarat hinggalah berkali-kali bagi menutup perbohongan itu. Paling teruk sifat suka berbohong ini boleh membawa.kepada jenayah termasuklah membunuh!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip tersalah isi minyak kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger