Blog Lensa Kamera

Isnin, 23 Januari 2012

Taman Tasik Perdana l Bengkel Dslr Adhadi l Domodroid Vs Danboard

Assalamualaikum w.b.t. . . .

#Cuba teka aku yang mana satu?heheeee

Semalam berkesempatan ke Bengkel Dslr anjuran otai fotografi, Adhadi Mohammad..ramai otai yang dapat aku jumpa kat sana,,alhamdulillah banyak input yang dapat aku pelajari walaupun masa yang agak terhad sekali..lebih 200++ yang mendaftar namun hanya 60++ yang hadir disebabkan hujan renyai ketika itu..apa pun itu adalah satu pengalaman menarik yang dapat aku dapat dari situ..




Rasanya tak mampu nak buat banyak benda dimasa kini,dikala masalah demi masalah aku terima..kekadang macam malas nak update entry yang panjang berjela yang niat nak meluah tetapi hati masih tak rasa apa2..mulanya terfikir nak berhenti berblog dan menumpukan pada hobi baru ini,walaupun dah lama aku berkecimpung dalam fotograpi ini..namun sebelum ini aku hanya ditemani kawan karib semata,namun kini alhamdulillah ada banyak kumpulan otai aku telah jumpa dan insyallah di masa akan datang akan banyak outing akan aku ikuti...terima kasih atas komen2 kat page Woofer Storm Crew tu,terima kasih ye iffah, chemay, syima ,wawa,kira dan lain2 yang sudi lepak kat situ..anda semua memang terbaik..

Dan aku tertarik hati dengan komen dari chemay ni,aku kenal chemay bukan baru,dah lama tapi kenal macam tu je kat blog..dia memang antara blogger yang aku kenali cukup ramah dan baik sekali,terima kasih ye sahabat,mungkin aku akan dengar kata chemay,masukkan dalam entry..tapi malangnya bukan kat blog ini,kerana size gambar yang cukup besar amat merugikan sekali jika dimasukkan kat sini..aku dalam perancangan membina blog lagi satu dan membeli domain yang difikirkan sesuai dengan hobi itu...apa peranan kamu?cuba fikirkan apa nama sesuai domain yang hendak aku beli?aku harap nama domain itu bersesuaian dengan dunia fotografi yang akan menjadi platform aku untuk meletakkan gambar2 yang terhasil yang aku rasakan sesuai..Semoga idea kamu mampu memberi nafas lega dalam membeli domain tu.terima kasih ya,kalau aku guna domain yang kamu syorkan,insyallah ada hadiah misteri yang menunggu kamu tau..sekian !!

#Ada event fotografi pada 29.Jan ini di Taman Tasik Perdana pada jam 2 petang sampai 6 petang,bayaran cuma rm10 saja,siapa nak boleh join sekali..dan pada 05.Feb pula ada event Street Photography Style DSLRM di Central Market jam 9.30 pagi dan tanpa dikenakan 
bayaran..apa lagi?jom semua

#Ada beberapa blogger request nak tengok gambar photoshoot aku semalam,disini aku sertakan beberapa gambar yang mampu aku beri,nak bagi banyak tapi size gambar berat sangat dan gambar tu semua hodoh2 belaka..harap dimaafkan ..layann

#Benda comel tu,domodroid dan danboard..pinjam kat kawan,comel kan?siapa nak,sila beli,boleh share2..hehee












   




Kata Achie :Kejap lagi nak ke LCCT ,nak jemput adik bongsu..jom


Sila like jika suka entry ini. . . 

32 komen dari budak comel^^:

Pn. Sheila berkata...

cantik sngt foto2 tu... :-)

najihah sahami berkata...

achie!!tak sangka achie ni kreatif eh..seriuss lawa sangar gambar bungaaa semua tuu...

memang serba bolehla achie ni, jaga orang sakit boleh, menaip boleh, amek gambar pun boleh..hehe..keep itup..jd la insan yang sentiasaaa maju!!!hehe..

err..xde nama yg sesuai...xreti sgt..pape pun, semua nama yang achie guna, bia lah ianya identiti achie sendiri.

HeNRieTTa JoSe berkata...

Klu nk guna blog nie utk paste photo bleh....before bli domain, reduce jerks size photo....bleh jimat loading time gaks...

Pss....cumil jerks photoshoot tue sume....huhuhu...jauh, xdpt join...

Psss lg....kat mna bleh bli en android ngn en danbo ngn en domo...hehehe....nk wt model micro....

Nisa Greennnpanda berkata...

suke gile pic ke-9 tue~!!! ^_^
lawa2 aa pic yg achie snap..
nie dh kire one more step to become a pro la nie, hihi~..

hepi snapping~!!! >_<

name domain? xtau la..hehe.. XP

CekbOlat-bOlat berkata...

JANGAN BERHENTI BLOGGING !
buat la nk buat ape pon .. tpi jgn brhnti.. T___T
nak bace entry abg >_<

tak syg adik bolat ler kan.. hmm

ohcikgu berkata...

pernah gak pergi taman tasik perdana. tapi sekarang ni, ntah bila akan ada masa ke sana ye..sibuk aje..

chemay berkata...

ehhh.
chemay engatkan achie tak baca komen chemay semalam.
sebab achie tak reply kann.
heee.
:)

buat blog lain untuk gambar2 je pun okay jugak achiee.
at least tak ada lah lama nak tunggu loading untuk belog nie kann.
tapi kena pandai bahagikan masa lahh.
jangan sampai belog ni terbengkalai pulak.
:)

p/s : domain belog baru tuhh. guna nama achiechemay.com lahhh. nak? hehe :P

Nisa Greennnpanda berkata...

cdangan je nie.. >_<

www......
* wooferimages.com
* wooferstuff.com
* woofersnaps.com
* wooferpics.com
* wooferpix.com
* wooferphotos.com
* wooferclicks.com

* clicks&snaps.com
* pics&stuff.com

lalala~.. ^_^

yad'z berkata...

ok sangat jeles.. sangat jeles.. dan amat jeles.. hahaha... payahnye nak join event2 macam tu .. nak sangattt join. hukhuk...


#jangan tutup blog ea.. nanti saye takde kawan. hehe.. =)

Cik tikah berkata...

bestnya. lain kali ada event, jemputlah cik tikah. kalau free, insyaAllah boleh join ^^

shera haifa berkata...

haiyaa cantik je gambar2 tu.. ermm enth bila laa sy leh amik gambar cm tu,. kamera mahal pun xde

Iffah Afeefah berkata...

eh gamba die

cm tipu pon ade

lawaaa laa

Ujie berkata...

-achie yg baju kuning hitam tu..dok blkg org baju light kuning. kan??

-nama domain? hmm..kena fikir pnjng gak tu.

-bagus kalau achie aktif group fotografi! perkara baru akan buat kita happy & bersemangat tau. teruskan..

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

wahh danbo! huhu xde msa la gua nk men kamera2 ni.. huhu fulus pn ciput je..

Zakaria's daughter berkata...

phew , cantik lahh gmbau :D

btw , sy tag kamu.
http://dilazlife2307.blogspot.com/2012/01/di-tag.html

ciK LyndaWawa berkata...

cantiknye gambo terang2 ni..alamak..saya lum adadslr....3bulan gaji baru dapat beli sebutir......uwaaaa...

MiszMaryaNe berkata...

chantekla sume pitca,
alaa jgnla say gudbai kt dunia blogger yer..=)

Azlan Hasan berkata...

gambar tu kecik sgt...nak tembak pun tatau yang mana satu..hehe...tapi gambar2 ko yang lain tu memang lawa..selain dari watermark gambar tu da edit ker??hehehe

Regards,
-Strider-

Paris Lipton berkata...

suka gamba bunga tu, eh ni edit ke x? suka hayati gamba yg x diedit baru la class~~ huuu

MulutPayau berkata...

cantiknya gambar2 ni....

khalila ishak berkata...

achie snap semua gmbar tu? waaa... serius sangat cantik sangat-sangat. (dah langgar hukum tatabahasa dah ayat ni) hehe.... achie nk buat blog lain ke? kalau nk share kt sini pun boleh je kan? gmbar besar boleh resize jd kecik. tapi, nnt ade kesan kat gmbar tu ke kalau dah resize jd kecik?

eRza farEeha berkata...

wahh..xyh la tglkan blog...da pndi amik gmbar..tempek byk ckit gmbar foto..br cooll..
perghh cool gmbq!

Original CikTeddy berkata...

danbo pon ade?huhu..mnarik =)

Miss Purple Ungu berkata...

cantik la gambar2 achie ni...
lps ni blh la bgiat dlm bidang fotografi secara profesional kan
tp blog jgn dilupa :)

Kira Kekuri berkata...

woww nice. =)

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Nak join ! Tapi minggu ni tak bole lah~ :D

Leeya Hezlin berkata...

assalamualaikum en achie..
lama rasanya tak drop comment kat sini..ehehe..
biasa la balik cuti ni..macam2 plan ada..

btw,cantik la semua gambar tu..
tempat tu pun nice ja..hijau..
mesti best kan..

p/s:seronok ada abang ni boleh jemput adik..hari tu saya balik kenapa tak jemput pun kat klia??hahaha

afzainizam berkata...

ada bakat tangan kreatis ada jiwa seni.... mmg sesuai jadi fotograferr tapi kena diasah dan belajar teknik....

kata orang biar berguru dengan otai... kerana otai banyak pengalaman ...

wahhhh cantikkk gambaoor ko ambik tuuuuuu...

aku tak dapat teka ko kat mana... tak jumpa pun...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
demam hyperthermia hypothermia

~SaL IjOu~ berkata...

teruskan hobi kamu,tp jgnla sampai lupakan blog..mungkin masa terhad tp kene curi2 masa..InsyaAllah boleh~ =)
menarik gambar2 tu~ ^^

nasha sanza berkata...

hmm..untungnya org kreatif..=)

Teenager Housemaid berkata...

wah lawanya gambar2 ni..
saya tak pandai tangkap gambar.. T.T sedih!
tapi, suka sgt tengok gambar2 huhu...
teringin nak tangkap gambar yg lawa2 jugak..
*tapi, tak ada camera la pulak* teehee~

achie yang mana satu?
tataula..haha.
pls jangan berhenti berblogging okay? teehee~


kata adik: letak nama domain, erm...
wooferstormart.com
stormyart.com
wooferyart.com
storymypix.com
wooferypix.com
theothersideofwooferstorm.com (haha gila panjang)

haha.
sebenarnya tatau pun nak bagi cadangan.
haha.
macam kelakar pulak nama-nama cadangan itu..teehee~

nabila berkata...

gambar kat atas ni semua COOL! haha thumbs up..: )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger