Blog Lensa Kamera

Selasa, 3 Januari 2012

Apabila Fitnah Tercipta

Assalamualaikum w.b.t . . . 

#kata aku,cara aku...

Apabila fitnah tercipta,secara tak sengaja kau telah menempah dosa..membuat fitnah satu perkara,lagi memburukkan keadaan bila kau menyebarkan kepada mereka yang tak tahu apa-apa..mereka pula menyebarkan kepada orang lain,walaupun untuk tujuan berkongsi bersama,. tanpa mengetahui itu hanya fitnah semata-mata hasil rekaan mu sendiri..lihat,betapa berdosanya kau bila membuat mereka yang terlibat berada dalam lembah kehinaan..sedarkah kau hukum fitnah itu apa?jangan suka menyebar benda yang belum tentu sahihnya,kalau kau sendiri yang menjadi mangsa..bagaimana??Sekian !!!!

#Budak melayu seksi sikit kat luar negara dikata,orang telanjang separuh badan di malaysia tiada siapa nak kisah..tak betul,entah tidak..cuma tahu nak copy paste saja..

#kalau nak sangat traffic tinggi,buat saja entry panas2..katakan je untuk pengajaran buat semua walaupun dalam tak sedar kau cuma mengaibkan mereka..seo punya pasal kira jadilah..lalalaaaa~

#Yang komen tu pun memang bagus belaka,mengutuk mereka yang bersalah walhal dia pun serba tak kena..grrrrrrr


Kata Achie :Halalkah rezeki yang kau terima???


Sila like jika suka entry ini . . . 


35 komen dari budak comel^^:

mohdhazlan Dreadlock berkata...

fitnah lbh buruk dr membunuh ..

besar berkata...

ops nasib aku cerita pasal life aq yg bosan tuh jak, jd x la fitnah mana2 pihak. aww hehe. entah btul ntah tidak kes tuh. wallahualam

yura berkata...

saye sokong anda... :)
secara tdak sedar kite dah mengaibkn org lain

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Ouch. Hujah dah macam PB cuma PB punya panjang je. HAHA.

Cerita macam tu, simpan dalam diri je. Tak payah sebar. Aib orang cepat je nak sebar.

>.<'

Ujie berkata...

betul achie,
khabar tu benar atau palsu..menyebarkannya tetap dosa sbb buka aib orang.

boleh tulis jika utk peringatan yg lain, tapi JGN sebut nama & letak gambar. dia cuma remaja biasa..yg sdg cari identiti & mudah dipengaruhi.

ijA berkata...

muhasabah diriku..

CIK TOM berkata...

lebih krg maksudnya dgn entry ciktom..halal ke rezeki dr trafik camtu?wallahualam..huhu

kiwi berkata...

itu la..bkn hak kite untuk judge org tu ..tu semua urusan dia dgn Allah..x mustahil kalau org yg kite duk keji kutuk-kutuk tu berubah lagi bgus drp kita suatu hari nati..org yg cerdik pandai ada akal nak pikir x kan easily judge people..T_T

MulutPayau berkata...

macam2 cara yg dilakukan utk mngaibkan seseorang........sian sapa yg jadi mngsa...

محمد رازيق berkata...

setuju bro. zaman sekarang, manusia suka mengeji, sedang diri sendiri sama keji. mungkin orang itu bersalah, apa kita layak hukumnya. doakan mereka dapat hidayah, bantu mereka. Apepun aku pun kekadang tak lari dari silap macam ni bro. sharing2 jer.

Teenager Housemaid berkata...

betul3x...
:)

tapi, saya punya komen just
"ish, betul ke ni?"
boleh ke?
nothing more nothing less...
hmmm...

:)
p/s: sorry klu sy buat awk lebih rindu kt mama awak...:(

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

berebut2 nak siar gmbr gadis tu.hehe...ramai je org lain buat hal.tp sbb tak femes tak jd bhn cerita ye kan?sebar berita satu dosa, sebar gmbr tak tutup aurat pun satu dosa..huhu.moga kita sama2 mengingatkan yg terleka

Terbakor berkata...

boleh tak nak cakap no komen xD hahah

missSenget berkata...

woaah..

pedas2..

sobs2..


susah jadi orang glamer ni..

hassy chan berkata...

fitnah tuh lebih dsyat dr mmbunuh kui3..

Nisa Greennnpanda berkata...

sy mmg xsuke tulis entry panas2 & gossip2 nie.. juz not my type...

mmg xelok fitnah-m'fitnah nie.. "-_-

Tea berkata...

kurangkan bercakap berborak.. ia salah satu pemangkin fitnah... body language better kot..

... Wafa Awla ... berkata...

cool entry
wafa setuju sangat :)
jangan tabur fitnah

ciK LyndaWawa berkata...

xbaik memfitnah sesama sendiri tau..]

peace yo

KhaiRin - anies berkata...

mn2 pon akn wujud fitnah walaupun kita x sedari... tp adakah kita bebas drpd membuat fitnah??

Finaz Jaafar berkata...

setuju !

hurmm bukan stakat yg ke luar negara, dalam negara pun dah ckup memeningkan..perubahan drastik..rilek je kan..

ermm entry panas2 ni orang dah malas layan sekarang..sebab dah sorang buat semua buat..dok baca cerita yang sama je bosan kot

Azlan Hasan berkata...

hahaha..betul tu achie..nak menegur boleh tapi jangan sampai kuman seberang laut kita nampak..gajah depan mata tak dipedulikan..hehehe

Regards,
-Strider-

CekbOlat-bOlat berkata...

brhati2 la jdi blogger kn? kdg2 kite tak sdar ==" haihh

Prettywrite berkata...

err..dah dapat agak pasal tu..hihihi..
mungkin sebab dia adalah somebody yang pernah jadi kebanggaan Malaysia tu sebab semua orang bercakap tentang beliau..
tapi betul..kenapa sebarkan benda yang belum pasti itu dia..huru hara..

Prettywrite berkata...

dah review alexa..
ntah betul ke tak cara review nya..hihihi

Fakhruddin Aziz berkata...

sokong!!

saya datang nak review alexa

iszieylyanziy berkata...

tak patut kot fitnah orang,,sebar benda bukan2,,sumber tataw betul ke tak,,

Fatin Mraz berkata...

itu lah kan....

ahsfantasy24 berkata...

Nakkejar trafik la tu kot,
huhu jom buang yang keruh, ambil yang jernih ! :)

Pondok Usang berkata...

panji hitam... pasti akan muncul... =)

Cik Pulau berkata...

ni pasti pasal kes amalina tu. hurmmm..

~ yus ~ berkata...

betul2. Kalau tak pasti baik berdiam diri saja.

~ yus ~ berkata...

saya juga dah review blog ini di alexa...:)

Kira Kekuri berkata...

marah sebab kenapa? hehehe..xda maknanya pon klo sy marah2.. ^..^

Afzainizam berkata...

fitnah umpama membunuh saudara sendiri.... jangan suka fitnah orang esok lusa makan diri

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip servis motorsikal lc135

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger