Blog Lensa Kamera

Khamis, 1 Disember 2011

Jangan Jadi Keldai Dadah

Assalamualaikum w.b.t . . .

Jangan jadi keldai dadah,
cuma hanya buat diri binasa,
jangan percaya pada dia,
takut nyawamu cuma ditali gantung,
aku berkata bukan maksud aku cemburu buta,
tapi berkata kerana hiba melihat kau derita,
dadah,tolong jauhi dadah,
kerana dadah musuh utama kita,
kerana dadah hidup cuma akan binasa,
kerana dadah kau hilang dari dunia,
bisakah kau membuat kami derita?
kerana hanya yang dinamakan DADAH!!!!

*Wanita,tolong jangan tertipu dengan janji manis lelaki yang tak dikenali,
mungkin anda bisa menjadi mangsa sindiket dadah.cuma wang yang tak seberapa,
takkan anda berani mengantungkan nyawa anda sendiri..Fikirkan ya. . . .


nak senang bukannya mudah,kena belajar hidup susah dulu..orang kata,bukan senang nak jadi senang,tapi nak susah mudah sekali,usaha itu perlu kalau nak berjaya kelak,takkan tanpa usaha kejayaan akan datang bergolek?betul tak?usaha pun perlu kita teliti,usaha kepada apa?usaha untuk menjadi yang terbaik,atau nak menjadi yang terbalik,hehee kalau berusaha nak cepat kaya,kenalah berfikir bagaimana nak jadi kaya,dengan cara yang betul,bukan dengan cara yang salah disisi undang-undang ataupun agama.ingat kaya mana pun kita nak capai,esok lusa kita ke tanah juga...betul tak?Sekian

*Kaya macam mana pun kalau hati tak senang,tak bagus juga..lalalalaa~


Kata Achie : Abang Afza memang best,ada apa kemusykilan pasal kereta,motor dan sewaktu dengannya.sila ke SINI .Insyallah pertanyaan anda akan terjawab..okbai^^


Sila like jika suka entry ini. . . . . . . . 

26 komen dari budak comel^^:

emieysandra berkata...

tadi baru tgk tentang dhia..si azmi tu kne tangkap gara-gara mely yg letakkn dadah dlm beg die.. kesian

rozeeta rashid berkata...

kena tangkap kes naya je.

betul2. nak senang kena la rasa susah dulu. baru la kesenangan tu rasa lebih nikmatnya.

k.h.a.l.i.l.a berkata...

xmaw jadi keldai.........

diana berkata...

menjerat diri sendiri je...
bila dah terjebak susah nak patah balik..
jadi hati2 la..

cik ika berkata...

tkut ble kena cmni..ble kena dianiyai lg..manusi skg kejam..

p/s : aik..mamat nepal ker??
bwu nk ajak date ni..tp law mamat nepal..tkutllah..hehehe(ketawa sopan)

qasehraihan berkata...

dadah itu pembunuh bangsa jiwa dan raga..hehe

mIss toRayAkI berkata...

hai salam perkenalan..

btw sangat setuju bukan mudah jadi senang tapi nak susah memang mudah.

Nida berkata...

Kadang-kadang mereka mengumpan mangsa dengan kemewahan.. manusia bila dah nampak duit mulalah gelap mata.. dah tak kira mana salah mana betul..... nauzubillah

Eyda Syahida berkata...

eyda harap jumpa lelaki yang baik suatu hari nanti :)

Ujie berkata...

kdg2 kepayahan hidup membuat manusia sanggup melakukan apa saja..sehingga hilang kewarasan fikiran.

Tea berkata...

Pasang life jacket pd keldai tu WS.. Siannnn..

Miss Xyz berkata...

ni entri mmbnteras dadah kan? sye sokong! hehe

cik wanie Lovela (CWL) berkata...

hehehe keldai tak salah hehehe

Azlan Hasan berkata...

jangan jadi keldai dadah tapi jadilah lembu NFC..bleh duduk banglow..hahaha

Regards,
-Strider-

Miss Volvo berkata...

masa kat tagged hari tu ada lelaki offer i rm1000 utk shopping. i pn tny la nk i jd keldai dadah ke? dia jwb eh tak keldai dadah dia da byk da dia nk i jd perempuan simpanan dia. celaka tak?

cik sakura berkata...

biarlah besederhana kan..

Faaein Talip Roy berkata...

peringatan tu...

jangan mudah ikut aje orang yang tak kenal kan...


blog bro afzan tu memang best..

suka dengan usaha mereka..

hamzah ian berkata...

kena tipu ramai perempuan ni.. huhu

Nisa Greennnpanda berkata...

yup, jgn t'tipu ngan jnji2 manis laki.. "-_-

RinsyaRyc berkata...

belia benci dadah! #tetiba semangat.. ehehe.. >_<

Sunah Sakura berkata...

teringat movie Taken... takutttttttttttttttttttttt!

♥e'in♥ berkata...

ramai rakyat kite tertipu kn? kesian..

LAici KAng Ais berkata...

jgn lah jd keldai, jadi lah manusia.eheh :)

sergeant keroro berkata...

dadah, pelik kenapa orang boleh tertarik.

Afzainizam berkata...

uihhh kena berfikir panjang... dadah ni menjerat .... kerana wang ramai terpedaya

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
claim insurans motorsikal langgar kereta

ctk berkata...

bukan dipinta menjadi keldai tp terpakse..hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger