Blog Lensa Kamera

Selasa, 27 Disember 2011

Duit Jatuh Dari Langit

Assalamualaikum w.b.t . . . .


#Sumber dari google..Cantik!!

Bila duit jatuh dari langit,
tak perlu lagi diri berusaha,
hanya perlu sedikit masa,
untuk berjoli disini sana.


kalau benar duit jatuh dari langit,
kita semua pasti tiada yang susah,
hanya cuma duduk membabi buta,
tak perlu kerja kerana semua dah kaya.


 ***************************************

Kalau benar duit jatuh dari langit,semua orang tak perlu hidup susah lagi.semua orang
cuma perlu duduk diam dan menikmati hidup sementara masih ada..kalau benar duit bisa jatuh,tak perlu nak bersusah payah keluar pagi dari rumah demi mencari sesuap nasi untuk terus hidup..kalau betul duit bisa jatuh pasti ramai yang malas nak berusaha .lebih suka
berdiam diri dan tak perlu membuat apa-apa kerja..

Bangunlah dari bang oii,duit takkan jatuh bergolek kalau kita sendiri tak berusaha untuk mencarinya..dari situ kita tahu siapa usaha lebih pasti lebih ganjarannya,siapa tak berusaha makan sampahlah jawapannya..tapi kerana duit juga orang sekarang ni makin mengila..siapa?
kau rasa siapa??Sekian...


Kata Achie :Kerana duit juga kau berani masuk neraka !!!!


Sila like jika suka entry ini . . . . 






29 komen dari budak comel^^:

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Yo wassap bro ! Lama tak mai tulis kat sini. Selalu singgah sat je. Hee~

Sebab duit tak jatuh dari langit lah orang sanggup berusaha keras di jalan yang kotor di mana duit lebih senang di peroleh. Kan ?

Nisa Greennnpanda berkata...

impossible, duit xleh jatuh dr langit (except kalo ade org kaya jtuhkn duit dr helicopter die, hehe...)

sy xgile duit, coz xpenah ade duit sndri, huhu~.. T_T

myra azraff berkata...

archie tu sapa?
david archuleta ke?keh keh~

Teenager Housemaid berkata...

kita mesti sentiasa berusaha untuk berjaya di dunia dan akhirat...
:)
duit takkan jatuh dari langit, kejayaan takkan dtg bergolek..:)

Eyda Syahida berkata...

kan best kalau duit jatuh dr langit..
kan best kalau kaya..
tapi sume tu langsung tak menjanjikan kebahagiaan yang abadi. :)

BENA berkata...

sukaaaaa entry nih ! sebab beol tuh . tak usaha mne nk dapa hasil kannnn . heeee :)

Kira Kekuri berkata...

gambar tuh cantik, sebab dia warna biru! hehe
aku mahu duit.aku mata duitan..haha

chemay berkata...

bestnye kalau duit jatuh merata2.
tinggal nak kutip je.
siapa rajin jadi kaya.
siapa malas.
miskin selamanya.
:)

Tea berkata...

bersederhanalah... kalau ade lebih sedekah di masjid, rumah anak2 yatim... InsyaAllah yg sdikit tu rasa banyakkkk...nikmatnye..

Aida Omar berkata...

setuju dengan woofer bila banyak duit manusia lupa dan leka..lebih baik hidup sederhana dari kaya tapi tak reti bersyukur.

cik ika berkata...

memang best law dwet jatuh dr langit...boleh bli laptop..huuu~~

,mis u mis u..hehehe

Zul & Azizi Boarding Pets berkata...

Salam Woofer Storm,

Anyway nice info & blog...

BTW kami dah follow blog Woofer Storm, jangan lupa follow blog kami lepas ni ye... :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com

Zul & Azizi Boarding Pets berkata...

Kami dah tag banner wooferSTORM, jangan lupa tag banner kami plak ye.. :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com

Abg Stalker berkata...

aku x pnh berhenti usaha.bkn utk duit tp utk hidup.

nurul diana berkata...

kalau duit jtuh dr langit sume org x mau kje , hehehhe

Miss Xyz berkata...

btul tu, syurga tu bkn mcm hotel.. boleh dibyr dgn duit.. duit duit jgk, ibdah jgn lupa, betul x? hihi

iKhRam berkata...

kalau la duit jatuh dari langit.. lama2 duit pun takde harga .. k?

Miss Volvo berkata...

klu duit jatuh dr langit, kita jd sorg yg mls berusaha..

Zakaria's daughter berkata...

semua y kite nak, kene usaha .

Ujie berkata...

bila dunia jadi tujuan hidup..
sampai terlupa akhirat menanti.

Azlan Hasan berkata...

nak tunggu duit jatuh dari langit boleh..tapi kena tunggu kapal terbang bawak duit jatuhkan laa..hehehe

Regards,
-Strider-

Juliet_iRa~" berkata...

cantik gambar awan, langit..:)

btol..kerana duit blh masuk neraka..guna duit tu sbaik2nya yea..

Finaz Jaafar berkata...

perlu duit tapi tak la gila2 nak duit sampai berani buat ape je..takutttt!!!

ciK LyndaWawa berkata...

huh..klu duit jatuh dari langit.kompom kita akan jadi pemalas....

marny hunny berkata...

tapi malang, org melayu zaman sekarang cari duit datang dr sumber haram. malas berusaha, semua nak kaya sekelip mata.

Cik tikah berkata...

penat taw cari duit :)

Akue Achik berkata...

duit bkn sgalany tp rmai yg mati tnpany..huhu

dunia2..

CIK TOM berkata...

kl btul duit jth dr langit smua pn nak kan..hehe..tp smua tue mustahil..nak duit kn usaha bkn guna cara kotor..lalalala~

Afzainizam berkata...

EEEMMMM tak best gak kalau duit jatuh cam tu.... tak kerja bosan duit banyakkkk...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip hadapi temprature naik kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger