Blog Lensa Kamera

Khamis, 15 Disember 2011

Belajar Mengaku Kesalahan Diri

Assalamualaikum w.b.t . . . .

*sumber google..

Prinsip hidup mesti ada,
kalau dah rasa kita betul kita pertahankan,
kalau dah rasa kita salah kita mesti mengalah,
tak perlu menyalak pada benda yang tak kena,
tak perlu bersuara jika rasa kita bersalah,
mengaku salah itu perkara berani diri,
bukti kita sedar setiap kita pasti melakukan kesalahan,
tak perlu nak menghukum,tak perlu mencari pesalah,
kalau pesalah itu adalah DIRI KITA SENDIRI !!!!!!!

**************************

Salah tetap salah,jangan nak cuba alihkan kesalahan diri yang terserlah.mengaku salah itu
tindakan yang berani..semoga kesalahan boleh mematangkan bukan melemahkan mental diri. dihukum sekalipun kena terima kerana itu kesalahan diri,tak perlu nak menuding jari pada orang lain..lebih baik mengaku dari membuat masalah lain dilain hari...Sekian..

Kata Achie :Salah tetap salah ,tak perlu kata apa-apa....


Sila like jika suka entry ini. . . .

29 komen dari budak comel^^:

khalila berkata...

kalau slah, kene lah berani mengaku. huhu

Kira Kekuri berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Nisa Greennnpanda berkata...

budak comel dtg bg komen..

admitting to ur faults adalah salah 1 bnde yg manusia ssh nk wat..ade je bnde kite nk bantah or bangkang nnti, huhu~...

Nisa Greennnpanda berkata...

ha'ah...br aje update now, hehe.. well,sbnrnye td tido awal gile..now bgn lak, igt nk wat assgnmt tp sangkut lak kat blog,hehe..

محمد رازيق berkata...

setuju, jgn sebab ego diri nak sentiasa betul.. jmput singgah blog, CAHAYAMATA

jeBateja berkata...

kawe pernah buat sekali dulu...megaku salah sendiri...pehhh...cukup bangga beb...jadi tenang...kebetulan plak org yg pohon maaf tu respek plak dgn den...sebab berani ngaku....kembang montot den...ahakz

Tea berkata...

fitrah: carik salah org lain dan war2kn spy salah kita org lupa...


jgn ada kwn mcm tu....

Tea berkata...

achie ade soalan cepumas? emel sis larviya@gmail.com

Nida berkata...

Sebenarnya ramai manusia yang spesies ni... selalu menuding jari mencari kesalahan orang lain...

Miss Volvo berkata...

klu bt slh i ngaku tp i pantang bila i btl tp org ckp i slh :P

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

dah tau slh, cuba betulkan..toi dak..

nazirah berkata...

aah tul tu . plg pntg kalau salah die pastu buat2 lak tak taw aish panas2.. huhu

Ujie berkata...

mengaku salah..
umpama merendahkan diri sendiri.
tapi sebenarnya meningkatkan nilai diri kita di mata org lain.

Leeya Hezlin berkata...

hmm betul tu..
kita kena belajar untuk mengaku kesilapan diri sendiri..
sebab kita sebagai manusia tidak terlepas daripada melakukan kesilapan..

Azlan Hasan berkata...

try blajar dari kesalahan yg kita lakukan..hehe..tapi kalau setiap kali asyik salah benda yang sama susah gak kan???hehehe

Regards,
-Strider-

si gadis melayu berkata...

yep.. salah ttp slh..

KhaiRin berkata...

sy, kalu slh trus mengaku..wat pe nk simpan2 kn

Miss Xyz berkata...

kdg2 kita kne rendahkan ego kita & mngaku kslhn kita.. btul x?

Puteri Iqa Izyan berkata...

salah tetap salah. tapi ade jgk yg pesen nk pertahankan jugak die betul.

Finaz Jaafar berkata...

nak mengaku salah tu kekadang payah..hehhh~

diana berkata...

tak ,.tak..
akak tetap tak salah..
ekekeke...

asyik kata diri tak salah..
cuba terangkan pulak apa
sebab diri tak bersalah..kan???

RinsyaRyc berkata...

jgn tunjuk org lain kalau dah memang slh sndiri kan? hehe

ciK LyndaWawa berkata...

betull..saya sangat setuju....

Teenager Housemaid berkata...

yup..
walau salah kite kene berani mengaku..
no one's perfect..
and everyone make mistakes..
:)

Lady Shana Sweet berkata...

thumbs up! setuju! huhu

Paris Lipton berkata...

hanya belajar dan belajar tak perlu kata apa2....nyanyi sket

cik ika berkata...

ika loser kot..hurmm~~

♥e'in♥ berkata...

kalau ego dlm diri tu tinggi, mcm mane nk mengaku.. kan?

Afzainizam berkata...

kalau salah sendiri tanggung... kena ngaku salah... rasanya tak salah pun


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger