Blog Lensa Kamera

Rabu, 7 Disember 2011

Adakah Berdua Lagi Baik

Assalamualaikum w.b.t . . .

Berdua lebih baik?adakah betul apa yang dikata?
atau berdua cuma hanya membinasakan diri kita sahaja,
bagi aku berdua ada baik dan buruknya,
baiknya bila berdua pasti banyak benda kita boleh kongsi dengan sidia,
banyak masalah boleh diluahkan,tak perlu nak serabutkan otak sendirian,
ada orang yang ambil tahu keperluan dan kehendak kita,
seronoknya bila ada yang tahu susah senang kita,
tak perlu sangat nak memendam rasa,
kadang kala kita lagi selesa meluahkan dengan sidia berbanding keluarga mahupun
teman rapat kita sendiri..

tapi buruknya bila berdua cuma membuat hidup kita sia-sia,
jangan kata asal berdua sahaja merujuk pada pasangan bercinta,
tapi dah berkeluarga pun boleh digelar hidup berduakan?,
berdua menjadi padah jika pasangan kita tidak pernah memahami apa yang kita inginkan,
tidak ingin berkongsi masalah apapun dengan kita,
terasa jika bersama kita hanya membuat dia sengsara,
dia lebih percaya dengan yang orang luar banding kita yang sedia maklum adalah pasangan.

kalau dah sampai tahap itu,kenapa perlu berdua..
lebih baik hidup bersendirian,hidup pun tak sengsara,HATI PUN TAK SAKIT..
SEKIAN......

*Tolong jangan sakitkan hati aku ya...


Kata Achie : Aku hidup penuh dengan kecelaruan..


Sila like jika suka entry ini.....

28 komen dari budak comel^^:

diana berkata...

bila kita berdua ..
kita akan lebih mengenali diri kita..:)

adwafarahin berkata...

bersatu lebih baik! ^^

Ujie berkata...

betul..baik atau tidaknya bergantung pd situasi. umumnya hidup mmg lebih baik jika berdua. tapi kalau sebaliknya..jgn putus asa, cari jln keluar.

*apa yg bercelaru achie? dah tiba masa cari teman hidup kot..panjatkan doa kpd-Nya!

syazrinakuya berkata...

for me, kalau nak berdua secara belum sah, better jangan..

kalau nk berdua dah sah, kena cari yg betul2, then kena paham tanggungjawab yg bakal dipikul, kalau ada yang kekurangan, kena topup. ^.^

*betul tak saya komen tak tahulah *

Eyda Syahida berkata...

tetibe nak nyanyi lagu berdua lebih baik. heheh

btw, single is better.. best wohh.. huhuhu

Kira Kekuri berkata...

ber'satu' lagi best, xda siapa mahu cemburu2, x perlu ada yang di risaukan, kredit pun x syg sgt. huhuu. =) sebab tuh lah org yg ber'satu' sentiasa gembira. baik try pasang bertiga. mana tahu best? hahaha.
#kalau aku, paling aku benci org yg x percaya kata org yg lebih rapat dgnnya berbanding org luar. cehhh

Kira Kekuri berkata...

pasrah ja lah kalau hidup penuh dengan kecelaruan. huhu. apa pun THINK POSITIVE! haha

msredcheesecake berkata...

Mana terbaik kita sendiri tentukan....

RinsyaRyc berkata...

foreveralone.. sobbss..

eh, org kece sal nama blog, die kata sal url die panjang +_+

missina berkata...

mcm bunyi frust je ni,,berdua ni bnyk kebaikan,,yg penting serasi dan tolak ansur kan,,;)

♛ dja sukhri berkata...

hidup sensorang sunyi. tapi sebenarnya ALLAH sedang melindungi kita dari perkara yang sia-sia. Wallahua'lam.

Azlan Hasan berkata...

ntah laa achie..ada baik burknya kalau berdua nie..tapi kita yang set hala tujunya..hehehe

Regards,
-Strider-

chemay berkata...

lepas baca entry ni.
chemay rasa macam.
maybe chemay dengan dia patut berhenti dari terus berdua.
:(

thanks achie.

Cha berkata...

whats wrong with you? I can be your good listener :)

cik ika berkata...

ika ade wat slah ke?
ika minta maaf ye kalaw ika de wat slh..

Nida berkata...

Kadang-kadang Kak Nida pun terfikir.. alangkah bestnya kalau hidup sendirian.. sebab takde sesiapa yg nak sakitkan hati kita.. tp bila dikenang balik, nanti jadi gila pulak sebab bosan tahap yang melampaui batas..hehe

Nisa Greennnpanda berkata...

jodoh adalh ketentuan Ilahi..
kalo xde jodoh & b'pisah, kne la trime ngan redha je..
mmg kdang2 couple/ suami isteri b'gado..
kne pndi2 la jg ati masing2.. >_<

achie, sy xskitkn ati awk, kn? hehe.. XP

owh, awk study kat ppum? bdk medic eh.. ^_^

KhaiRin berkata...

bak kata acha sepriasa: bedua dgn mu pasti lbh baik hehehehe

Iffah Afeefah berkata...

beranak pinak lebih baik hehe

nazirah berkata...

kepercayaan itu penting dalam sesebuah hubungan ;)

QueeN TerataI berkata...

Bila dah berkahwin... sememangnya berdua lebih baik.. bagaimana pun hidup ini x boleh nk hidup sendiri.. mcm mana pun kita akan tetap memerlukan org lain.. :)

c'axoera berkata...

sometimes :)


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/spontaneous-of-sayings.html

cik wanie Lovela (CWL) berkata...

ada lagi baik

Miss Volvo berkata...

hmm i xbpe suka nk cite mslh kat org heheeh

khairul akmal bin azman berkata...

ok kot..kalaw bertiga..
mmg de kacau daun..

by the way.
nice entry

reen berkata...

beramai2 lebih baik..
haha...

Afzainizam berkata...

Andai benar kita mencintainya, cukuplah sekadar melihat si dia bahagia dari terseksa mengikut kehendak hati kita. Mencintai seseorang tidak bermakna kita turut akan dicintainya. Mencintainya juga tidak menjamin bahawa kita akan memilikinya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
Convert Enjin Daihatsu YRV

ciK LyndaWawa berkata...

ehem2..sweet..=]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger