Blog Lensa Kamera

Isnin, 6 Februari 2012

Street Photography

Assalamualaikum w.b.t

  • Masih cuba mengerti apa telah terjadi..kelu,diam mencari disebalik permasalahan yang terjadi..
  • Kenapa hidup ini mesti bersikap busuk hati?dengki dengan kesenangan orang lain yang mulanya juga seorang yang susah..hidup jika hanya ingin memerhati tanpa ada usaha diri memang tak bererti..nak jadi senang bukan senang,nak jadi susah bukannya payah!
  • Percayalah dengan kuasa tuhan!!apa yang kau beri,pasti itu yang kau terima..apa juga yang kau lakukan buat mereka,pasti itu juga yang kau akan terima seperti mereka..Percayalah !!
  • Bila kau dah jatuh tergolek,jangan mudah mengenal erti putus asa..mungkin ujian Allah begitu berat sekali namun percayalah pasti ada hikmah yang terjadi disebaliknya..
  • Kenapa mereka tikam kau dari belakang,mungkin kau terlalu bongkak,mungkin juga kau terlalu lemah..ataupun mungkin juga mereka tidak mengenal asas dirimu yang sebenarnya..ada lagi??
  • Begitu mudah mengatakan kau tidak punya perasaan,setelah susah senang ditempuh bersama-sama..ini balasan yang kau berikan..ternyata kau sungguh kejam..sahabat, perhatikan mereka ,mungkin juga mereka bisa berubah sekelip mata..

#Amaran ayat diatas cumalah sekadar apa yang aku rasa,tidak kena mengena antara yang hidup ataupun dah mati..
   
*************************
#Salam Maulidur Rasul..

#Tadi aku join group fotografi mengambil gambar sepanjang jalan dari Pasar Seni hingga ke KLCC...hampir semua gambar yang aku beri tidak diedit,pendek kata gambar yang original..haha maaf jika buruk pada pandangan mata korang.Sekian !!




#Best tau,rugi tak ikut..hehee


















Kata Achie :Aku masih tak mampu terima kenyatan..Apa cite der??


Sila like jika suka entry ini..

38 komen dari budak comel^^:

chemay berkata...

jelesss jelessss jelessss.
:(

Miss Butterfly berkata...

sakit mata cari yang mana satu awak, akhirnya jumpa. hahah






sebenarnya mulamula dulu, saya ingatkan kawan awak tu awak. hiks~

Kira Kekuri berkata...

nice sekali~ntah bla dpt mnjejakkan kaki ke street 2.

reen afny berkata...

macam karma. orang kaa buat baek dibalas baek. yeke?

biasa la kat mana2 pun ada je manusia yang busuk hati. cuma kita kena tahu nak handle golongan2 orang yang ada sifat dengki ni.

Kira Kekuri berkata...

emmm..salam maulidur rasul gak achie.
-senyum :(:)

jeBateja berkata...

wahhh...den sula lah gambar2 tu...lawa....kalau lah den mampu belii DSLR.....ahakz

CekbOlat-bOlat berkata...

ececehh.. hnsemnyeee..

=) cntik gmbar2 ni.. hmm,mmber adk die photografer gk.. still bru lgi.. ambil wedding2..

mcm xpuas photoshoot ngn die.. boring, gmbr pun xcntik.. OH !
nk abg ambikkn.. sure lawaa =)

Azlan Hasan berkata...

wah..igtkan luahan perasaan tadi bro..hehe...anyway gambar2 ko cantik dowh..hehe..aku tak reti sgt menilai dari sudut teknikal tapi gambar tu mmg nampak cantik laa..heheh

Regards,
-Strider-

yad'z berkata...

# tak aci tauuu asik join photography jek.. nak join jugakkkkkkkkkkkkk

#belajar hadapi kenyataan walaupun ia menyakitkan... can u?

#pliss jangan stress... saya mahu kawan yang ceria. ok?

#smile bcoz u ar special n cute. eh? hahaa..=P

Rtp Farra Arisha berkata...

semua kata di atas boleh dijadikan panduan di samping punya makna yang sangat berharga! :)

pssstt all shoots are so very cool!

Nisa Greennnpanda berkata...

1stly nk komen psl pic~...

apsal eh sy lg t'tarik ngan pic2 yg black & white... nmpk lg cun & pro lak, hehe.. >_<

tue achie ke tue yg dok nyorok blkg signboard jln tue? isy3.. hehe.. ^_^

kwn achie tue same minat ngan achie rupenye... pic die lak lg byk, ape kes? hoho.. XD

Nisa Greennnpanda berkata...

2ndly nk komen psl entri~...

isy3.. xbaik busuk ati & dengki kat org lain.. xbaik gak wat jahat.. coz what goes around comes around.. kalo kebaikan/kejahatan xdibalas kat dunia now, mayb dibalas kat akhirat sane, sape tau, kn? ">_<

kalo knyataan tue pahit, amik mase gak nk fully accept it.. sabo3..

Cik tikah berkata...

serius cantiklah gambar achiee!!! ^^ #dah tepek gambar banyak-banyak kat blog. new entry! ehehe..

hawiz berkata...

style..suke3.nice bro!

yusuf sukandar berkata...

foto yang bagus

TiraPengemis berkata...

snap pic sy jugk...da buat peace nie...hihi

Niza Romli berkata...

wow..cantik. bestnya dpt bergelumang dgn kamera :)

Kalamhati berkata...

bestnyee kalu dpt join..huhu

HeNRieTTa JoSe berkata...

Chantek gambar, bestnye street shoot...nape xbawak kite....hehehe....

Psss....yg bokeh ade,tp ada model la plak....hehehe....

Hanis MY berkata...

Bestnya! Rs mcm nk join sm... Gmbr last tu bunga btl ke tipu?

P/s: maknanya bukan jodoh yg Allah dh ttpkan... Sabar yg terbaik pasti menanti...

Cikgu Ma berkata...

sangat rindu dengan KL!!! errka wajarkah?? heheh

cikwahidaidris berkata...

nice photos ! :)

Akue Achik berkata...

dengki,tikam belakang, tu suma dah jadi lumrah..kdg2 kita xbole pcya sgt dkt org sbb bila ssuatu blaku, mgkin mreka takkn ada dsitu utk kita..

btw,gmbr awesome!tdetik dengki bila tgok para dslr ni taw..huhu

sy cma mmpu tgok sj..

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

perghh semua kamera besar je.. aku minat kamera kecik yg leh pasang lense tu, apa nama dia? style pulak aku tgk.. huhu

Ujie berkata...

wah achie..seronoknya!
dpt pulak merakamkan warna2 KL..yg cpt berubah tu.

*disebalik kepahitan pasti tersembunyi kemanisan..yakinlah!

EruzuLiyana berkata...

sumpah hebat ! :)

Miss Purple Ungu berkata...

memang kreatif la achie ni
cantik sgt gmbr2 tu ;)

Kira Kekuri berkata...

sekali td aku p tunsaid, aku trnmpak rpa budak tuh mcm ko. main2 bola tampar. trhibur jg aq. ada jg sama muka. haha
#saja mo infom. daaa

rozeeta rashid berkata...

salam maulidur rasul. =)

wah syoknye street outing. cantik lah gambar. nak jugak dslr. hehe.

dayah SnoW Heuka berkata...

shantek sume gamba2 woofer amik.. ta yah edit pon ta pa ^_^

# haa sy tahu woofer y mane 1 wkwkwk.. jeng2 xD

Afzainizam berkata...

nampaknyerrr gambar yang di ambil hebat-hebat gakkk...

sebenarnya lumrah kehidupan .... pokok pangkal hati kita ikhlas....

jangan buat keji kat orang maka orang tak kan buat keji kat kita...

۞۞۞۞Salam Maulidur Rasul۞۞۞۞
diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

Telor Power berkata...

wohoo...kacak2 la gambar nie WS. meh ajar sikit. turun kan ilmu. nice...overalll nice

Maii berkata...

perghhh best betul dapat hang out camtu.

Nisa Greennnpanda berkata...

sori achie nk nyemak lg nie.. XD

juz nk bgtau yg sy nmpk achie dlm pic rmi2 tue, ngehehehehehehe...

slalu2 la smile camtue eh.. ^_^

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

bila aku tgk balik bru aku perasan yg kawan satu poli ngan aku, shafawi hamzah ada dalam gambar ni.. hoho

Juliet_iRa~" berkata...

cantiknya gambar!:)

pss : sbr la achie..manusia mmg mcm tu..ignore je org camtu..kalo fikir mmg sakit hati..baik tenangkan hati awk tu dgn zikir, doa pd Nya..hukum karma..what u give, u get back..biarlah Allah y membalasnya..

najihah sahami berkata...

hohoo....achie makin maju. pas ni leh jadi sifu dh. wt bengkel fotografi sendiri. power ah..hehe..

achie, manusia, bila ah tawar hati, mereka dah lupa susah senang mereka ngan kita dulu. padahal time susah, sedih apa semua dulu, kita yang pertama sekali dia bagitau. skang? hampehh. jom buang hati yang duka sama2!

:)

Telor Power berkata...

archie mmg maju dan power, ada talent jd sifu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger