Blog Lensa Kamera

Sabtu, 18 Februari 2012

Stress

Assalamualaikum w.b.t. . . 

#Tinggal kenangan,shoot guna kamera digital samsung ST550

Tekanan perasaan melanda dijiwa,ikutkan hati malas nak update entry tapi bila ada blogger sebal dengan diri,terpaksa juga aku turuti..sememangnya aku malas nak merapu bila diri dalam keadaan yang kurang selesa,yakni bila aku dalam keadaan marah,sedih,kecewa,derita dan sebagainya..aku tahu aku ini bagaimana,aku dah tahu  identiti diri dan cara aku serupa apa..aku suka bermain dengan emosi sendiri,aku sakit hati bila kau tak memahami..

namun bukan soal sakit hati ingin aku suarakan,cuma hari ini memang aku begitu tertekan,dengan masalah kerja yang tak pernah akan selesai,dengan perasaan diri yang tak pandai sedar diri, dengan bicara kata orang lain yang buat aku cepat kecil hati,dan yang utamanya bila masalah hidup sering membelenggu diri..aku sebal,teramat sebal sekali.. dan yang pasti mesti kalian hampa dengan entry sebegini,begitu cepat melatah walaupun ada jalan dihadapan sana..aku stress sekali..grrrrrr Sekian !!

#Sepanjang aku bekerja ditempat baru itu sejak mei 2011,dah enam pesakit meninggal dunia..pokoknya aku sedih..

#Dah lama aku bela arnab tersebut,namun malang menimpa bila arnab jantan itu sudah tiada pagi tadi..pokoknya aku sedih lagi.

#Dan bila begitu lama sekali bersama,aku ditinggalkan serupa sampah yang tidak berguna sama sekali.Pokoknya aku teramat sedih.

#Bila mood ditempat kerja berubah2 mengikut cara pelaksanaan mereka..aku menjadi marah lalu mereka terdiam tapi dibelakang bukan main duduk mengata..Pokoknya aku sedih sekali dengan nasib begini..

Kata Achie :Aku memang suka bermain dengan emosi..grrrrr


Sila like jika suka entry ini . . . 

35 komen dari budak comel^^:

Mr. Z dan Mis N berkata...

sabar dengan setiap kesedihan yang datang,.,itu semua dugaan dunia...

jemputan khas menyertai
SEGMEN: Blog Saya SOKONG EARTH HOUR_ SELAMATKAN BUMI

sama2 kita menyokong kempen earth hour

CekbOlat-bOlat berkata...

abg.. adk kn ade kt sini ..abg contact je adk (^^,) pkok bunga ke,durian ke,jambu batu ke,pelam masin ke.. jgn sdih2 tahu =)

p/s: abg tak suke entry adk er? adk mmg cm tu.. sengal.. ='(

Akue Achik berkata...

Sabar achie..

tarik nafas pjg2..

igt Allah..

smua pasti ada hikmah.. :)

kalo stress bca sabahan troll.. ^^

yad'z berkata...

duh duh duh... abang ku ini, jangan begini lahh... take time, rest kan diri kalau rasa tak boleh nak handle okeh?

#takmoh stress2, nanti sakit. sakit itu sangat tak best tahu??

★ aIsyaH ★ berkata...

dlm kehidupan ni memg penuh suka dan duka..dan suka duka ini yang mewarnai kehidupan kita..=)

*senyumlah anda akan menyedari bahawa dunia juga tersenyum kepada anda.. -peace-^^

Nisa Greennnpanda berkata...

life isn't always sweet.. org kate "Life is like a box of chocolates".. tp kn, coklat bknnye manis sumernye, ade yg pahit, cam dark choc.. so, camtue la idup nie, ade pahit & manis... (wow, leh wat entry nie, hehe..)

achie, even though ade pkare yg wat kite stress, marah or sdih, always think of Allah ye.. Allah sygkn hambaNya, kite xkn ditimpa kesusahan/ujian yg kite xmampu hadapi.. (ckp utk dri sndri gak nie...) even though achie ckp achie geram, sdih, stress, tp tgk la now, achie kire b'jaye la gak hadapi sumer tue kn, w/pun ati mayb ade rs skt..btul x?

so..don't give up & be strong, ok achie? keep moving on.. sy pun nk jd strong gak nie, huhu~.. "-_-

Nisa Greennnpanda berkata...

rabbit achie dh xde? yg mcm skt2 ari tue ke?

huhuhuhuhuhuhuhu~.... sy pun same2 sdih gak.. coz I know how it feels, coz rabbit sy pun dh lame dh xde, huhu~.. T_T

tp...at least achie ade rabbit yg lain, kn? achie, xmau sdih2 ye... >_<

cik Kartun berkata...

emosi menganggu cara dan gaya penulisan kan..?

Zakaria's daughter berkata...

ouchh.

abang achie stress yaw ?
im sorry im sorry.
kalau tahu , tak main sebal sebal dengan abang achie.

agaga.

entry neh banyak perassaan sedeh.
oh sadis.
sabar ituh separuh daripada iman.
cheer ! :D

kakchik@ella berkata...

Archie, dlm hidup kita mmg kena lalu mcm2. suka, gembira, sedih, duka dan bahagia. Baru lengkap hidup kita dik. Apa pun, kita tempuh je la dengan rela dan redha.

Juliet_iRa~" berkata...

semuanya menyedihkan..

sabar lah achie..mengadu pd Nya...tu y tbaik...:)

pss : gambar tetap cantik!smile2

HeNRieTTa JoSe berkata...

Kerja memang xpernah habis.hidup memang penuh dengan rintangan dugaan...

Pssss....xde, dia trus wt lari tunjuk kt mak dia....pastu dorg trus blk....segan lak nk minta shoot depan mak dia....

Pssssssss.....kt tmpt lain rietta xtaw....tp kt utara memang banyak...ada gak yang smpai april ataw mei masih berbunga....sepanjang highway ke kedah,perlis pown ader....yg itu jenis lain sket....tp chantek juga....

Ujie berkata...

pemergian..biar apa kisahnya, tetap memedihkan hati.

*kalau menulis ni boleh mengurangkan stress..apa salahnya meluah. ramai je yg suka layan..tengokla jumlah komen tu. kan? ^__^

Leeya Hezlin berkata...

en achie,janganlah stress..
tak best la macam ni..
chill ok..insyaALLAH,ada cara untuk selesaikan semuanya ok..
yang penting usaha,fikir secara positif..

banyaknya dia sedih..
apa-apa pun,semoga semuanya akan ok...

have a nice day en achie.. :)

p/s:gambar tu gambar on day ke kundasang eh??

cikwahidaidris berkata...

bpe byk pokok daaaa. hehehe

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Kita serupa. Suka main dgn emosi. Tapi, Shag tak pandai nak control emosi langsung. HAHA :D

Ilek lah bro. Meh minggu depan naik hot air balloon kat Putrajaya, shoot dari atas sana :D

Telor Power berkata...

jangan stress archie..
pi bersiar2 cari ketenangan.

itu pic gunung kinabalu ker? kalau ye..tunggulah april nak balas dendam sama gunung tu.

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

trlalu bnyk brfikir sgt ni dude..

btw nice pic! love it :D

semutsengal berkata...

Allah suruh bersabar. Saat kau dpt through semua ni, InsyaAllah yg lebih baik akan datang.

suka tak ? suka tak ?

Tanpa Nama berkata...

err..sabar....setiap kehidupann mesti ada ujian ->nasha

diana berkata...

jangan sedih2 nanti cepat tua..:)

kiwi berkata...

sedihnya..kat rumah garfield pn dh meninngaal..sekarang tinggal black dog bong tpi org dh amek..rumah dh x de kucing ..tskk..tskk

rozeeta rashid berkata...

sedih jugak ni. jom sedih sama2. =(

Hanis MY berkata...

happy always! takpe hidup ini penuh suka duka... semua org pun alaminya...

p/s: yup kami berdua study phd skrg ni...

chemay berkata...

chemay pon jenis yang mudah terasa.
nak2 pulak bila terlalu fikir pasal apa yang jadi.

*arnab tuhh. beli yang baru. memang tak sama dengan yang lamaa. tapi at least boleh jadi penaman baru kan? :)

Mia Adriana berkata...

jgnlah stress. kita manusia nih tak penah lari dari dugaan..

MANUSIA + DUGAAN = HIDUP

xila riston berkata...

jom tnam pokok! yg tu gmba gunung eh...woahhhhhhhh

chill oke~

~SaL IjOu~ berkata...

jom g release tensi kat ioi mall!~ ;)

ciK LyndaWawa berkata...

jgn stress2...cantik gambar di atas,,

Afzainizam berkata...

Pokoknya segala masalah diatasi dengan kesabaran... suburkan dengan kekuatan jiwa... jangan stress buat yang terbaik dan termampu selepas tu berserah

Story terbaru blog kami...
masalah kereta lembab tak ada pickup

CIK TOM berkata...

jgn sedih..kl nak pk mslh kerja n hidup smua ada masalah..kl smua benda mudah diperolehi xkan kita hargai pulak hidup ni kan..segala pengalaman tue la yang mewarnakana kehidupan kita...smoga achie tabah dlm menharungi kehidupan seharian...

Azlan Hasan berkata...

sabar achie...jangan stress2..hehe..cuba buat satu aktiviti yang leh lupakan stress itu buat seketika..hehe

Regards,
-Strider-

CikUna berkata...

Pokoknya kene Happy Go Lucky.. ~ngeee..

Achie2 buka pintu Nana balik bawa Rabbit.. ~weee merapu lagi..

dah2, jgn sedih2 ye.. SENYUM
\\( ^_^ )//

O CIKTEDDY berkata...

kesedihan n kgembraan itu sepasang tau!bile gembira,sedih pon nk sebok gak.. ^___^

pss::maaf cik lame x singgah sni..busy la katakan..jgn marah aw!hehe

CTK berkata...

jgn biarkan emosi menguasai diri,..bahaya sangat ...banyakkan sabar k:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger