Blog Lensa Kamera

Ahad, 19 Februari 2012

Sujud Yang Terakhir l Gambar Danboard

Assalamualaikum w.b.t. . . 

Bilakah kali yang terakhir kau ucapkan sayang 
Pada insan yang setia berkongsi susah dan senang 
Luahkan isi hati...andainya sudah ditakdir 
Tadi subuh yang terakhir 

Bila berdekatan kadangnya makin kita leka 
Bila berjauhan barulah merindu di dada 
Selagi berkesempatan ucapkan kalimah kasih 
Andai esok takkan hadir 

Tika terkasar bahasa mungkin ada yang terasa 
Tapi tak kedengaran rintihan kerana sayangkan dirimu 
Namun di hati mampukah dilupakan 
Rayulah kemaafan 
Jangan sebelum nyawa dipulangkan 

Bilakah kali terakhir kau kucupi pipi 
Ayah bonda yang tak mungkin kau terbalas budi 
Tunjukkanlah syukurmu...bertuahnya kau dilahir 
Andai esok takkan hadir 

Tika terkasar bahasa mungkin ada yang terasa 
Tapi tak kedengaran rintihan kerana sayangkan dirimu 
Namun di hati mampukah dilupakan 
Rayulah kemaafan 
Jangan sebelum nyawa dipulangkan 

Lihatlah saja isterimu berkorban separuh nyawa 
Demi menjamin kebahagiaan anak dan suami tercinta 
Buktikan kepadanya pilihan jodohmu tepat 
Sebelum semua terlewat 

Lafazkan rasa cinta...andainya sudah ditakdir 
Tadi SUBUH YANG TERAKHIR 

~Lagu rabbani -Subuh yang terakhir.mendalam maksudnya..

***********************************

Kenapa bila dia ada didepan mata,kau langsung tak pernah nak hargai..kenapa bila dia ada didepan mata,kau langsung tak pernah mengerti perasaan dia sebegitu sayang terhadap kau, kenapa bila dia ada didepan mata,kau tak pernah bersyukur dengan apa yang dia telah lakukan untuk dirimu ..kenapa bila dia pergi baru kau terduduk terkelu tak percaya..kenapa baru sekarang?

kalian,hargailah mereka sementara masih ada disisi,jangan hanya berani menerima kebaikan mereka saja,kerana itu memang tidak adil buat diri mereka..sebaiknya terima juga keburukkan yang mereka ada.sebagaimana mereka terima keburukkan yang kau ada.jangan nanti cuma hanya wujud erti penyesalan bila mereka pergi tanpa menoleh kebelakang lagi..beringat sebelum terkena..peringatan buat mereka yang punya pasangan hidup,mungkin juga pasangan suami isteri mahupun buat sahabat sejati..Sekian ~

#Sahabat,tak perlu kau kau nak melihat diri ini,nanti 44 hari tak lalu makan..
#lagu subuh yang terakhir ( rabbani ) memang best.cuba layan sekali.
#Aku berharap kau akan datang kembali..
#Aku tiada mood nak keluar rumah nak shoot gambar,balik kerja terperap kat bilik.. 
stok gambar dah habis,aku shoot danboard cuma kat dalam rumah.layan jika mahu,tak mahu tekan X sudah..

Psstt :gambar memang merepek,kerana menggunakan lens nikkor  50 mm 
manual memang payah sekali.buat aku .grrrrr





Kata Achie :Sukarnya untuk melupa kenangan yang ada..
Tolong kembali ~

Sila like jika suka entry ini . . . . .

34 komen dari budak comel^^:

Fendy berkata...

gambar dan info yg baik....

ciK LyndaWawa berkata...

kenangan ape tu? hehehehee

semutsengal berkata...

cool.

tp pencahayaan macam lebih.


Err.

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Comel lah natang kotak tu. Nak nak, belikan untuk Shag. Murah je. Dari dia request benda nak 1k ke atas. HAHA :D

Nisa Greennnpanda berkata...

dh 29 min lepak kat blog nie, br now nk kasi komen, ngehehehehe.. XD

comel gile aa pic2 yg achie snap nie..siap ade story sndri lg tue.. so sweet.. ^_^ *tgh dok bayangkn story di sebalik pic2 nie*

sy dh kembali la nie achie oi... eh? owh...bkn sy eh? lalalala.. ">_<

Afzainizam berkata...

selagi kita ada kesempatan, waktu yang ada ambil kesempatan.... buat terbaik tunjukkan rasa sayang kini, dulu dan selamanya...

Story terbaru blog kami...
masalah kereta lembab tak ada pickup

Nisa Greennnpanda berkata...

lgu tue..mmg sgt b'makna, huhu~.. T_T rs sebak lak dada nie tibe2.. maafkn sy ye achie kalo ade salah silap.. (mcm nk raye lak dh, hehe..)

ok3..sy nk hargai Hannah, parents & famly sy..& kwn2 sy gak..achie pun, hehe.. xpe la xde org nk hargai sy..xkisah, cool je..

jeng3.. tp sy penah melihat??!! oppsssssssssssssssss... shhhhh.. gurau3, lalala~...

Nisa Greennnpanda berkata...

xsalah pun nk snap pics kat umah je pun.. kn nice aje pics2 yg achie snap nie, hihi~...

do the things u like the most, and u will surely find happiness in it.. ^_^

sori aa dok komen pjg2 lak.. nie kes ngantuk sgt dh nie, huhu.. "-_-

Telor Power berkata...

manusia mmg begitu, sedar bila dah tiada....

wah archie beli mana si amazon tu

nur chahaya abadiey berkata...

salam..

sudah lumrah insan..seng melupakan dikala seng..

doakan yg terbaek buat yg tlah pergi..n usah meratap merayu pd yg menjauhi..

smoga sntiasa dlm rahmat illahi..

best lgu tue...
:)

kiwi berkata...

kenangan ni bse ade dua ..ade yg perit ade yg mins..yg penting kedua tu yg mngajar kita erti kehidupan..pape pon smoga Allah berikan yg terbaik untuk kamu ^^

HeNRieTTa JoSe berkata...

Okjer indor shoothng...masa rietta demam dulu pown kna ' kfew'...curi snap gak dlm bilik,xde model,pkai lenscap jerr...kenangan mmg skar utk dilupakan....by the way, rietta tenteramkn ht yg gndah,dengan snap photo...ala,jdikan pokok bnga mcik sblah sbg model pown dh ok...hehehe....

Psss...p1 cni xde lg...huhuhu...

Akue Achik berkata...

punya comel c danbo! haha


bgitu la mmg kan..kalo nmpk dpn2,tak dhrgai..bila da jauh ataw xnmpk lgsung, bru rndu, mnyesal..

huhuhu..i miss my parents.. :(

ijA berkata...

peringatan itu bagus..sekali..thanks

~SaL IjOu~ berkata...

setiap bait kata lagu tu membawa erti..sedap didengari~ =)

Kak Sal ada simpan satu kata2 best buat peringatan,"why do we never know what we've got,till' its gone"..

kalau kita perasan, selalunya itu yg terjadi..bila di depan mata, langsung x dipeduli..bila sudah hilang pergi, baru tercari2..tp jika betul kita ambil berat, pasti mereka akan sgt kita hargai~ ^^

p/s:kita ini manusia lemah, jika diuji bertubi2, pasti akan sedikit melatah..mungkin juga kita akan jatuh terduduk buat seketika..tp jgn biar terlalu lama..ambil sedikit waktu & bangkit kembali~ jaga diri Achie! =)

TiraPengemis berkata...

entry yg agak serius...huhu

Hanamiko Sakura berkata...

gambar tu comel apa...

macam ada penceritaan je dalam gambar tu...^^

terima ksih kerana selalu mngingatkan orang yang terleka dengan duniawi kerana yang hanya kekal adalah di akhirat...

CIK TOM berkata...

comel danboard..nk 1..heee...nmpk lawa je pic snap tuee...kdg2 bila xde mood bgs jgk kuar amik angin ngan kwn2 o sorg..

Ujie berkata...

hulurkan rasa kasih utk insan disekeliling..bila ada yg pergi tak kembali..tidak la kita rasa terkilan.

*sesekali ujung minggu ni elok dok rumah..tengok2 mana blm cuci..^__^

cik ika berkata...

err..btol ke tgk mke awak 44 hari ta lalu mkn..musykil sungguh..hehehe..ley diet lpas ni..meh2 gmbrnye...

Azlan Hasan berkata...

kadang2 manusia leka untuk menghargai insan yang ade kat depan mata..

p/s: gmbar2 ko makin lama makin stylo..hehehe

Regards,
-Strider-

nazirah berkata...

betul tu kdg2 kenangan itu sentiasa menghantui.. bersabarlah kawan ;)

CikUna berkata...

huhu... snap pic camnie pun cun gak.. agak jealousy la bro achie.. CikUna nak berguru dgn Bro Achie la mcm nie... Tunjuk ajar ku Sifu.. haha tredmark mentor sudah... hhehe

Apa pun SENYUM..
\\( ^_^ )//

O CIKTEDDY berkata...

ah..mndalamnya setiap bait kata dlm entri ni..~_~

yad'z berkata...

gambar tu tak pelik.. tapi comel... =)

lagu tu memang best... ^^

entry ni best... tapi memang selalu jadi kan.. bila dah tak ada baru kita menyesal... hurmm :'(

dwaty berkata...

aku pun suka lagu2 rabbani... nice entry ni...

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Haip haip~ Entri tu bukan pasal nangis bila di tinggalkan Hawa lah. Tapi nangis depan Hawa. Aiyaa~ Shag ada salah type eh ? Tak mo lah terasa terasa ni. Cucuk dengan jarum baru tau !

#Belon tu 23 - 26 Feb ni. Karnival Wow~

LadyBird berkata...

lady sukar nk ucapkan syg, kasih pd org2 yg lady syg.. :(

x terdidik dgn cr demikian.. maka sukar tuk zahirkan :(

Bitt (double IS) berkata...

wowww...suka sangat kat gambar kotak tuh!!! thanks ingatkan saya :) kadang2 lupa sebab ikut mood...ngeeee

Kira Kekuri berkata...

btul , manusia, bila ada depan mata di tinggal2kan. bila dah ilang mencari. buruk sungguh perangai.
ndak menghargai

#aku lum pernah dengar lagu nih

Hans berkata...

sedih pula bila baca entry dan lagu tu

♥e'in♥ berkata...

alahai achie.. xno laa mcm nie.. smile please...

najihah sahami berkata...

dulu, masa dia tak de, tiap2 hari merayu, cari dia. mintak dia kembali. sebab hati rindddduu sangat. tapi bila dah kembali, dia dah tak macam dulu. banyak yang berbeza. sakit sangat achie. huhu. then, baru terfikir, lagi baik jika dia tidak kembali. lagi baik kalau kita bersedih dengan kenangan daripada bersedih dengan realiti.

ada hikmah semua ni achie. kat sini, kalau stress, tak de pantai. tak de tempat nak enjoy. yang ada cuma hutan je. so, stress tahap mana sekalipun, berkurung dalam bilik je lah.. haishhh..

CTK berkata...

nak menangis kejap...huhuhu

*danbo..i luv u :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger