Blog Lensa Kamera

Ahad, 12 Februari 2012

Blog Aku,Suka Hati Aku l Macro Shoot

Assalamualaikum w.b.t. . . .

#Naik main landskap atas bukit,tapi lupa bawa tripod..grrrrrrr

Benarkah apa yang blogger suka katakan,blog aku suka hati aku nak kata apa..suka hati aku nak mencarut ke,nak memaki ke,nak memalukan orang ke..nak buat apa pun,lantak aku ..nak ikut kata orang lain buat apa,ada aku kisah??ermm rasanya bagi aku,mungkin ada benar juga apa yang dikata,memang blog itu  kau yang punya,kau yang create akaun,kau yang jadikan blog itu menjadi sebuah blog yang hot..jadi tak salah bagi dia nak buat entry macam mana..aku setuju itu..

Namun ,kekadang terfikirkah kita satu perkara,bila kita membuat entry yang banyak mencarut,banyak memaki orang,banyak sakitkan hati orang.apa yang kita dapat?nak buat entry sebegitu tidak menjadi masalah,buat blog dan jadikkan ia private blog..kau nak upload gambar menjengkelkan ke,nak buat entry hot rasa nak telan orang ke,apa je janji kau seorang yang layan...Blogger lain pun tak sakit hati,blogger lain tak juga rasa nak sentap..tak ada juga kes saman menyaman nanti..Tapi bila kau dah publish sesuatu entry dan share entry kau dengar blogger lain..makanya kau kena beringat satu perkara,blogger yang datang kat blog kau bukan suka-suka nak dimaki,dah tertarik nak tengok entry kau..tapi terasa hati bila entry itu cuma nak telan dia balik.kasihan kan??..nak main blog kena juga ambil peduli perasaan orang lain,bukan perasaan kau je nak kena jaga..Sekian^^

#KAU merujuk kepada aku..bukan untuk siapa2..kerana blog ni kan kuat memaki^^
#Sahabat,kalau nak amik gambar dari blog ini dipersilakan..tak perlu nak minta keizinan lagi ye..kita kan bersahabat,cuma aku shoot entah apa2..jangan termuntah sudah !!
#Penat balik dari shoot macro tadi,walaupun tiada macro lens,extension tube pun tiada,hanya mampu pakai reverse ring je..Diffuser pun tak pakai,cuma pakai light dari body je..so hasilnya pun biasa2 juga..heeheee

 #Merenung masa depan yang makin suram..heheee

#Dia ni single juga..siapa yang nak?sila amik nombor..hehee








Kata Achie :Bukan mudah nak main macro..Mencik !!


Sila like jika suka entry ini..Arigato^^

55 komen dari budak comel^^:

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Wah bencinya baca entri ni. Boleh ? HAHA :D Nice gila lah shoot ! Ajar ajar kan. Tapi, belikan Shag macro lens dulu noh :Pp

Miss Butterfly berkata...

nak tahu satu benda tak? IMY~






take care ;)

Princess Nusy berkata...

nice pic..like3..=)

Gary Asip berkata...

semat la bro.... :)

Kira Kekuri berkata...

ok, komen aku kan, lawa btul lah gambar no 2 tuh. :) n kawan ko nih kan c deknot kira kn? ada wooo rpa dia sama ngan budak d uitm. konpius pun aku.

W.o.a.y.I.e.s berkata...

semart la haiwan2 nih.=)

~SaL IjOu~ berkata...

pelik kan, ada sesetengah blogger suka ckp blog die suke hati dia nak buat apa..tp masalahnya org lain pun ada perasaan juga..perasaan yg perlu dijaga..hmm~

hahah..kamu ni..ngajak je..akak ajak bebetul kang segan pula~ =p

abg akak yg no.3 suke amek gamba macro..kalo ada masa jenguk la blog dia ye~ ^^
http://nayie03.blogspot.com

Telor Power berkata...

wah dah ada lens macro...nie aku jeles nie

fathiahRAIHANA berkata...

telan air liur terkejut tgok gmbar ulat --"


tapi cantik :)
Subhanallah.

nanti cari rama-rama pulakkk, hihi.

HeNRieTTa JoSe berkata...

Bestnye....sgt cumil..lreverse ring pown ok pe? Xyah mencik mencik....cumil jerk pic tu sume...

semutsengal berkata...

aku baru nak berjinak jinak ber dslr bro.

HAHAHAHA

Noraim berkata...

nice pictures :)

maybe sesetengah blogger fikir dia punya blog dia blh buat apa saje yg dia suka.

Kira Kekuri berkata...

emmm nntilah suatu hri nnti. malu aku tba2 muncul sejak lama x muncul. slmt mlm fren

Mr.Clive berkata...

btol boleh guna gambar ni bro?setailo lah...nanti aku pastikan aku bagi credit kat ko...eheheheeee...

anyway,aku dulu pon pernah tulis pasal isu ni bro...panas panas!hahaha XD

chemay berkata...

sekarang manusia susah nak terima nasihat sebenarnya.
bila orang tegur.
mulalah nak buat ayat.
"mulut aku. suka hati aku lah"
tak fikir pulak pasal perasaan orang lain agaknya.
haishhhh~

achiee.
pakai lens apa ya?

yad'z berkata...

shoot tuh pun dah ohsemmm gilerrr.. tahu?? aduiiii, sakit nye mate ni tengok dengan api kejelesan. hahaha

TiraPengemis berkata...

ok...mne nombor? haha...geli tgk pic ulat..

Akue Achik berkata...

wohooooo...achie.......

gambar2 itu sgt laaaaa AWESOME!!

#dlu sy blogging ikt suka ati sy tp bila da ada readers, kna bt blog dgn b`ati..

tp xska sbnrny mcm tu..huhu

intan_blur berkata...

slm beb..
n3 ni teringat beberapa post2 intan waktu tika dulu..x berapa sgt la..post intan memaki org..sbb time tuh bengang gilerr..!!! tp skrang post tuh intan dah buat draft.. ;)
haihhhh..

Azlan Hasan berkata...

biasanya nie species slah guna statment..mmg betul dia punya blog ikut dia punya suka laa..tapi kena ade batas gak..sama macam kes customer always right..kekadang ade org yang jenis x paham bro..hehe

Regards,
-Strider-

Hanamiko Sakura berkata...

pic tu cantik tau... jelez...=)

Kira Kekuri berkata...

aku da update entry.
#ehh perlukah bgtaw? haha kdaa tc

nurpiska berkata...

wow cantek la gambar gambar dalam entry ni.

Tea berkata...

gbr2 tu achie snap kerrr? itu sudah prooo!

reen afny berkata...

nak memaki takpe. jangan bagitau sape sudah. kang ada jugak yang terasa kan. haha cuma jangan annoyed sudah lah, nanti ramai menyampah nak datang blog kita pulak kan. hehe


psstt, somel jugak yang pakai baju pink tuh. weee larikkkkk

Jue berkata...

aku suke smua gambo macro tu..tp plg suke yg ni (http://2.bp.blogspot.com/-sA4j3mkmSvk/TzfXWqV38FI/AAAAAAAABmU/bSmWDF5C0ls/s640/DSC_9023.jpg)

eh abg baju pink!no tepon plis!!HAHAHA

gambo yg atas bukit tu stail lah!

Zakaria's daughter berkata...

hehe. menciikkk r sangattt!!

mekaseh lahhh , kite terase gile neh ha dengan post abg macho k.
belog kite, suke hati kite leeee.

lalalalaa.

O CIKTEDDY berkata...

x elok gak sbnrnya brprinsip cmtu..mmg la blog tu kite tp bile nk shre kena la hati2 kan?hehe

eh2,bnatang yg bwh skali tu ape eh?

KhaiRin : anies berkata...

mmg betul..kite leh tulis apa yg kite nk..tp kite kena igt esp yg muslim...kalu salah tetap dosa dan kalu benar ttp ada ganjaran pahala...so pilih la nk dosa ke nk pahala...

p/s cantik pic2 tu

LadyBird berkata...

ulat beluncas tu cantik...

CikUna berkata...

Yeay 1st !!
Nape nie bro Achie ?? ade blogger yg terkecikkan ati ke ?? huhu maafkan je la eyh.. tapi bukan blog CikUna kan? Kan? hehe

Macam biase suke nak tinggalkan semangkuk dua kata yg membuat cikgu BM nanges2 sebagai tatapan.. hihi
# Belajarlah memaafkan walaupun dihatimu terluka,
Pandanglah ke hadapan walau mata pun dah tua..hihi

tata
\\( ^_^ )//

Leeya Hezlin berkata...

blog kita,memang suka hati kita la nak tulis apa..
tapi bagi saya jangan terlalu menunjuk perasaan yang negatif yang menggunakan bahasa yang teruk..
tak elok juga bila orang baca..

seelok-eloknya guna la bahasa yang baik..
ataupun guna bahasa yang berkias..
so,tak ada siapa yang akan terasa.. :)

p/s:cantik gambar-gambar tu..have a nice day.. :)

Prettywrite berkata...

Ya Allah..sejuk rasa mata tengok gambar..hijaunya..cantik!

eh..mana ada marah la..cuma lama tak komen2 jer..hehe..baca selalu jer..

najihah sahami berkata...

huwaaa...achie...kamu mengata saya eh??okey. lepas ni nak private blog. haha.

ehemm.ni datang nak amek nombor. cepat ah bagi!!!btw, kelassss lah achie. gambar stylo jugak walaupun tak guna lens micro. ohohohoh.

Ujie berkata...

wah..cantikla achie gambo serangga tu sume! mesti susah nak shoot kan?.

*blog ni takdela maki teruk2, sekadar teguran sinis..takde hal.

*apsal masa dpn suram pulak? kan dah buka buku baru dik oi..

fiza nurani berkata...

smart beb.. i like :)

sudipVSsenduk berkata...

pd akak yg tak pandai menembak ni semuanya cantik belaka.... kalau dapat no drp pic nombor 2 tu lagi le canteeeekk!!

cik ika berkata...

wah..gmbrnye semua menarik..lagi2 pix yg ke2 uh..mnta no tpon..hehehe

p/s: miss me erk..hee~~ ngaku pat.

Gen2Merah berkata...

yaaa, saya setuju dgn pendapat ini.. buat blog bairlah berpada2... bukan utk susahkan org kan.. ehe

c'axoera ヅ berkata...

kalau pic ini semua amik sendiri, mmglah amat terbaeeeek :)



http://ch000tz.blogspot.com/2012/02/monday-blues-kissing-hahaah.html

LidiaSuraya berkata...

nice pic... :)

teha berkata...

aku mmg xsuke org yang kuat mencarut ! hihihi :)

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

beb terang sgt la gmbar2 kat makro tu.. huhu aku x pandai sgt, but nampak trlalu terang kat daun tu... so tak brapa cantik nak tengok.. :)

tp yg part lebah tu cun!

based on type of blogger, agree yg ada mcm2 jenis blogger.. aku x tau dah kat mana aku brada skarang ni.. dlu aku sesaja je, then niat nak share info.. now? haha

missSenget berkata...

memaki2 xde laa nikmat sgt sebenarnya..

hurmm..


xnak no tepon dia..tp nk no tepon WS.. =p

Kalamhati berkata...

blog kita adalah keperibadian kita..tho ia hak kita tp mesti ada batasan juga kan..=)

superb la pics macro tu..masih lagi terkial2 nak shoot macro..huhu

Hans berkata...

serius semua gambar2 nih cantik
gambar merenung masa depan tu memang cun


P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

xila riston berkata...

kahkahkah...nak nak yg kwn tu...*lagalaga jari....



skrg rmao org bermain dgn mikro kan...satu lg seni lens...suka mikro...

Juliet_iRa~" berkata...

cantik laaaa gmbar macro tu...:)

jgn terlalu merendh diri k..;p

Afzainizam berkata...

kalau cam ni dah nampak profesional ni....

orang kata macam tu... blog dia dia punya suka nak buat apa...

kita kena ingat... blog bukan kepuyaan dia... sebab orang boleh baca dan nilai....

so bila maki hamun orang dah dapat tag peribadi seseorang...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pasang soundproof kereta

Fadzmie Mohamad berkata...

Hmm. Entah la. Tak tau nak cakap macam mana. Spesis yang suka kata "blog aku, suka hati aku la" ni patut private kan je blog dorang tu kalau tak nak kena komen ke, kena kritik ke. Senang citer. Haha.

shera haifa berkata...

nice pic..

#bila laa leh ada kamera lehh shoot cm nie..

Nisa Greennnpanda berkata...

leh x nk like pic2 tue sumer 1000x???? ^_^ gile cntik & cun aa... sy suke sgt3~!!!!!! achie dh mkin pro snap pic.. ganbatte & omedetou~!!

truskn snap pic camnie, mmg cun abis aa~!! errrrr... sy xnk amik nombor, haha.. XD

Nisa Greennnpanda berkata...

w/pun blog kite tue hak kite, tp xleh aa free2 aje dok maki or tulis fitnah ke ape.. kne aa frenly & pikirkn org lain, kn?

bile lak blog achie nie maki2 org? xde pun, xde pun.. >_<

Niza Romli berkata...

wahh..cantik gila gambar2 ni :)

Nisa Greennnpanda berkata...

psssstttttttt....
suke pic achie yg dok mrenung jauh tue, nmpk cool lak, hihi~.. >_<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger