Blog Lensa Kamera

Khamis, 9 Februari 2012

Mulut Longkang l Putrajaya Outing

Assalamualaikum w.b.t. . . .


Mulut kalau dah berkata,kekadang merepek lebih dah lupa tuhan...Ada mulut bisa untuk berkata-kata,tapi bukan itu bermakna kau bebas nak berkata apa juga..orang kata,cakap siang pandang-pandang,cakap malam dengar-dengar..der,kalau kau dah melalak lebih menyakitkan hati orang lain,baik kau duduk diam..itu cuma buat orang tersakit hati dengan kau dalam tak sengaja..ada yang kata,mulut aku suka hati aku nak kata apa..hebat tu ,tuhan beri mulut bukan bermakna kau bebas berkata apa juga,kau kena amik tahu juga pasal perasaan orang lain.. kalau ada orang kutuk maki-maki kau tak kira depan atau belakang,apa yang kau rasa?Banggakah? Kau fikirlah ye..Sekian !!

#Entry panjang2,bukan ada yang nak baca pun..hehee

#Lebih baik duduk diam dari asyik nak sakitkan hati orang !!

#Siapa Photographer kat sini, baca baik2.. Kelas Fotografi bersama Abas Hassan pada 11 Feb ni,  25 feb ada street fotografi lagi kat Central market,dan Photoshoot Muslim in D'Colour pada 26 Feb ni..siapa nak datang jom..aku mampu pergi event pada 26.Feb  tu je,25 feb aku kena keja..grrrrrrr


#Hati yang kusut,lebih baik aku buat-buat lupa.Senyum dalam tangisan..Allah sentiasa ada dengan orang yang dizalimi..terima kasih Ya Allah 


#04.Feb .2012 hari tu  ada shoot kat putrajaya,tema dia potrait model,tapi serius aku kurang gemar..aku lagi suka layan landskap..hehe layan je la..budak baru belajar,kalau tak suka tekan X sudah^^


 #Kurang gemar shoot model,dua tiga keping je aku mampu shoot..hehee

 #Tengah jalan tu..heheee sadis betul..

 #Bokeh macam melampau^^

 #Aku suka lepak kat tempat ni..jom^^

 #Burukkan?pusing kepala nak belajar lagi..grrrr

#Mood Vintage...


Kata Achie :Untuk melupakan kesedihan,aku perlukan kehidupan baru diluar sana..




Sila like jika suka entry ini..Sarang hae yo

40 komen dari budak comel^^:

jessemiller. berkata...

Gambar bokeh itu ohsome! Like like ^^

CekbOlat-bOlat berkata...

lawaa gilerrrr ! juling mata tengok.. wuwuwuwuwuu T__T nk dslr! nk..nk.. hahaha..

lupe lak pasal molot longkang asyik sgt tgok gmbr,, err ape ye? oh ya.. jgn sdih2.. biar ape si mlut logkang nk ckp ape.. adk kn ade ^^

~nazaku~ berkata...

Untuk melupakan kesedihan,aku perlukan kehidupan baru diluar sana..


betul222.... :)

khalila ishak berkata...

ehhhhh.... sape kate buruk... cantik la achie. ^_^

Akue Achik berkata...

achie mmg suka lepak kt Putrajaya kan? heheh.. :))

i wish i can own a dslr too..huhu

mulut org mmg pyh..mreka taknak kna kutuk tp sukasuki mngata org..nak prasaan dorg kna jga tp prasaan kita dorg pijak2..

sabar ja la kan..

mcm yg achie ckp, Allah syg org yg sabar n tabah..^^

Tanpa Nama berkata...

cantik gambar..^^

♥ p a a n i ♥ berkata...

cantik dah tuuuu. kalau aku lagi lahhh.langsung gigil nak snap pic cantik2..hehe

Miss Butterfly berkata...

mulut tempayan bolehla kita tutup. mulut manusia mne bleh tutup..

Afzainizam berkata...

uihhhh gambar waktu malam ... photo shoot potret mmg susahh ... model dan photorgrafer perlu seiring kerana ia berkaitan mood

beb...

mulut berbau wangi bila zikir dilafaskan
mulut bau longkang bila Maki hamun di lemparkan...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy wheel bearing kereta

Nisa Greennnpanda berkata...

entry pjg2 pun org sggup bc gak.. achie la blogger famous, bkn sy, hoho.. XD

sy pun rs achie lg pro amik pic slain dr org (paham ke?)..achie snap pic landscape, tumbuhan or bnde lg lawa, cun~!! ala, xdpt ikut.. klass dh start next week.. sob3.. T_T haha.. XD mcm la sy tau pape psl photography, lalala~..

owh, nk eh pillow tue? msg sy address achie, ngehehehehehe.. >_< btw, gi tido aa achie... hihi~...

Nisa Greennnpanda berkata...

opss~...
lupe nk tnye..
bokeh tue ape ke bnde?
makanan eh? hoho.. XD

Bitt (double IS) berkata...

nice pic!

~SaL IjOu~ berkata...

org mulut longkang elok benarla dilambung lam longkang je~ eheh

kalo blog yg mmg kak Sal folo, panjang cmmna pun kak Sal akan baca sampai abes~ ;)

dulu sgt berminat ngan fotografi tp tu la, susah nak cari peluang n kesempatan..akhirnya terkubur mcm tu je..da stabil nnt nak beli dslr..masa tu mesti achie da terer, bleyla bg tunjuk ajar kat kak Sal ye~ hehe

dengar kata bulan 5 baru kami dpt gaji.akak x jadi cari uma, sbb kebanyakannya nak deposit 2+1..agak terkehel skrg mcm2 nak kene byr..lagipun x nak kerana terdesak, tersalah pilih rumah yg housmatenye ntah hape2..da serik dgn pengalaman menyewa dgn org yg x kenal..jd skrg akak tompang uma kwn dulu kat puchong putra perdana~ =)

HeNRieTTa JoSe berkata...

suka bokeh tu....

pss...demam, xdaya nk taip n3....huhuhu...nk pnjam? bleh jew....

intan_blur berkata...

terima kasih diatas en3 nih ye..sgt menyedarkan intan..nice n3 ;)

gambar yg mantop diakhir2 n3.. ;)

Mr.Clive berkata...

siapa kata entry panjang2 tak baca?hoho
patik disini sedia berkhidmat. ;p

hahahah XD

najihah sahami berkata...

tak suka shoot gambar model?takpe2...saya bukan model. so, bolehla shoot saya eh. hahahaha...

yeah...move on eh achie!

Hanis MY berkata...

sis sgt tak pandai ambil gambar waktu malam wuwuwu kachiwa okeh... setakat ni guna canon je kiss x4 dengan compact camera A3300...nnti ajr sis ambil gmbr waktu mlm/tmp gelap eh... hehe berangan... (kena tunggu balik mesia dulu...)

eRza farEeha berkata...

wahh..gila cntek gmbaq..hihihi...keep it up..
anyong..haha

LadyBird berkata...

suke2..
tp kan.. alngkah baik kalau model wanita tu ambik kucing ke jadi model.. lembu ke.. sebab kucing dan lembu tu x mendatangkan rangsangan syahwat kepada photographer lelaki.. dan tidak mendatangkan dosa kepada model tu.. kesian.. nanti kalau mati nanti depa dh xleh buat apa kan.. huhuhu..

Ujie berkata...

gambar yg second last tu amat cantik!

*akak pun kurang gemar achie amik gambo model gini sebenarnya..*_*

Leeya Hezlin berkata...

mulut saya bau longkang bersih..
hehehehe..
gurau-gurau ja..

hmm iya la en achie..
kadang-kadang sesetengah orang ni,main lepas ja bila cakap..
yang paling pedih bila dia cakap kita buat benda tak baik,padahal kita tak buat pun..
entah la..xfaham betul dengan orang yang macam ni..

lagi baik ambil sikap berdiam diri..
tapi diam bukan bermakna kita kalah..

p/s : semoga anda menemui kehidupan yang baru..dan xjadi 'duda' lagi..hahaha..have a nice day

Princess Nusy berkata...

nice pic! =)

Telor Power berkata...

2nd and 3rd pic nice giler...

:)

chemay berkata...

memang lah mulut kita.
tapi still kena consider pasal perasaan orang lain jugak.
:)

event tuh 1 pon chemay takleh join.
sebab tak cuti.
2/3-8/3 je chemay cuti.
:(

p/s : bokeh tuh apa ya?

yad'z berkata...

samelahhh... tak suke shoot model.. hehehehe .. =)

# adik pon boley sajja. hehe. nak bekawan tak kira umur ye, abang.. hakhakhak.. tak biase lak nak berabang bagai. =P

O CIKTEDDY berkata...

silent is better..hehe
neway,i loike some of ur pics ^_^

Nurul Ain Mohd Nasir berkata...

sungguh cntix gmbar2 tu sume .. i like ... saya pun minat jgk shoot2 ni ..tp tk reti la .. nak bljr dari kamu bole ^^

Hanamiko Sakura berkata...

wow!! cun... osem

bleh ajarkan... hihihi...

p/s :: first time melepak dekat blog ni... ^_^

Zakaria's daughter berkata...

ehehe. lepas nih bole shoot kite plak ye.
laalalaa

fiza nurani berkata...

Kalau ambik gambar model, boleh tambah dosa. Kan kan.. :)

And, semua shoot, nice.. :)

CikUna berkata...

wah... awesome kot semua pic tue... common bro teruskan usaha anda tu...
\\( ^_^ )//

アヌムちゃん berkata...

suka pic bokeh tu jgk.huhu.erk tp bokeh tu apa.huhu

Juliet_iRa~" berkata...

cantikk la gambar!

isk2...

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Shag pun suka shoot lanskap je. Tu yang sebat wide converter. HAHA :D

#baru nak ajak p 25 Feb tu. Aiyak ! 26 Feb tak sure free ke tak :Pp

reen afny berkata...

biasalah manusia. bila tak puas hati, ada saje yang akan dicemuh... susah betul nak tutup mulut orang. semua salah di mata mereka. yang pasti, diri kita kenal siapa kita dan harus abaikan orang yang suka menjatuhkan kita ni. weeee

dayah SnoW Heuka berkata...

hee kasik tembak mulut dia hoho!..

# lawa side gamba y achie amik. cam ala2 kat luar negara wehew~

ciK LyndaWawa berkata...

gambar jambatan tu cantik..meh saya kira loading tu...

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

hmm mcm kurang feeling gmbar ni.. err aku x pandai sgt nk komen, orng ckp klu nk ambek gmbr kena amek feel tmpa tu.. :)

bnyk2 gmbr tu aku suka yg kt jambatan..

bab mulut lomgkang ni, malas aku nak komen, sbb kawan2 kita sndri pn slalu mcm tu..

Shaznina Sofia berkata...

wooo really stunning !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger