Blog Lensa Kamera

Jumaat, 24 Februari 2012

Mengapa Suka Update Waktu Malam l Karnival Wow Putrajaya

Assalamualaikum w.b.t. . . 

Entry malam ni agak ringan sikit,malas nak merapu lebih..terasa macam syok sendiri pun ada kan?apapun menjadi seorang blogger mestilah ada perasaan cool walaupun masalah kehidupan selalu menyerabutkan kotak pemikiran diri kita..lupa nak jawap,hari tu ada blogger tanya apasal aku suka sangat update entry waktu malam..nak tahu kenapa?jom ~

1.Aku cuma part time blogger.jadi waktu siang biasanya aku pergi kerja..kalau shift sampai malam,lagilah malam sikit baru aku nak update..hehee

2.Kekeringan idea..ingat senang nak update entry?walaupun merapu tapi sebenarnya amat sukar bagi diri aku ni..almaklumlah baru berjinak-jinak dengan dunia blogger la katakan..

3.Bukan kaki update..memang aku akui ketika dulu aku rajin update entry sampai 3,4 entry satu hari..tapi fikirkan balik..entry aku banyak merepek,baca balik rasa nak menangis je 44 hari..heheeee jadi satu hari satu entry pun dah cukupkan?

4.Idea malam lebih cool..percaya tak aku kata,bila waktu malam je idea aku keluar mencurah2,waktu siang takkan pernah bisa kerana aku suka layan perasaan waktu siang.. hehee

5.Aku susah nak tidur malam..aku akui bila malam aku sukar nak tutup mata, kekadang minum ubat tidur seperti domicum,tu pun pesakit aku yang bagi,,ingat senang nak dapat..hehee tak dapat domicum,piriton pun selalu aku bedal..kau ada??jadi bila susah nak tidur,hendak tak hendak terpaksa kena menghadap blog juga kerjanya..kan3??

6.Suka hati aku la nak update bila,yang kau sibuk kenapa?oppsss,ni gurau je la.jangan nak terasa..aku baru je nak bina hidup baru..jangan nak rosakkan mood aku tahu..sayang korang..

Korang suka update entry waktu bila?Alasan? Sekian ^^

*******************

#Kekadang aku perlu juga pelbagaikan cara penyampaian entry aku,nanti kau bosan datang sini..sedih tau^^ entry nampak muda kan macam tuan dia?lalaaaa~
#Insyaallah,Malam ahad ni aku nak gerak ke terengganu..kalau tiada entry 2,3 hari jangan mengada2 nak rindu..cubit kang..ada yang rindu tak?macam tiada je..sedih ~
#Ada kem Fotografi di Pulau Redang  3 hari 2 malam pada 23,24,25 Mac ni..bayaran rm350..siapa nak boleh drop komen kat entry ni.aku tak dapat pergi sebab cuti takde..grrrr
#Tadi ingat nak main macro,tapi tak jadi..aku pergi ke karnival WOW kat putrajaya.. suasana agak lengang sebab hari ni baru mula sampai ahad nanti.orang sekitar putrajaya ayuh serbu..layan gambar yang malas nak edit lebih..penat tau tak?heheee

Psssttt: Ada banyak pic,tapi tak mampu nak upload semua..maaf,esok2 je la..

 #Gambar wajib,aku kan suka tema Landskap..heheee

 #Tak ramai coz hari ni baru mula rasanya..boot pun banyak lagi belum buka..

#Rasa nak bawa balik je kereta ni.hehe comel^^

#GF aku masih kini,mana ada dia mesti aku sibuk nak ikut...hahaa

#Abang polis ni best gila,siap bagitau lagi pasal UPB..

#Robot pemusnah Bom..harga?murah je.. Rm 774459.00 je..lalaaaa~


Kata Achie :Jangan bagi harapan jika kau tak nak sakitkan hati aku lagi..


Sila like jika suka entry ini...

86 komen dari budak comel^^:

hafiz hafizol berkata...

weyh asal x singgah Bangi?? :P

millerJ berkata...

Sy tak kira masa: pagi petang subuh senja. asal ada idea ja, or saja nak merapu mmg jesse akan update.. haha :D

btw, lawa pic lanskap tu.. nice shot ^__^

mohdhazlan Dreadlock berkata...

cantik2 gambar ko ambik ...

jeBateja berkata...

Den pun update sebelah malam...tapi den setting kan kuar pada 6.13am...sebab tu post blog den semua waktunya 6.13am....ahakz

CekbOlat-bOlat berkata...

no.6 tu takley blah la abg weii.. haha.. suke bce lepas isya.. hewhewhewh.. ;)
apepon entry abg mmg best..

ehm,takupdate? adk rindu okayyy! gigit skrggg.. hahah

kiwi berkata...

haha..harga murah jeeeeeee..mula la sgt..hihi..tpi betul la..malam2 memg byk je keje..sbb tu klau nk wat assgmnt buat mlm ^^

Akue Achik berkata...

achie,,jgn lama sgt tgglkn blog.. :)))

entri sy lg merapu taw..hohoo ..

~SaL IjOu~ berkata...

*agak2 da seminggu akak akan update, x kira siang atau mlm..hehe~ =p

*akak xkan bosan dgn penyampaian blogger yg akak follow..sbb kepelbagaian tu akak da dpt dekat setiap blogger yg sememangnya masing2 da punya cara tersendiri~ ^^

*boley2..jom..tp hari sabtu skola ada aktiviti..ari ahad bleyla~ ^^
da berkurun x men bowling..harusla kalah kalo ajak bertanding..haha!~

Nida berkata...

Kak Nida ni pula idea dan cerita banyak nak share.. cumanya jari ni malas betul nak menaip.



Cantik gambar landskap tu.. Akak pula tak berapa pandai nak snap gambar landskap, sebab bab aperture tak berapa mahir lagi...

CikUna berkata...

alalaaalala.... hehe.. sorry la my scandal.. bukan malas nak update tapi bila nak updated je time tu pule berukbundle @ broadband buat hal.. slow sesangat sehingga membantutkan segala idea yang datang mencurah2 tue.. iskkhh...

\\( ^_^ )//

misyamissyou berkata...

ish dia ni ade masalah tidur rupenye..sampai kena amik ubat tdo lagi..nasib baik sy kadang2 je tak boleh tdo ni

sy suke hati nak update tgh hari ke pagi ke, malam ke..idea dtg waktu berbeza

diana berkata...

dulu akak update blog 2 jam sekali..sekarang 12 jam sekali..muahahahah

HeNRieTTa JoSe berkata...

siap sembang ngan abang polis erk....xpe2...selamat berkursus...pastu,ajar rietta erk...

psss....murah nye kursus tu....sekali ngan penginapan and makan kew?

pssss....bleh jew pos....tp t bersemut lew....ekekeke...

Ujie berkata...

akak buat entry ikut mood, juga kena waktu tenang. bising2 tak boleh.

ahad ni insyaallah baru nak ke karnival wow & ekspo buku. esok bz hal lain..mmg takde entry lah.

*nak pi amik adik kat t'ganu ya? baiknya abg!

Leeya Hezlin berkata...

assalamualaikum en achie..
long time no see..
hehehehe..
kalau saya la,xkisah pun nak update bila..janji time tu free..

tapi update malam pun macam best juga..
sebabnya kadang2 idea nak update tu datang tengah2 malam..
so,dapat la update..hieee..

saya akui saya memang malas sikit nak update entry..
tak tau kenapa..hehehe..
tapi kalau ada idea macam en arhie ni,boleh la update selalu..

btw,1st pic tu cantik..
have a nice day en achie..peace!!

Afzainizam berkata...

woooo aku mmg time malam ajerr ade nak taip entry ... mungkin otak aku dapat idea malam ajerr siang selalunya tak pernah ada idea pun... lagi pon aku sebuk kerja siang tuuuu....

Ayat GF tu tak tahan.... ye lah kat mana-mana ajerr ada gamborrr si baju hijau

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy tukar manual transmision oil

Cik tikah berkata...

bestnya ada gf boleh teman g jalan2. haha.

Saddila berkata...

mak aihh sampai makan ubat tidur -_-

#abg pulis tu hengseng :))

Niza Romli berkata...

setuju. bukan senang nak update entry. nak hasilkan entry merapu pun perlukan idea jgk...

yad'z berkata...

kite pon same.. suke update malam... tapi kekadang tertidur depan lappy time tangan taip2... hhhaahaha.....

LAici KAng Ais berkata...

nmpak sgt tipu harga robot tu.haa

ciK LyndaWawa berkata...

eh,..eh..belanja saya aiskrim laa.....

Teenager Housemaid berkata...

suka update bila ada idea sahaja..kehkehkeh..:p

Cikgu Ma berkata...

suka update bila free...hehe..tp sekarang manyak update petang2 atau malam..siang sangat letih dan sebuk...

xila riston berkata...

hahah gf dia...jgn gay weh..suka update bila2 rasa nk update..huhuh

Juliet_iRa~" berkata...

heee..ira tgk time..xsemestinya mlm..tp mlm sllnya bw..:)

achie ok la tu 1 hari 1 entry..ira sminggu 2-3 entry je kot..xmcm dl..skang kerja dah xleh entry 1 hari 1..wuuuu

lengang la ea karnival buku tu ek?insya-Allah kalau berkesempatan nt nak ke sn..tp weekend ni la ms nak rehat..xtahu la g ke x..huuuu

psss : siapa y sakitkan hati tu?;p

dhiera berkata...

rase ye lepas ni pun akan start update time malam~ hehehe. rase la rase~

chemay berkata...

chemay pon suka apdet malam2.
rasa cool je.
hehe.

urm gmbar achie mana?
manaaaa?

Noraim berkata...

update waktu malam tenang je. idea datang mencurah curah * over di situ* haha.

Nisa Greennnpanda berkata...

yup3.. achie mmg slalu update mlm2, tp sy xkisah pun, sy still bc.. eh, mane ade entry achie mrapu, sumer sy like tau, hihi~.. ^_^

bile sy update? errmmm..bile trase nk update, ngehehehe.. XD tp now nie cam busy lak, so ade je ari yg xupdate.. huhu~.. T_T

owh, nie la karnival Wow yg achie ckp tue eh.. ape yg "wow" kat sane tue eh? hehe.. bkn main sronok ye achie kat event tue..sile upload lg pic2 event tue, lalalala~.. XP

Nisa Greennnpanda berkata...

owh..nk gi t'ganu jmpe adik achie kn? take care ye.. yup3, I will miss you achie, and ur blog, hehe~.. >_< xpe2, ade care lain leh contact achie kalo rndu, hohohohohohoho.. XD

Diana Azis berkata...

Tak kira la bila kita suka update entry, janji ada entry kan..lagipun mmg betul la cam achie bgtau tu..akak pun sama, susah apa nak perah idea nak update entry..hehehe..

#pasti ada yg rindu entry achie :)

Azlan Hasan berkata...

aku suka update malam sebab biasanya malam ade masa yang lebih lama untuk duduk di depan pc..hehehe :)

Regards,
-Strider-

teha berkata...

suke hapdate petang ! hee

Zakaria's daughter berkata...

ingat senang nak drop comment pas tuh nak click terbitkan ulasan seperti button di bawah neh? :P

aik dah kerja waktu siang pung malam still takleh tidur?
dasat tuh. kalau wa p skolah pagi.
wa balik umah wa hentam tido.
pas tuh malam pung wa hentam tido lagikkk. macam p skolah kene angkat balak. padahal kat skola pung curik curik tido. ngehhh ;3
ingat sng jd kaki tido?

# hupdate la entryyyyyy. jangan tak hupdate :D


kat mane lagik wa nak type pepanjang gini kalo tak kat belog lu.

sobss sobss.

(sedih) -> ingat senang nak feel gini?!

LadyBird berkata...

salam.. :)..
xkisahla nk update bile.. :D..
kalau lady berkesempatan lady tetap akan jenguk.. insya-Allah..

lawa gf tu.. :D.. pinjam sat..

CikUna berkata...

hup... ting tong 2x... my scandal busy laa..cian dia... snap pic yang cun melecun k.. jangan lupa 1 pic untuk una..hehehe..

\\( ^_^ )// follow ketat2..

Liyana Zahim berkata...

Mahal gile itu makhluk... Ciss~

Kira Kekuri berkata...

mangapa?

kay_are berkata...

bro.. reason no 2 takleh time.. baru jinak2 dalam dunia blogger? padahal folower sudah banyak maa.. rendah diri terlebih sudah.. huu

semutsengal berkata...

aku suka update waktu free.



HAHAHAHAHAHAHA, tu pun kalau ada idea kan.?

Kira Kekuri berkata...

update-update. hehe

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Holiau~ Wa yang duduk Putrajaya pom tak jejak sana lagi. Panas. HAHA :D

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

hoho aku dah suka tulis entry waktu tgh2 malam sebab senyap ditemani cengkerik..then schedule kan pagi2 kul 10.. huhu

hmm nampak lengang ek karnival tu..huhu

bibi_anamodreka91 berkata...

oit2.kuar tajuk jap.domicum/priton tu ada jual d farmasi k?

cik ika berkata...

ika suke update subuh2..hehehe..line laju..

p/s: p putrajaya ta ajak pown..tacing2..

NARDtheNERD berkata...

lawa GF.
kem salam. :)
follow u too.

TiraPengemis berkata...

update bila on9...hehehe....

Hanamiko Sakura berkata...

err... kalau tak leh tido baca doa... kan ada doa kalau kita tak leh tido... hehe...

karnival?? bestnya !!!

♥e'in♥ berkata...

yaaa agree.. bolg kite, suke hati kite laa kan nak update bile.. hahaha

cikwahidaidris berkata...

wahh, nice gmbar.

p/s: bunyi mcm sedih je.

Prettywrite berkata...

yup..kalau malam2 idea mmg mencurah2 kan..tp daku update siang2 jugak coz kat ofis jer online nya..hee..

achie balik ganu buat ah GA kepok lekor..ahaha

O CIKTEDDY berkata...

suke karang citer mase tgh hari or mlm tp publishnya ptg..dlm kol 2 0r 3..hehe alasan.entah.keh3

achie ni umo bape ek?wajib jawab!haha

eh2 die nk pi trganu la..nak mai kg kite le tu..kui3

yad'z berkata...

lamanya tak online.. sihat ke? =)

Mishter Izwän berkata...

canggih seyh robot tuh, mmg kene la ngan harga dyer . .

chemay berkata...

achiee.
bila nak update.
:)

Mr.Clive berkata...

rm774K???WAHHH...Bende kecik gitu harga mahal nak mampuih!haha

setailo la gambo putrajaya tu bro! hehe

nazirah berkata...

wow.. pergi ek .. hehe
kte tak pergi pun
just nak tgu floria je huhu

Suhami Ahmad berkata...

atok macam minat yo kursus tu...termasuk makan minum penginapan pengagkuitan segala ka? reply kat blog atok nnt ek =)

kiera'sakura berkata...

klu kira time tgh idea kena update entry cpt2 klu x nanti xde feel nk update dah..hahahaha

Bitt (double IS) berkata...

all picture sangat WOWWW awesome :)

nurul diana berkata...

lawa gmbr :)

Shaznina Sofia berkata...

ehh ehh... betol kan.. malam2 lebih banyak idea..

cik woofer.. saya da update baru..

jom2 konvoi ke blog saya..

saya konvoi ke blog awk bersama geng2 saya nih..

dorg kirim salam.. hehehe.. :))

cik Kartun berkata...

updet pepagi.. sebab balik keje da mlm. Bila penat balik keje, otak jem.. ayat tak leh kuar.. tajuk je yg boleh publish nnti "PENAT" hahaha

sudipVSsenduk berkata...

idea datang malam, tengahari baru update.. tu pun seminggu sekali je hehehe.

Hanis MY berkata...

dah bis belajar n balik keje nanti takleh imejin bila akan akan updat blog.. siang ke malam hehe... harga robot tu pengsan la jugak wuwuwu...

ILA HonEyBuNNy berkata...

adehhh....rindunya nak g Putrajaya lepak2 bila tgk gambr2 neh....sob3..

Pondok Usang berkata...

kerana malam itu saat paling sunyi.. kembali ke 20tahun dulu.. waktu malam tulis diari.. =)

Afzainizam berkata...

yuppp malam lahhh ilham datang mencurah-curahhh... tapi selalunya mata aku ngantuk pulakkk tu yang jadi halangan besar ....


ilham pulak sekejap ajerrr... pastu kalau tangguh mmg alamatnyerrr hilang camtu ajerrr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pasang flash brake light

zaty luvlianncezzz berkata...

haha. lawa la gf.

lama x dtg cni :)

Jum hayati di sini (^o^)
jiwa-jiwa #1

Shaznina Sofia berkata...

hai cik woofer.. lame nye x update..

Kira Kekuri berkata...

blog status : <--ctkira bangas da menunggu update dri kmu. hahha =p k daa tc!!
#kenapa blogger ni ar? aku rasa buruk sangat bahagisn komen dia =..=

rozeeta rashid berkata...

eh sama la kita. suka update blog malam2. siang2 takda mood. hehe.

EruzuLiyana berkata...

malam banyak inspirasi, menulis sambil menikmati kepekatan malam. :)

Mr.Clive berkata...

bro,pekabo?senyap jer...hehe :)

Nisa Greennnpanda berkata...

sy igt sy sorg je yg lame xupdate coz busy gile.. rupenye achie pun, hehe.. ^_^

Hans berkata...

aku update bila ada idea je
:-)

tomatokering :) berkata...

#copp asala comel sangat blog ni U_U haha

update waktu malam yg banyak idea. sesiang waktu tidokk. ehh :P

~SaL IjOu~ berkata...

Achie..Achie..di mana kamu?

najihah sahami berkata...

Pakcik!lambat lg ke nk blik..update la oit.bom blog ni kang!

Ujie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mr.Clive berkata...

apa khabar bro?lama xdgr citer...hoho

nini berkata...

haha...nini update bila free je...sebab sekarang susah nak online....=P

c'axoera ヅ berkata...

terbaek shot ni! bila nak gabung camera ni hehehe

CTK berkata...

ct update ikot mood...sbb blog ct kn blog personal je, meluat jugk org bce sokmo...lantaklah...hahaha


*uit, kem slm kt GF tu...hahahaha

Iffah Afeefah berkata...

Stuju ayt bwh tu
Jgn mudah bg harapan ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger