Blog Lensa Kamera

Isnin, 20 Februari 2012

Sering Terleka l Fatamorgana

Assalamualaikum w.b.t. . . . 


Pulanglah pada Tuhan cahaya kehidupan

Syarat bahagia di dunia

Akhirat kekal selamanya pada Allah

Sudah menjadi lumrah kehidupan di dunia

Cabaran dan dugaan mendewasakan usia

Rintangan dilalui tambah pengalaman diri
Sudah sunnah ketetapan Ilahi

Deras arus dunia menghanyutkan yang terleka

Indah fatamorgana melalaikan menipu daya

Dikejar dicintai bak bayangan tak bertepi
Tiada sudahnya dunia yang dicari

Begitu indah dunia siapa pun kan tergoda

Harta, pangkat dan wanita melemahkan jiwa

Tanpa iman dalam hati kita kan dikuasai
Syaitan nafsu dalam diri musuh yang tersembunyi
Pulanglah kepada Tuhan cahaya kehidupan
Keimanan ketakwaan kepadanya senjata utama

Sabar menempuh jalan tetapkan iman di hati

Yakinkan janji Tuhan syurga yang sedia menanti

Imanlah penyelamat dunia penuh pancaroba
Hidup akhirat kita kekal bahagia
Imanlah penyelamat dunia penuh pancaroba
Hidup akhirat kita kekal bahagia

Pulanglah pada Tuhan cahaya kehidupan

Syarat bahagia di dunia

Akhirat kekal selamanya pada Allah
Allah

Lirik lagu fatarmorgana - Hijjaz

*************************

Sebulan lagi genap 24 tahun aku dilahirkan,cukup 24 tahun juga aku banyak membuang masa dengan benda tidak berfaedah..cukup juga aku membuat dosa dengan sengaja mahupun tanpa disedari..dosa melihat dengan mata yang kian rosak,dosa dengan tangan yang sering memegang pada benda yang bukan haknya..dosa dengan telinga yang sering mendengar perkataan yang tidak sepatutnya,dosa dengan kaki yang sering menuju kearah kejahatan dan semestinya dosa dengan mulut yang lancang bersuara mengatakan keburukan dengan begitu bangga sekali..Banggakah aku?

Aku tersedar,aku baru terjaga..sekejap insaf,kemudian membuat lagi perkara yang sama,sampai bila ini akan bisa terjadi,.kekadang aku pun tidak mengerti dengan diri ini,begitu mudah melupa sekali,bila dah terkena pasti cepat melatah,namun tidak segan silu membuat perkara yang sebegitu lagi..persoalannya sampai bila?Ya Allah,jauhkanlah deria2 aku ini dari menuju kemungkaran lagi,amin3... sekian ~

******************

#Aku terleka,bantu sedarkan aku.
#Aku percaya,sekiranya hari ini kau dizalimi,pasti ada balasan buat yang menzalimi mu itu.
#bukan mudah untuk melupa,tapi aku cuba dan mencuba.bukan macam kau mudah melupa..
#Mood aku masih ke laut,sabar ye..ambik masa sikit nak masuk gear 2.

#Port Dickson..

Kata Achie :Ahad ni ada tiga event Fotoshoot,nak pilih mana satu pun keliru der..ermm


Sila like jika suka entry ini. . . . .

50 komen dari budak comel^^:

Zakaria's daughter berkata...

haiz.

kenapa dengan encikk woofer neh?
sila sabar ye wahai hati.
Allah itu maha adil.

Fendy berkata...

sedar dan insaf kdgkala hanya seketika..kita perlu sentiasa kembali kepadaNYA untuk sentiasa sedar....

Miss Butterfly berkata...

chaiyok chaiyokk!! awak boleh! :)

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Asyik p laut je mood tu. Dah lupa daratan apa ! Nanti Shag try pancing mood tu. Kalau dapat Shag pos kat Achie. Tapi, kena charge lah. Amacam ? HAHA.

#syok nya ada fotoshoot !

Telor Power berkata...

saling sama2 lah kita ingat mengingati.

wah ada event menembak2 gambar. kalau mggu nie mmg tak free

Akue Achik berkata...

sy jga mcm tu..insaf hari ni..ykin takkn bt lg..bsok lusa bt jga..tau Allah tak redha, tp ttp bt jga..mngumpat la..itu la..ini la..huhu

Smoga Allah bg hidayah kt sya jga..Amin..

pilih destinasi event yg plg hmpir dan knal rmai org..^^

ijA berkata...

diriku terleka juga, entri yg best,ingatkan diri kita ini..all the best untuk photoshoot...lahir tahun 88..ek

jeBateja berkata...

Uikk..ini sajak ke puisi...pandai nya hang....ahakz

Teenager Housemaid berkata...

kita manusia, sememangnya sering terleka..-_-'

Kira Kekuri berkata...

saya suka jg lagu tuh.
apa pun bersabar yah bos:)

rozeeta rashid berkata...

dulu nyanyi lagu ni masa nasyid kat sekolah. hehe.

tak pe. yang penting kita ubah ke arah yang lebih baik dari hari ke hari. =)

yad'z berkata...

lagu tu sangat best n tersentuh hati ni..

people always make mistake n easily get regret .. without realise that we kept doing it again n again.. english terabur. huhuhu..


#untunglahhh event potosot memanjangggggg.. jeless.. ><

millerJ berkata...

Nobody is perfect in this world.. Everyone do make mistakes and everyone has the choices to be taken.. Sy pn slalu ckp nak berubah, taknak buat itu, ini la.. but at last, I did commit the same sin too. How weak I am, with world's temptation.. Be strong friend! ^__^

nur anis berkata...

lama tak dengar lagu-lagu nasyid ni...

dhiera berkata...

tarikh lahir ye 20mac ye?

cik Lily berkata...

photographer ke?

KhaiRin : anies berkata...

kata seseorang, manusia sering mengingati hari lahirnya tetapi, sering melupakan hari matinya yang lbh hmpr drpd itu...

HeNRieTTa JoSe berkata...

Chanteknye...pkai slow shutter erk? atoyai, rietta slow shutter memang fail lerr....

psss....pujuk mata supaya terpejam, bila malam menghampiri pagi....banyakan berzikir ataw recite ayat2 Quran...

~SaL IjOu~ berkata...

Ini perkongsian dari seorang kwn..akak akan baca & renungkan setiap kali rasa jauh tersasar dengan Tuhan..:

"Biarlah byk kali tersungkur..bangkitlah kembali..
Allah akan menerima hambaNya..jgnlah malu kembali kepadaNya
Selangkah kita kepadaNya..seribu langkah Dia kembali
kepada kita..

Mujahadah itu payah kerana Syurga itu indah..Jatuh itu pahit, nak bangkit itu perit..

Selagi dirimu ada kekuatan, bangkitlah..perlahan2..bertatihlah..berjalan..berlari & seandainya tersungkur..duduklah..bermuhasabahlah..krn Dia ingin kau belajar sesuatu..drpd tersungkurmu itu..

Semakin byk tersungkur..semakin byk kesan sungkuran..dan jika kau bangkit..kesan itu akan menjadi saksi mujahadahmu..yakinlah!"

~SaL IjOu~ berkata...

p/s: ya, akak tau, bukan semua lelaki kejam..perjalanan jodoh setiap insan berlainan..dah nasib akak selalu ditemukan dengan lelaki yg hanya tau mempermainkan hati & perasaan..sampai satu tahap akak betul2 tawar hati..usia pun dah hampir mencecah 30..rasa cinta itu dah jauh terkubur..skrg nak tumpukan pada keluarga & capai impian sendiri..~ =)
Achie masih muda, pasti sinar itu akan hadir jua nnt, InsyaAllah~ =)

intan_blur berkata...

slm woofer..
harap hari ni mood woofer dah ok ye..come on beb..jgn murung2 ok..kene ceria sikit.. hehhehe..;) pandai akk nih nasihatkan org...

ooo..baru 24 muda lagi..;)
tapi ajal maut sume x kire usia kan..dulu akk pun mcm tu jg..harini insaf..esok buat lagi..tp lama kelamaan..perasaan sedar diri ttg masa dpn..ttg hari kiamat..tu dtg sndiri...
so buat pelan2..buat ngan ikhlas tu penting.. ;)

ahsfantasy24 berkata...

suka lagu fatamorgana tu..
Tuhan maha mengampun :)

Princess Nusy berkata...

nobody's perfect..ske dgr nasyid atas nyh..^^

Hanis MY berkata...

lama tak dgr lagu ni.. wahh happy birthday in advance...mmg adakala kita terleka, bersyukurlah sebab Allah bagi kita leka sekejap je dan kembali mengingati-Nya...

najihah sahami berkata...

sama la achie. setiap saat terasa makin berdosa..

bestnya jadi achie. tiap2 minggu bizi..huwaaa...bestnya bestnyaaaa! nak bizi jugak. nak kuar jugak..tak nak duk terperuk..tsk...

Ujie berkata...

-suka nasyid ni..ia jadi motivasi.

-iman tu ibarat graf..kdg2 tinggi, kita insaf & buat baik. bila rendah, kita lupa Allah & buat salah.
paling penting cpt sedar & mohon ampun dari-Nya. akak pun gitu jugak achie..

O CIKTEDDY berkata...

er,penah x blog shaye mmaparkan gmbr2 ,prkataan or ape2 yg x patot..kalo ade,maafkan ye..

ya Allah,jauhkanlah kami semua drpd kemungkaran..amin!

misyamissyou berkata...

umur sy 20 tiga..hehee
ikuttt gi fotoshoot, boleh??

get well soon..i mean your heart n soul :)

CikUna berkata...

Bro Achie.. nak ikut class photographer tu.. tapi tak de camera lagi la...hehe

Hurm.. sekarang suka buat entry berdasarkan lagu eh ??huhu permintaan dari CikUna, tolong wat entry macamana nak lupekan cinta pertama.. huhu sakit nyeee... boleh ke ?? nak ada lagu sekali k..tqvm

tata
\\( ^_^ )//

lieynanilaz berkata...

manusia memang selalu alpa..cantik gambar tuh!!

LadyBird berkata...

ya Allah... smg Allah ampunkan dosa2 kita itu... ameeeennnn..

teha berkata...

manusia mudah lupa kan =='

cikwahidaidris berkata...

semuanya terletak pada diri kita. jalan mana yang kita pilih. :)

Prettywrite berkata...

insyaallah..dah ada rasa keinsafan tu pun dah cukup bagus dah tu..manusia mana yang tak lakukan kesilapan kan..

Suhami Ahmad berkata...

kaki photog kew??? Atok lioke! =)

Noraim berkata...

hapy birthday in advance! hihi.

hidup xlari daripada buat masalah tp bila dah sedar akn kesilapan tu jgn ulangi lg :)

chemay berkata...

lama tak dengar lagu tuh.
:)

urm sama2 lah menegur kesalahan satu sama lain,
Islam menggalakkan umatnye saling tegur menegur kan?

Cik tikah berkata...

hafal lagu fatamorgana tuh sebab dulu ada cd kat rumah. selalu karok! :)

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

laaa ko pun 24 ek? huhu sama tua rupanya kita.. cantik gmbr kat pd tu :D

Nisa Greennnpanda berkata...

b'day achie nex month eh? wajib igt nie, hehe...

wah..mood achie mmg ke laut eh, siap ade pic lg tue.. isy3, gi PD xajak pun.. T_T

ade 3 event photoshoot? pilih yg mane ade tema best, hehehehe.. XD

Nisa Greennnpanda berkata...

xpe achie, mmg ssh nk lupe bnde yg byk memorinye dlm ati & otak kite.. mayb ade yg xleh lupekn tp leh ignore.. >_<

xila riston berkata...

mood kelaut tp kemain tulis memanjang...eh tu laut pd ek...awat cm2...

Norlida Ramli berkata...

tu la..kita mmg tau ape yg kita wat tu salah tp still buat jgk..

huhu..xpela kita berubah slow2..moga dijauhkan sgala bnda yg x baik..amin ~

Juliet_iRa~" berkata...

ira suka sgt lagu fatamorgana ni ms skolaa..skang suka gak..sbb insaf sgt kalo dgr..huu..hijjaz kan?

perbaiki dri perlahan-lahan..:)

wahh xlama lagi la birthday yea..eh kita sebaya ek?heee

semutsengal berkata...

dulu masa sekolah rendah, aku snggup tggu depan radio sebab nak tggu lagu ni lepas tu salin lirik dia.


AHHAHAHAHAHAHAH

kiera'sakura berkata...

setiap manusia punya peluang untuk berubah.. :)

mungkin ada seseorang yg lebih hebat dari dia yang Allah nk amanahkn kt kamu :)

Kira Kekuri berkata...

ahaaa! aku ingt befday ko bila. haha. oh kbai

Afzainizam berkata...

mencegah lebih baik dari mengubati.... mencegah kemungkaran dari terusss sesat.... insya Allah iman membendung dan buat pertimbangan baik buruk.... Selamat dunia Akhirat

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy tukar manual transmision oil

CTK berkata...

kita serupaaaaa...huhuhu

terleka dengan nikmat dunia....semoga ak akan trus berada di jalan mu ya Allah

Iffah Afeefah berkata...

Pnohkan mase ngn hobi
Cr terbaik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger