Blog Lensa Kamera

Rabu, 8 Februari 2012

Kayuh Pelan-Pelan I Usaha Penentu Kejayaan

Assalamualaikum w.b.t . . . .

#Sekadar gambar hiasan..heheee

Hidup kalau nak senang saja,tak perlu nak buat apa-apa..bukan hidup namanya,kekadang cabaran demi cabaran itu perlu untuk mematangkan proses pemikiran sedia ada..kayuh pelan-pelan, kalau terkejar-kejar merebut kesenangan sampai mengabaikan yang halal dan haram itu pun dah menjadi satu kesilapan besar..nanti tak pasal-pasal amalan kejahatan kau sedang dicatitkan..

Rezeki itu ada,cuma usaha itu penentu kejayaan..kau sendiri yang pilih,nak ke kiri atau ke kanan.. jangan salah pilih sudah,Sebagai manusia biasa,kita tidak lali dari melakukan kesilapan.. kesilapan itu menyedarkan yang kita bukan manusia sempurna.manusia biasa yang sama taraf dengan manusia lain..namun jika kesalahan yang sama saja asyik kau putarkan,bukankah bodoh namanya..Apapun jangan tamak haloba sampai hak orang pun kau sapu semua..kau gila ke apa? Sekian !!

#Aku sakit hati dengan manusia yang bergelar PERAMPAS !!
#Kawan makan kawan,ada masa juga kau ku lempang...
#Pandang langit,Lupa bumi..kau MEMANG !!
#Sabtu ini ada kelas Fotografi kat Subang..aku tak mampu sebab kena kerja..rugi !!

Kata Achie :Malam ni otak panas membara..ermmmm


Sila like jika suka entry ini. . . . 


 

46 komen dari budak comel^^:

cikwahidaidris berkata...

btoi2. hehe. marah kat sapa ni?? cool la brother. :P

misyamissyou berkata...

same la..benci ngan perampas..orang dah suke dgn ape yg ade, boleh dia rampas..kejam tahu!

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Ohh tadi balik Shag tengok langit. Terlupa kejap tengah berdiri atas daratan. Sebab langit cantik tadi ! Hihi ;)

#tak nak join ke GA Shag ? Sob sob.

Kira Kekuri berkata...

betul betul betul
# smenjak aku mls b'blogging ni, sampai komen post org pun aq da xda idea sda oh.

Maii berkata...

perampas ?? jeng jeng jeng ;D

~SaL IjOu~ berkata...

xde maknanya hidup tanpa cabaran..~

rasa nak lempang juga kwn yg mkn kwn!~

p/s : ok la, ok la, salah sorangnya nak jumpa Achie~ ;p

~SaL IjOu~ berkata...

ouh..samat mlm..swit drimz~ ^^

Akue Achik berkata...

yo..yo..cool achie..relax...hehe :))

sy kurang brusaha..sy ni bodoh la kan..huhuhu

Telor Power berkata...

sabor....sabooor....
jom menembak di sekitar putra jaya. amacam. set tarikh yg sesuai.

Fatin Syafiqa Anuar berkata...

nice entry. chill :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

salam achie..

manusia tak lari dr melakukan silap.sahabat main peranan tegur kesilapan teman sepatutnya.tp lbh parah jika buat silap dan tak sedar smpi bila2 diri tu silap.angkuh buat salah smpi lupa hidup hny sementara

nur chahaya abadiey berkata...

sabar2...bykkan bersabar..inilarh namanya dugaan hidup..

hidup xnpa dugaan mcm kari xda garam..kopi tnpa gula..(mcm dlm citer lame je)..

papepon..salam kenal n singgh + follow blog nie..
terima ksh singgh n follow blog nur :)

dayah SnoW Heuka berkata...

@_@ tgk achie woofer da naik angin.. eee ta mao2.. hee ^^.. saba la achie na buat acane kan?? da lumrah hidop.. at the same time dia buat achie lebih tabah wee~

# dayah da baik sepenuhnye xD baru leyh update blog. ekeke.. ^^

Discrim berkata...

yep..usaha penentu kejayaan,tapi jgn smpai lupa halal haram..aku pun tgh berusaha keras nak membangunka blog aku..blog untuk motivasi para remja..dselitkan jugak dgn unsur2 humor..singgah2 lah ye..tq

yad'z berkata...

sila radakan otak and hati yang panas itu dengan air wuduk... jangan tensen2 ok ABANG... ^^

#sejak bile panggil saye adik? hehehe.. =P

yad'z berkata...

*redakan.. =="

jeBateja berkata...

Den sedang berusaha utk bebas hutang...pehhh...ternyata bukan mudah beb.....uhukz....

naiemah_ramli berkata...

sabar ye...huhu...hidup ni tak de nikmat kalau tak dak ujian kan...so bersabar lah :)

Ujie berkata...

lagi byk cabaran, lagi manis kejayaan.

rampas? takpe, mmg tiada keadilan mutlak di dunia. bersabar..ada keadilan di akhirat nanti.

O CIKTEDDY berkata...

usaha,usaha n usaha..pasti berjaya =)

cik Kartun berkata...

huhh memang tak suke org tikam2 belakang, musuh dlm selimut nie..
tetibe.. -__-'

diana berkata...

kamu ada join group we love art yang
ramai blogger2 fotografi ni tak??akak tengok kat situ ramai blogger yang pandai2 bab2 ambik gambar ni.ala yang ketua nya www.azhafizah.com tu..

HeNRieTTa JoSe berkata...

suka pic tu....sangat simbolik n unik....

psss.....rietta pkai D7000 jew...lens kesayangan kitlens 18-105, kdg2 pkai prime 50mm 1.8 jew, dan terkadang2 adik pinjam kitlens, kite pkai kitlens dia, 18-55 jew (D3100)....

najihah sahami berkata...

fuhhh..tlg tiup api kemarahan achie..semoga semuanya berlalu pergi dab achie mula tersenyummmm manisss....senyum eh achie..senyumm senyummm...

Azlan Hasan berkata...

hehe..kadang2 hidup nie tak lagu sgt kan bro..nanti takut tak sempat brake kalau ade masalah..hehehe

Regards,
-Strider-

Lea Isnawi berkata...

tak suka PERAMPAS JUGAK!

cik ika berkata...

usaha tangga kejayaan..

Leeya Hezlin berkata...

betul..dalam hidup ni bermacam-macam cabaran yang kita kena tempuh..
kadang2 rasa cabaran tu tak mampu kita galas..

tapi berkat usaha,kesungguhan dan berfikiran secara realistik dan profesional,insyaALLAH kita akan dapat tempuh..
jangan terburu-buru sampai kita melakukan perkara yang tak betul..

saya pun tak suka perampas..
jangan panas2 en achie..sejukkan la ia.. :)

p/s : kalau orang dah suka,ikhlas kat kita,kita ni duda anak 3 ka,apa ka dia akan terima..have a nice day en achie... :)

Kalamhati berkata...

Apa yg penting kena sentiasa berusaha kan..
biar lambat pun..asalkan kita sentiasa mencuba..dan bangun dr kesilapan

Hanis MY berkata...

itulah lumrah kehidupan tapi kita harus tempuhi.. uwaaa dah lama teringin nk g kelas fotografi.... takpe lenkali leh join lagi bila tak busy...

iszieylyanziy berkata...

sabar je la dengan golongan perampas hak orang lain ni

Mr.Clive berkata...

betul.setiap kejayaan yang berhak dimiliki perlulah kayuh perlahan-lahan.

there's a saying that goes,

"Rome was not built in a day"

:)

bagus mesej yg ko sampaikan ni bro.kudos! +4

Nisa Greennnpanda berkata...

achie...
bdk comel nie tgh busy ari nie..
so mlm kang br dpt bc entry..
I'll be back, hehe.. ^_^

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

dapat something even kecil, bersyukur la..prcaya or not, lagi kita brsyukur lg bnyk cabaran di dunia ni Allah bagi kat kita untuk dapat something bigger, so bnyk2 la brsyukur :D

bab backstabber ni aku malas nk cakap dah, slalu sangat aku kena, mayb sbb aku ni senang prcaya kat orang kot..

syAzAnA berkata...

sabar ek. buat pelan-pelan. ;)


syaz folow sini.

EruzuLiyana berkata...

menci jugak dengan PERAMPAS. takpe, what goes around comes around!

CekbOlat-bOlat berkata...

macam marah je.. marah adk eh? heheh.. peacee,,

bolat pun tak suka PERAMPAS.. huh..
Usaha Lif Kejayaan.. yeayyy

Kira Kekuri berkata...

malam ni pulak, otak aku sejuk.
slamat mlm achie. tc. apa yg ko mo tny tuh?

khalila ishak berkata...

huiiii... mmg sakit hati la kalau cmtu. sabar achie sabar

Afzainizam berkata...

usaha tangga kejayaan... tapi sebuah kejayaan bukan datang dengan segera... pelan pelan nendaki kemuncak... baru ada kepuasan

perampas hak milik orang memang hina...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy wheel bearing kereta

Nisa Greennnpanda berkata...

entry nie rs panas lak, huhu~..
sabo eh achie.. >_<
xsuke perampas eh? meh sy rampas achie dr die lak, ape die rs? hoho.. XD

sy lg xsuke org yg curang!! (ade kaitan x?) kwn yg backstabber mmg kne kasi lempang (dlm ati), tp kite dihindarkn utk b'dendam, kn kn?

btw, achie nk ke pillow tue? sile bgtau nk kaler ape, ngehehehehe.. ^_^ sy serious, lalala~...

intan_blur berkata...

slam beb..
mcm mood tgh panas je bc en3 nih..hehhe
lempang jek kwn yg makan kawan tuh..

LadyBird berkata...

kayuh perlahan2 jauh lebih baik kalau kite kayuh sendiri..

tp hrp2 kayuhan kite tu xdilangkau oleh org lain..

sadis..

Juliet_iRa~" berkata...

sbr2...tarik nafas dalam2..heee

ciK LyndaWawa berkata...

kayuh pelan2 dalam mencari cinta...

#woofer jodoh saya..hehehe

CikUna berkata...

kat umah ai ade banyak lagi mercun bola ( standby nak serang monyet2 belakang umah ), Achie nak satu ??hehe..

La Tahzan & be Cool k bro...
\\( ^_^ )//

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger