Blog Lensa Kamera

Ahad, 22 April 2012

Peluang Cuma Sekali l Melaka Bandar Bersejarah 2.0

Assalamualaikum w.b.t. . . . 

Peluang cuma sekali,
masa menjauh bukan main gersang,
bila dah mula mendatang,
boleh buat muka tak hairan..

Peluang cuma sekali,
kena pandai rebut peluang,
jangan cuba menjadi syaitan,
dah senang lupa daratan..

Peluang cuma sekali,
hari ini kau mendapatkan,
esok lusa mungkin tiada lagi,
hargailah ia sebelum menghilang..kan??
Sekian~

Peluang!rebut peluang jika ada jalan didepan.tak perlu merasa was-was lagi jika ia memang kita inginkan sejak dulu lagi..mungkin ada peluang lain lagi yang bisa mendatang,ataupun mungkin juga peluang cuma sekali dalam seumur hidup..ada mulut cakap,ada telinga dengar, ada kaki jalan, ada otak pandai-pandailah fikir ye..Adiooss~

*********************

#Selamat Hari Lahir Buat Sahabat Blogger Kita, Istiqomah ..dah makin dewasa ni..pandai2lah fikir baik buruknya ya,jangan menyesal dikemudian hari tau^.^
#Esok ada event street fotografi kat pudu,jomm^^
#Moga setiap keputusan yang dibuat mendapat redha dari Allah..Amin3

#Saya Achie..Gemuk kan??hahaaa

untuk gambar lagi lanjut,klik link kat bawah ini..terima kasih~


Kata Achie :Semoga esok menjadi hari yang baik dari hari ini..amin3


Terima kasih Allah atas kehidupan yang kau berikan..Aku Sayang Allah~

33 komen dari budak comel^^:

Mr. Z dan Mis N berkata...

pandai tulis sajak..hehehe

http://zubir5588.blogspot.com/2012/04/segmen-jom-singgah-blog-saya.html

besar berkata...

selamat hari lahir gak tuk dia :D

Nisa berkata...

Sudah agak lama tak menjejakkan kaki ke negeri Melaka tu. My cousin sekolah di sana (KYS) and dia kata Melaka semakin maju...

♥ wawawawa ♥ berkata...

xdk laa gemok sgt..

nti dah dpt peluang..jgn lepaskan ^^

melaka best!

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

bahasa mu tinggi sangat tuk ko kompilkan :P

pada aku pluang akan datang brkali2, kita just x tau ble je..hehe so that is y orng ckp pluang dtg skali so orng tak giveup cepat..

hehe outing melaka ek

kiera'sakura berkata...

slamat hari lahir untuk dia...

Bun-Bun-Reyn-Pyon~ berkata...

huhuhu ,
ajar laaa kita nak berlensa2 niii ,
tak pandaii laa ~

syazrinakuya berkata...

boooo. gemok lah sangat

Ujie berkata...

Kalau dah dpn mata..slalu lupa hargai peluang yg ada.

*gemuk?? Gemuk la dari tripod!

teha berkata...

rindu nya nk g melaka ! hehee :)

Leeya Hezlin berkata...

Bukan senang nak dapat peluang kan?
Siapa yang dapat memang beruntung..
Jadi jangan lepaskan peluang yang mungkin tiada untuk kedua kalinya..

Selamat hari lahir untuk blogger Istiqomah..
Insyaallah segala keputusan akan mendapat redhaNya..
Semoga hari en achie lebih baik dari hari2 yang sebelumnya..
Terima kasih Allah atas nikmat kehidupan yang diberikan..

P/s: masih xda keputusan..sampai rasa OREN ni..hehe..fb eh?insyaallah cuti sem nanti.. :)

Noraim berkata...

peluang apakah itu? rebutla selagi blh ye! chayok!! hihi.

kenal jgk isz tu! happy birthday ! :)

xila riston berkata...

wottt gemoknya hahaha. melaka dowhhhhh ;p

aimie amalina berkata...

amin2 :)

slmt hari lahir buat org itu
heee

peluang?
pastikan kite memilih peluang yg betoi2 na :))

CiK FizA berkata...

jgn sia2kan peluang yg ada. rebutlah peluang sebaik mungkin. hee. Gud luck ya :DD

Boni JLL3 berkata...

setuju2..peluang datang hanya sekali..

intan_blur berkata...

slm wahai adik ku..
ceeewahhh..hehhehe..ye betul..peluang hanya dtg sekali..mungkin ade lagi peluang tu ..tp xtau bile..so amik la peluang tu sebaik2 nye..
happy bfday kat member tu ye..
ok..take gud care..jgn lupe solat.. ;)

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

peluang perlu dicari dan direbut..

EruzuLiyana berkata...

hampir duapoloh tahun hidop, baru sekali gi melaka. :(

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Tak ajak~ Merajuk lah macam ni.

Mr.Clive berkata...

persevere...bertahan...dont stop...dont stop...selagi xcapai.jgn henti berusaha! :)

Azlan Strider berkata...

kan best kalau semua benda kita bole mintak peluang yang kedua..hehehe

Regards,
-Strider-

Azlan Strider berkata...

kan best kalau semua benda kita bole mintak peluang yang kedua..hehehe

Regards,
-Strider-

Cik FaRiZaM berkata...

nice picture >_<

u freelance ke?

singgah ur blog, camne nk follow ek?

dr http://afasz.blogspot.com

Lea Isnawi berkata...

bila nak amek gambo lea lak ni?

Prettywrite berkata...

hai achie lama tak jenguk sini..nyways kalo kita tak berjaya merebut peluang tu anggap sajalah bukan rezeki kita..mungkin ada peluang yang lebih bagus menanti..:)

Niza Romli berkata...

pernah sampai ke melaka tapi belum sempat melawat ke bandar2 di melaka..Insyaallah, satu hari nnti :)

c'axoera ヅ berkata...

Keunikan Melaka tapi tak tahu sampai bila boleh kekal sebab makin hari semua tu makin dimamah usia...

Iffah Afeefah berkata...

Yea happy besday istiqomah

~diam buat diri menderita

Miss Butterfly berkata...

sentap makk . gua lagi gemuk . okbai

ABU berkata...

Aku bandar melaka aku tak sampai lagi...huhu..

Afzainizam berkata...

peluang terbesar cuma mungkin sekali... kalau dua kali mungkin kesian.. masuk tiga kali orang dah tak caya lagi...


oihhhh kota melaka tu hanya tinggal sejarah yang orang kenang berabad lamanya
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
sport rim rs watanabe

ciK LyndaWawa berkata...

semoga esok lebih baik jugak.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger