Blog Lensa Kamera

Isnin, 9 April 2012

Ini Bumi Tuhan l Sungei Palas Tea Centre

Assalamualaikum w.b.t. . . . 

Ini bumi tuhan,
kenapa kau sombong mendabik dada,
kenapa kau angkuh tak ingat kau siapa,
kenapa kau gila mengata kau terhebat didunia,
kenapa kau tegar menindas mereka,
kau memang sudah lupa diri.lupa segala!!

Ini bumi tuhan.
ingat kau akan pergi juga suatu ketika,
kau akan ditanam lima/tujuh kaki dalamnya,
kau akan terima balasannya kelak disana ,
kau merana kau sendiri yang rasa,
kau nak itu semua?
kau fikirlah sebaiknya~

                                                       *************************

Wahai manusia,kau sudah menjadi gila..baru pakai emas keliling pinggang,kau dah tinggi melawan tuhan..kau ingat kau siapa?wahai manusia,sedarkan diri sebelum terlena..terlena jauh buruk padahnya..kau sendiri juga yang akan  menanggung akibatnya..apa kau nak rasa? orenkah?

Aku hairan melihat mereka yang baru punya kesenangan sedikit sudah megah tak kenal diri, baru naik sedikit dah angkuh menindas mereka yang lemah..jangan lupa kau berpijak dimana, bumi ini adalah sebahagian dari ciptaan tuhan..bila2 masa kau akan diambil tuhan. sesal dahulu jadikan iktibar,sesal kemudian kau sendiri yang rasa..jangan lupa fakta itu ya.. Sekian~

#Entry sekadar luahan,kenapa perlu kau nak terasa wahai manusia?
#Doakan aku sahabat,12 April ada temuduga..semoga aku punya rezeki disana nanti..amin3
#aku hidup dalam keserabutan,jadi sudah PASTI keserabutan itu milik aku~

#Sungei Palas tea centre,untuk gambar lebih,sila  klik link kat bawah..Terima kasih^.^


Kata Achie :Semakin lama entry aku semakin banyak merapu...adehhh


Like entry ini seikhlas hati...Sarang hae yo~

39 komen dari budak comel^^:

Leeya Hezlin berkata...

Hmm betul tu en achie..
Baru ALLAH kurniakan dengan sedikit kesenangan,kebahagiaan,kekayaan,sudah mendabik dada..
Tika mendapat apa yang diingini,terus lupa akan kekuasaan ALLAH..
Lupa tentang kekuasaan ALLAH yg boleh menarik nikmat yang dipinjamkan itu dalam sekelip mata..
Lupa untuk bersujud kepadaNya..
Kita semua kelak akan kembali kepada ALLAH..
Tak kira yang miskin atau kaya,kita akan kembali kepada Pencipta kita dengan membawa amal ibadah bukan kekayaan,dan bukan kesenangan..

Have a nice day en achie.. :)
Sorry,fb xda buat masa ni..hehe

azzey berkata...

CANTIKNYA VIEW ..:)

najihah sahami berkata...

tak apa merapu pun. isinya ada. dan kadang2 isinya terasa. achie... T_T

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Merapu ke ? Retis merapu macam mana pun meletop kalah Mak Ngah Merah. HAHA :D

Interview apa sayam ? Ni nak tambah tempoh merajuk ! Lol lol.

KhaiRin : anies berkata...

cantik nyer

ctk berkata...

melau mudah lupa la tu..huhuhu


*gudluck untuk temuduga tu
jgn serabut2, ct ada..hahaha


-uit, kamu kata ct blogger otai???jauh lg tuuuu..xlayak...haha..anyways thank sbb xmrh ct komen..itu sume tanda trime kasih :D

Cik tikah berkata...

mana milik kita? semua milik Allah.

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

semua manusia sama je..berpijak dibumi yg sama berbumbung langit yg sama juga

HeNRieTTa JoSe berkata...

meh la turun penang...kitew bajar sesama...rietta pown ngh bajar gak lagi nie..

kiera'sakura berkata...

saya doakan.. Amin :)

♥ wawawawa ♥ berkata...

manusia mudah lupa..

Miss Butterfly berkata...

manusia , rambut je same hitam tapi hati lainlain . tapi rambut skrg pon dah tak same kehitamannya kan .



hati orang , kita takleh jangka . kadang2 mungkn ade sebab untuk dye buat camtu . sebab manusia bukan sempurna .


*rase cam mengarut je komen ni . errrr

#saya dah update . macehh :)

Hanamiko Sakura berkata...

gambatte kudasai!!

Suhami Ahmad berkata...

bila dah ke depan sikit, kita mula alpa dan meninggi diri...selalunya anak bangsa kita jugak

Noraim berkata...

org yg suka mendabik dada ni tak kekal lama. kita tgk lps ni. huhu.

Hai awk! sihat? org sini pun sihat. hihi.

Fyqa berkata...

nice ! (:


*btw gud luck for ur intview

cik ika berkata...

err..now da sihat sikit..lptop n external terpaksa d hantaq tok d format..

Iena Eliena berkata...

good luck 4 ur interview(^_~)

intan_blur berkata...

slm dik..
gud luck ye dik..do the best!!
n take gud care..
jgn serabut sgt..;)

Iffah Afeefah berkata...

Xmerapula

cume kn

cume

*senyum

CikUna berkata...

Hurmmm.....

Shaznina Sofia berkata...

allah boleh tarik segala apa yg kita ada bila2 masa je..

Shaznina Sofia berkata...

allah boleh tarik segala apa yg kita ada bila2 masa je..

Boni JLL3 berkata...

100x LIKE. hehe..

p/s : aku doakan ko semoga berjaya dalam temuduga tu k

Miss Xyz berkata...

wahhh, x prnh prgi cameron TT^TT

tomatokering :) berkata...

nice lah woofer takde merapu nya ;)

subhannallah.. cantik sangat view ^^

TiraPengemis berkata...

ewahhh...a samad said junior...hehehe

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

smakin merapu? aihh jgn ckp mcm tu.. aku makin suka bab photography ko beb!

Nida berkata...

cantik dan sungguh damai melihatnya

Zakaria's daughter berkata...

perangai manusia dikawal hawa nafsu.
huntunglah manusia bijak mengawal hawa nafsu,

Teenager Housemaid berkata...

goodluck untuk temuduga tu nanti achie..:D

Imran nyambek berkata...

fuhhh

Afzainizam berkata...

Uihhhhh ladang teh boh bukan ladang teh cap masjid....

eeemmmm jangan serabut2 kepala gi temuduga tu.... harap ko dapat juga apa yang di hajati....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
nissan ad resort y10

Azlan Strider berkata...

kuning-kuning hijau...hehehe..kat cameron ker nie??nampak sangat aku dah lama tak pergi sana..hehehe

Regards,
-Strider-

teha berkata...

ade interview ? gudluckk ea :)

Cikgu Ma berkata...

bleh p dating tak kat sini?hehe

intan.maisarah berkata...

mana pun kita pergi
kita berpijak pada bumi tuhan

semuanya milik tuhan.

:)

O CIKTEDDY berkata...

kadang2 manusia mudah lupah diri..manusia la katakan..beruntunglah mereka yg sering bersyukur..moga kita salah seorng drpdnya..amin!

Juliet_iRa~" berkata...

dah lepas ea temuduga?

camne?ok x?hee :)

wahh cantik la gambar tu...jgn serabut2 sgt la..;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger