Blog Lensa Kamera

Khamis, 12 April 2012

Kenapa Bukan Rezeki Kita l Gambar Danboard

Assalamualaikum w.b.t. . . . . 

kalau bukan rezeki,
melalak melolong tiada siapa yang akan tolong,
menangis berdarah pun tak berguna juga,
walaupun itu adalah impian yang tercipta..

Kalau bukan rezeki,
usaha tinggi manapun kita mencuba,
ke langit biru nun jauh disana kita redah,
kalau bukan milik kita memang tiada gunanya..'

Kalau bukan rezeki,
mencuba terus mencuba sampai berjaya,
kenapa perlu cepat sangat mengalah,
mungkin itu bukan rezeki kita,
tapi jangan lupa pasti ada yang lebih baik menanti disana..

                                                     ***************************

Usaha dah lebih,peluh dah lama menitis..aku masih terus berdiri dan menanti.. lenguh badan ini tak perlu nak diperkata lagi,sakit mata ini cuma aku dan tuhan saja yang tahu..menunggu bersama mereka-mereka yang ingin juga terasa mengena,ingin mendapat rezeki yang diberi oleh tuhan yang mencipta manusia..

masa berlalu begitu lambat lagi ku rasa,detik dan detik ku tunggu untuk menunggu giliran aku untuk dicuba dan dirasa..aku ingin merasa nikmat itu,nikmat setelah menunggu sebegitu lama,dari pagi sampai ke petang..aku perlukan balasan yang setimpal atas masa yang begitu banyak ku korbankan..namun aku silap satu perkara,usaha tinggi mana pun aku kerjakan, peluh banyak mana pun aku tumpahkan,kalau tuhan kata tidak,maka tidaklah jawapnya.. dan detik ini,aku sedar itu..aku SEDAR DIRI kan?Sekian~

#Masa interview bukan main lama masa berlalu,dari jam9 pagi sampai ke 5 petang tak lama kan??sabar je la~
#Rajinkan diri,buang malas jauh2..uwekkkk
#Aku berkata pada apa yang aku rasa..kau pula rasa apa?jangan OREN sudah~

#Karya My Bff [ Wan]..aku malas nak edit..haha layan saja,untuk lebih lanjut,klik link dibawah..Terima kasih~



Kata Achie : Sakit mata guna contact lens..adehhhh


Sila lika jika suka entry ini..Sarang hae yo~

41 komen dari budak comel^^:

Iffah Afeefah berkata...

Emosi tu ade


*hadapi dgn snyuman. Ade hikmahnye y pasti. Semuanye Allah y tau ape rancngn terbaik utk hamba2Nya

syazrinakuya berkata...

setiap apa yang berlaku ada hikmahnya =p

Niza Romli berkata...

Kalau bukan rezeki kita, maknanya..itu rezeki oranglah? hehe... Yg penting sabar..Insyaallah rezeki kita akan menyusul ;)

Mr.Clive berkata...

hidup ni bukan larian 100 meter...tapi maraton...jadi janganlah cepat mengalah... :)
teruskan usaha sampailah nafas terakhir...

HeNRieTTa JoSe berkata...

cunnye encik danbo....

ps....thanks awk....

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Wa mesej lu apahal tak balas ? Wa merajuk smp esok pagi. Huhu.

Hanamiko Sakura berkata...

pandai bersastera la.. kalah a.samad said..



semakin banyak ujian yang kita terima.. semakin saaaaayaaangg Allah dekat kita.. so hadapi dengan tabah..

Boni JLL3 berkata...

sabar dan terus bersabar.. dan, rezeki Tuhan ada di mana2.. jangan risau.. dan jangan berhenti berusaha :)

Kira Kekuri berkata...

emmm.. bukan rezeki la 2 nmpaknya.pikir positive~ huhu. lamanya interview ko.
wow! nsir gna contact lens! hehe =D
#klo rajin next time cerita if mmpu.

Azlan Strider berkata...

yang penting kita dah berusaha..yang lain terpulang laa kepada ketentuanNYa..hehehe

Regards,
-Strider-

CikUna berkata...

lalala.. tak nak OREN... nak PURPLE.. =P

Shaznina Sofia berkata...

kalo bukan rezeki mmg x boleh buat apa kn..
tp rasenya.. saya ni suka mengharap.. :(

Shaznina Sofia berkata...

kalo bukan rezeki mmg x boleh buat apa kn..
tp rasenya.. saya ni suka mengharap.. :(

ctk berkata...

interview ape dr pg smpai petang tu...lame lol

KhaiRin : anies berkata...

kalu semua allah beri kt kite tkt nnt kite jd sombong n lupa diri...igt kisah qarun?

♥ wawawawa ♥ berkata...

doa byk2..

smoga rezeki itu milik woofer~ ;p

Teenager Housemaid berkata...

hehehe..
baru nak cakap rasa oren..:p
kehkehkeh

Leeya Hezlin berkata...

Betul2..kalau bukan itu rezeki kita,ada rezeki yang lain lagi untuk kita..
Usaha dan tawakal..insyaAllah akan dapat yg lebih lagi..

Lama juga interview..
Xpa la..pengalaman tu..he3..
Saya tetap juga rasa OREN.. :p

Have a nice day en achie..

P/S: nanti sis update ye..busy dengan program di U.. :)

xila riston berkata...

xedit pun cantek la...well done bff!

Ujie berkata...

apa yg kita rasa baik utk kita, blm tentu ia mmg baik utk kita..mungkin itu sbbnya Allah tak beri pada kita. Allah lebih tahu apa yg terbaik utk hamba-Nya.

itu yg akak pegang..

*weh..pakai cntct lens ya..akak tak berani lagi.

misyamissyou berkata...

pakai lens ke bang?! hehee

Telor Power berkata...

pakai kanta lekap ambil masa nak serasi bro.


bersabarlah....pasti ada hikmah disebalik kejadian.

Afzainizam berkata...

Apabila Allah cepat makbulkan doamu, maka DIA menyayangimu.

Apabila DIA lambat makbulkan doamu, maka DIA ingin mengujimu.

Apabila DIA tidak makbulkan doamu, maka Dia merancang sesuatu yang lebih baik untukmu.

Oleh itu, sentiasalah bersangka baik pada ALLAH dalam apa jua keadaan pun

Kalau tak ada rezeki kat interview ni mungkin ada keuntungan di sebaliknya.. Sabar lahhhh.... Insya Allah... mungkin rezeki lain ada...

kerana kasih sayang ALLAH itu mendahului kemurkaanNya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
pasang roof rack carrier atas kereta

Noraim berkata...

mungkin xnampak apa hikmahnya sekarang, jd sabarla ye :)

Mishter Izwän berkata...

trus kan usaha utk mecari rezki, tp org lain2 rezki

kiera'sakura berkata...

klau bukan yg itu pasti ada yg lebih baik menanti :)

Zakaria's daughter berkata...

peh pehh.
puisi puisi puisi puisi gitttewwwww,

teha berkata...

rezeki ade di mn2 :)

kay_are berkata...

lame gak tak datang sini bro.. same2 je kite... huu.. hm.. ni cite pasal ape ni? macam interview tapi tak sure lak.. ape pun.. sume jadi memang ade hikmah die kan? ari ni tak dapat.. esok2 dapat r tu

Fid"s berkata...

Ok woofer,
hang boleh datang blog gua sekarang.

click kat profile cuma ada satu blog je.
thanks visit my blog

aimie amalina berkata...

emmm3
penah rasa perasaan ini
sgt sedih
sgt ntah
x de perasaan kot..
blurrr
menanti sesuatu utk dikecapi...

alhamdulillah
skrg dh tahu jawapannya..

Nida berkata...

betul tu komen di atas... setiap yg berlaku ada hikmahnya.. sentiasalah bersangka baik dengan Allah..

sudipVSsenduk berkata...

kalau makanan dah mencecah bibir tiba-tiba jatuh ke tanah.. tetap tiada rezeki kita

intan.maisarah berkata...

mungkin ada lagi rezeki lain yang menanti :)

O CIKTEDDY berkata...

rezeki dr Allah sentiasa ada..nikmat yg kita rasa n tak rasa @ mungkin x sedar tu pun rezeki...

cik baru balik dr interview dn cik paham mcm mane rase menunggu tu.haha

awesome work!I mean that pic and of coz your entry =D

Cikgu Ma berkata...

sabaq na...

Juliet_iRa~" berkata...

rezeki ada di mana-mana..

y pntg kena usaha n jgn putus asa!:)

apa y berlaku ada hikmahnyaa..sbr naa..heee

pss : bila nk g ea..k.sal pn snyap je..wuuu..slasa n khamis ira ada tuisyen skg..so ms limited nak kua la..huu

nazirah berkata...

smoga berjaya dlm tiap apa yg dilakukan insyaAllah :)

Suhami Ahmad berkata...

cmne nak beli robot kotak tu....hope dapat reply kat blog atok ek...comel... =)

Ujie berkata...

Dtg jenguk..kot ada update. ^__^

Pondok Usang berkata...

bukan rezeki kita? Allah Maha Penyayang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger