Blog Lensa Kamera

Selasa, 24 April 2012

Belajar Untuk Memaafkan l Gambar Street Photography 2.0

Assalamualaikum w.b.t. . . .

Belajar untuk memaafkan,
walaupun hati pernah disakitkan,
walaupun diri pernah diseksakan,
walaupun jiwa rasa tak pernah tenang.
Tuhan kan ada setiap masa..

Belajar untuk memaafkan,
walaupun mereka dah buat bermacam-macam.
walaupun kau terasa kau telah dihampakan.
walaupun kau jatuh dengan disengajakan,
Tuhan kan ada bersama kita..

Belajar untuk memaafkan,
walaupun kau jauh kerana mereka,
walaupun kau sendirian merana dijiwa.
walaupun kau hina dimata mereka,
Dimata Tuhan kau cukup istimewa..
Ingat itu !!!

Hati sakit sekali mengenang bila kau disakitkan,hati merasa cukup derita bila terasa kau dirundung duka..tak mampu  berkata apa-apa kerana derita itu cuma kau rasa..bukan dia,bukan juga mereka..sabar ya hati ,ujian itu begitu kecil sekali berbanding nikmat kau perolehi bila  kau tempuhi dengan kesabaran..sabar separuh dari iman.belajar untuk memaafkan walaupun kau merasakan mereka tidak berhak untuk dimaafkan..sabar ya hati walaupun diri kau dizalimi tanpa kau relakan,percayalah tuhan sentiasa bersama orang yang dizalimi.. sebaiknya belajar untuk memaafkan agar hidup kau tenang sentiasa 
hendaknya..Amin3

*******************

#Sahabat,entry yang aku hasilkan tak semestinya merujuk kepada diri aku sendiri,mungkin juga hasil yang aku dapatkan dari pandangan persekitaran.terima kasih^.^
#Tak baik memainkan perasaan orang lain walaupun kau tak bermaksud sedemikian..
#Blogger,jom lepak kat wangsa walk ahad ni 29.04.2012 kat Wangsa Walk jam 11 pagi sampai  3 petang bersama group Blogger Area.Jom disana^.^ cancel nak shoot potrait,gara2 excited nak jumpa blogger^.^
#Jangan merasa kehilangan sesuatu kerana kau mesti tahu jika dia hak milik kau pasti akan kembali suatu hari nanti..

#Cerita lama semasa outing street hari itu..

Untuk gambar lebih lanjut,sila klik link dibawah..Terima kasih^.^


Kata Achie :Allah terlalu baik dengan kita namun kita tegar menzalimi diri kita sendiri..pelik !!


Terima kasih Tuhan atas kehidupan yang engkau berikan..Aku Cinta Allah ~

30 komen dari budak comel^^:

Niza Romli berkata...

kalau dh sakit hati sgt sanggup cakap tak maafkan smpi bila2 tapi bila dah lama2 hati lembut juga...

#seronoknya dpt jumpa blogger

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

ko ajak tak kena masa la bro..hehehe.. aku dah balik arau time tu..

buang ego, dan belajar memaafkan :)

Kira Kekuri berkata...

hidup ni banyak lgi yg perlu d pelajar.
dan saya tgah belajar memaafkan orang . :) pedih, tapi mesti cba juga :)

Miss Butterfly berkata...

:)



hanya mampu senyum time baca entry ni . huhuh

CiK FizA berkata...

Bersabarlah duhai ati :DD

Pss :: Ohh, ingtkan semua n3 nie tuju kat dri sndri. salah faham la nie ek. Erkk :DD

Leeya Hezlin berkata...

Sedang belajar untuk memaafkan tentang 1 perkara..
Walaupun dah bertahun tapi xmampu untuk memaafkan..
Saya perlukan kekuatan diri untuk memaafkan..
Entah la..biarlah masa yang menentukannya..

29.4 masih di bumi sabah..
Xada rezeki mau lepak2..insyaallah 1 day..
Lehilangan pasti akan diganti dengan sesuatu yg lebih baik.. :)

P/s : blogwalking kejap2 ja..idea nk menulis tu yang susah mau keluar..btw,saya memang suka komen2 ni.. :)

syazrinakuya berkata...

untunglah nak jumpa blogger ^.^

Boni JLL3 berkata...

memaafkan adalah satu siifat yang sangat mulia..

♥ wawawawa ♥ berkata...

bila laa blogger nak lepak sabah plak..heheh

btw, bole bole..nti sy recommend mmbe2 sy kat perak..hihi

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

memaafkan itu perlu utk mndptkan hati yg lbh tenang.. insyaALLAH.

ellynadyra berkata...

kemaafan dendam yang terindah!

kiera'sakura berkata...

sesungguhnya seseorang yg memaafkan lebih mulia dari yg meminta maaf...chill bro :)

*yela diam menghilang dari pendengaran ingatkan merajuk ke ape ke.. fb pn deactived....

EruzuLiyana berkata...

siyes anda memang photografer yang hebat. kagum :)

intan_blur berkata...

slm wahai adik..
akk x bz..tp xde benda nak citer..
tgh cube x nak xpose sgt kat blog..tp akk ttp BW tgk adik sorang nih..hehheheh
skrang pun akk tgh cube memaafkan org wlupun hati ni pahit..bia la kite tewas dimate dorang..janji kite menang dimata Allah ;)

take gud care ok.. ;)

Ujie berkata...

belajar memaafkan bermaksud kita belajar menerima takdir..
berdamailah dgn takdir, jiwa lebih tenang!

Prettywrite berkata...

alah takper..orang buat jahat kat kita..nanti Allah balas la pulak kat dia..biar jerla depa2 tuh..hehe..

bestla jumpa blogger..jauhla nak g pun..:)

Hanamiko Sakura berkata...

join wangsa walk?? kena fikir 2 atau 3 kali ni..

Rapunzeel Cikilolo berkata...

memaafkan untuk terbitkan jiwa tenang...

CikUna berkata...

** There are nobody perfect in the world...

*** hurm.. kirim salam pada blogger tu ye.. =)

**** Hope u dapat apa yang u nak.. Chaiyok2 !!

Iffah Afeefah berkata...

Dan belajar menerima hakikat y mnusia itu tak sempurna

#maaf achie

c'axoera ヅ berkata...

mmg amat suka meka² yang giler lensa ni hehehehe :p

Cik Pulau berkata...

betul.. belajar untuk memaafkan.. memang hakikat kita rasa susah. tapi semua ni akan buat kita tenang.. yer dak?? heee~

Kira Kekuri berkata...

x tahu mo komen apa.
selamat malam~

Mr.Clive berkata...

apa khabar bro? :)

Mr.Clive berkata...

selagi hati terbuka,maafkan.jangan simpan.jangan pendam. :)

aReLaN berkata...

kalau la semudah itu nak maafkan orang kan.hmmm..ala..wiken ni balik kampung.takleh la nak join lepak2.

Afzainizam berkata...

jalan bulan.... mungkin datang bulan kot... sehingga tahap mana kemarahan seseorang itu kalau memaafkan hati akan jadi tenang...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
sport rim rs watanabe

Shaznina Sofia berkata...

harap saya menjadi seorang yg pemaaf.. betol tu kn.. "ALLAH KAN ADA" ^_^ bila ingat kan Allah mesti hati rase tenang sangat.. 10 bintang utk quote awak di atas..

ciK LyndaWawa berkata...

kengkadang..sendiri rasa sakit hati..erm....

Nisa Greennnpanda berkata...

saling maaf-memaafkn mmg amalan baik.. maafkn sy gak, ngehehe.. XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger