Blog Lensa Kamera

Selasa, 20 Mac 2012

Dalam Suka Ada Duka l Festival Belon Air Panas 2012 Putrajaya

Assalamualaikum w.b.t. . . . 

Dalam cinta ada derita,
Dalam benci ada rindu,
Dalam suka ada duka,
Dalam pilu ada bahagia..

Aku ingat lagi entry kat SINI,entry tahun lepas bila aku diprank oleh kawan kerja dan Si Dia yang aku sayang,aku ingat lagi semua kenangan tahun sebelum2 ini semasa aku kenal dia lima tahun yang lalu..cuma tahun ini juga tahun yang agak berbeza,tiada lagi kenangan yang bisa tercipta antara aku dia dan mereka..kawan kerja semua dah berpindah randah termasuk aku, dulu kami semua selalu bersama keluar bermain melepas tekanan ditempat kerja..kini yang tinggal hanya ada aku dan kawan serumah merangkap Boyfriend sementara aku..kenapa Boyfriend?bukan kerana aku dah menjadi Gay selepas ditinggalkan,tapi kerana sekarang ini kemana pun selepas balik kerja dimana aku disitu ada dia..makan ,membeli barang dan semestinya shoot gambar pun sering bersama..

Tahun ini memang membawa perbezaan yang cukup ketara buat diri aku,namun disebalik kesedihan yang ada..aku punya satu kekuataan..kehadiran sahabat baru membuat aku tersenyum seketika,Masih ada yang sayang padaku lagi..masih ada yang ingin aku bangun kembali dari menunggu sesuatu yang tidak pasti..Buat kamu Nadia,mungkin kamu bukan jodoh yang tercipta untukku..aku tidak bisa membuang atau membenci kamu seperti mana yang kamu lakukan kerana kamu tetap kenangan yang telah tercipta bersama aku suatu ketika dulu..cuma kini aku perlukan satu pengharapan..aku berharap kamu bisa menjauhi diriku tanpa ada sikap untuk membuat aku menunggumu lagi seperti mana aku lakukan sepanjang tiga bulan yang lepas..aku doakan kamu bahagia bersama sidia,dan doakan aku bisa melupakkan dirimu sepenuhnya dan terbuka hati untuk menerima hati wanita yang telah ditakdirkan untuk diriku..

Hari ni genap sudah 24 umurku dimuka bumi ini,semakin mendekatkan diriku ke arah kematian..kematian yang memang tidak dapat dielakkan,semoga aku dimatikan dalam keadaan yang beriman..semoga aku dipertemukan dengan orang yang faham cara ku bagaimana..semoga cintaku selepas ini hanya akan berakhir dengan alam perkahwinan..semoga aku sentiasa dijauhkan dari kemungkaran dan semoga umat islam dimuka bumi ini hidup aman sejahtera dan juga semoga kita sentiasa kekal dilandasan agama islam..Sekian ~

#Terima kasih atas kepada blogger yang sudi membuat entry khas buat diriku..terima kasih~
#Terima kasih buat sahabat yang sudi memberi ucapan selamat hari lahir buat diriku.terima kasih.
#Terima kasih buat blogger atas keprihatinan kerana kemalasan aku mengupdate entry merapu semenjak dua menjak ini..insyallah aku akan cuba mengupdatekan diri selepas ini.. terima kasih.

#Semasa Festival Belon air panas..untuk gambar lebih lanjut sila klik Link dibawah.



Kata Achie :Dia demam,aku pula jadi tak keruan..isshhhhhh~

Sila lika jika suka entry ini. . . . .

38 komen dari budak comel^^:

Akue Achik berkata...

yeah yeah, achie updet! :D

lepas ni tak bole pndang msa lalu yg mnyakitkn tu lg..achie kna trus pndang depan.. achie mst bole pnya.. :)

btw,nadia tu nma adik sy..hehe

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Bak kata Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood kat radio aritu - Kegembiraan mungkin hanya satu hari, tapi kesedihan mungkin sampai setahun. Chill bro ;)

Azlan Strider berkata...

Selamat Hari Jadi Bro!!!!!

hehee...Hari tu aku pegi PJ nak tgk belon panas tapi terpaksa cancel sebab jln jammed giler...

Regards,
-Strider-

Leeya Hezlin berkata...

en achie..lama dah tak update ya?hehe..
btw,selamat hari lahir sekali lagi..
gunakanlah sebanyak mana peluang yang ALLAH bagi pada kita sebaiknya..

ooh si dia demam??hati anda tak keruan??hehehe..
semoga dia cepat sembuh..

p/s : ingat dengan 'rasa oren'?hieee

KhaiRin : anies berkata...

happu belated birthday..

yad'z berkata...

macam tu lah... yup, so true.. still ada orang yang care pasal awak and nak tengok awak selalu senyum.. =)

Kira Kekuri berkata...

yang berlalu tuh berlalu lah. sama ke ko ngan ada budak aku kenal.
terima kaseh? sama-sama ^..^ tapi aku bukan blogger, xda wat entry khas pun. eheheh =p

-bsr-

Telor Power berkata...

wah gambar2 makin mantop archie... nice bro.(komen kat sini la eh)

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

semakin tua.. :)

p.s gmbr di putrajaya tu buat aku jeles..huhu

~SaL IjOu~ berkata...

g festival belon air panas x ajak akak pun~ ;p

smoga segala pengharapan Achie termakbul..terus kuat!~

*da x lama da nak dpt gaji..nnt apa2 akak roger ye~ ^^

~SaL IjOu~ berkata...

p/s : oh, boley je nak akak amek nnt~ ;p

kiera'sakura berkata...

Alhamdulilah... yeayyyy suka achie dah blh bangun.... ;)

Suhami Ahmad berkata...

uuuuu...kalo sakit bab cintan2 ni atok x pek nak nolong eh...menyerah diri.....bendera putih..hoho

Cik tikah berkata...

happy belated birthday woofer storm! :)

HeNRieTTa JoSe berkata...

teringin nak pergi hari tu...tapi ada kekangan masa....

ps....kita perlukan bangkit dari kejatuhan....

pss....hidup mesti terus ke depan....

psss....rietta xde fb....huhuhu....

pssss....suka bila letak link utk page gambar2....thanks....

CikUna berkata...

alolooo... cian Achie... Girlfriend die demam... semoga u & dia sihat sejahtera... Amin...

najihah sahami berkata...

uit...cakap dh xnk entry sedih2 dh..ni apa ni. sebakkk der. hahaa...sape demam achie?jeng jeng jeng...:P

tahniahhhhh sebab berjaya mengapdetkan diri.

buat Nadia, anda rugi. hehe. boleh?

intan_blur berkata...

oo..bfday dia ker..bile ye..?hehhe
happy bfday dik..smoga hidup kamu sntiasa dlm rahmat-NYA..
sntiasa bersihkan hati dgn bzikir..
take gud care ok.. ;)

HeNRieTTa JoSe berkata...

Ps....Happy Birthday....moga hari mendatang, makin membawa keberkatan...dan kebahgiaan....

Cik SHiNJU berkata...

Yun faham ape yg ko rasa skrg ni...

Niza Romli berkata...

selamat hari lahir...2x ucap. hehe
Semoga bertemu jodoh dalam masa terdekat ni ye..boleh terus kawen. Takyah bercinta lama2 buang masa je.. pengalaman sendiri, hehe.

Ujie berkata...

patah tumbuh hilang berganti..
mmg tak sama, tapi mungkin lebih baik.

-belon air ke belon udara??

dhiera berkata...

hari lahir ke? semoga panjang umur dan murah rezeki!

Miss Purple Ungu berkata...

bestnya klu dpt naik belon ni :)

JR berkata...

Hepi bisday!! Maaf krn terlewat mengucapkannya..

Hanamiko Sakura berkata...

tak mau sedih ok... teruskan perjuanganmu... kerana akan ada pelangi selepas hujan...

Nisa Greennnpanda berkata...

owh...name die sdap, hehe..
xpe aa achie, lpaskn aa memori yg lame.. "keep moving forward" - quote dr movie kartun "Meet the Robinsons", hehe... (tibe2 je kn..) XP

nk wish lg aa...
slamat ari tua, achie... ^_^
lg 6 bln my turn lak, huhu~... T_T
moge achie mkin success in photography, life & love... >_<

Juliet_iRa~" berkata...

ehemmm siapa y demam tu?heee

ira da wish kann..xnk wish lagi..ahahha ;p

wahh dlu ex nama nadia ea..msti dia bc kan thats y achie mention terus nm dia supaya dia pn da xbharap achie tunggu dia..

bila kita sygkn seseorang..lepaskan dia bila tu y dia pnta..jika dia kembali..tu bmakna dia memang jodoh kita..

:D

xila riston berkata...

hepy bufday!! hagagagaga

cik ika berkata...

sesame..:)
moga dpnjgnkan umurnye..amin~

♥e'in♥ berkata...

insyaAllah ade jodoh yg lagi baik utk awak.. :)

Bitt (double IS) berkata...

saya pon pigi haritu..hehehehe

Afzainizam berkata...

aku baru tau dan lambat nak ucapkan

....Selamat Hari Lahir.....
moga terus success dan terus success dalam memburu impian...
may Allah bless you...always..always and always...

Panjang umurnya .. panjang umurnya
Panjang umurnya … serta mulia
Serta mulia … serta mulia

sebenarnya

kebanyakkan kebahagian berlandaskan cinta yang menempoh onak ranjau...

so baru lah dikatakan matang

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair windshield kena batu

Teenager Housemaid berkata...

sorrry lambat wishhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

happy birthday achie.,.:DDDD

moga sentiasa dimurahkan rezeki..:D dan berjaya di dunia dan akhirat..:D

c'axoera ヅ berkata...

happy belated buffday eyhhh :)

semutsengal berkata...

aku teringin nak naik.


Err.

CTK berkata...

semoga bahagia nadia...
and semoga bahagia achie...
cari awek yg bley buat kamu tersenyum sepanjang mse ye :D

*pepon, achie da tua...yes2 :P

Iffah Afeefah berkata...

Melupakan itu sukar tapi membuat kenangan baru adalah mudah
try it n ull get bettr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger