Blog Lensa Kamera

Selasa, 27 Mac 2012

Sakit

Assalamualaikum w.b.t. . . .

#P/s :Amaran,perhatikan gambar saja dan tak perlu nak membaca entry
 melampaui batas pemikiran..Terima kasih~

Aku sakit,bukan sakit esok nak mati..ya,aku tahu bila tuhan ingin cabut nyawaku...tak perlu nak menunggu esok hari untuk mencabut nyawaku..tika ini,detik ini dengan izinnya pasti malaikat maut akan datang menziarahi diri ini.aku takut mati,takut sekali..dosa bertimbun tak pernah nak ganti,pahala tak pernah buat sekali..apa nak jadi dengan diri ini..

Aku sakit sekali,bukan juga sakit dimata,sakit dipergelangan tangan,ataupun sakit seluruh anggota badan..tapi sakit di hati yang lebih pedih sekali..sakit dulu belum lagi diganti,sakit sekali lagi memang bertambah pedih..sakit aku ,cuma aku yang rasa..sakit aku ,cuma aku yang tanggung...bukan kau,bukan juga dia..tapi aku yang merana..

Aku mohon kemaafan,bukan aku inginkan perasaan itu hadir..dia hadir tanpa siapa yang meminta, tanpa disengajakan..aku sedar hanya ada kegembiraan tika itu dapat aku rasakan..hanya keseronokan mengantikan kedukaan sebelum ini..namun aku silap,bukan semua benda mampu kita miliki..bukan semua yang kita pinta akan ditunaikan..aku sedar itu,aku sedar siapa aku..makanya aku terjatuh sekali lagi,jatuh yang hanya membuat diri ku pincang sekali lagi..maafkan aku,bukan salah kamu..tapi salah aku yang tak pernah SEDARKAN DIRI..Sekian~

***********************

#Maaf sahabat blogger,aku perlukan masa untuk blogwalking..hari2 serabut,macam mana mood nak mendatang..
#Belajar untuk melupakan lagi.itu adalah antara perkara yang aku benci..
#Sabtu ni aku nak outing ke suatu tempat..tempat yang tenang,mungkin mood aku akan datang kembali..
#Facebook deactivated buat masa ini..jangan nak kata aku block pula ye^.^
#Senyum tidak semestinya gembira,sedih bukan itu yang aku pinta..


#Gambar sewaktu di Melaka minggu lalu,ada banyak lagi tapi belum rajin nak upload^^

Kata Achie :Aku hanya mampu terjatuh dan terjatuh lagi.. 

44 komen dari budak comel^^:

NARDtheNERD berkata...

nape ni??
meh story meh.. :)

☻UsaGi NaNa☻ berkata...

come back soon!
nice picture!

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Standard lah der. Sakit kat hati payah nak padam. Tapi, tak boleh nak pikirkan sangat sakit hati tu. Sakit hati boleh bawak mati der. Hihi. Life is short. Tak kan nak habiskan masa untuk layan sakit di hati tu je kan ?

#wa tak larat nak update arini. Lu nak update kan tak ? Wa sakit. Tapi bukan sakit nak mati, bukan sakit hati ;)

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

hahaa nota kat atas tu msti kes orng dok komen pasal gambar je kan? hehe

alright, aku pn xde msa nak bw sangat recently, so sapa yang ada dalam bw tu je la yang smpat nak terjah pun

Kira Kekuri berkata...

tak tahu sebab apa kmu deactivate fb. mind to share? =)
apa pun tabah ya, beginilah hidup ni. tak seindah mimpi..
semoga sakit itu hilang, walaupun aku rasa payah 'sakit' tuh mo ilang.
sama-samalah menyakit kan diri, aku pun 'sakit' gak ni. ( maw jg ikut2 =p ) n jangan sedih2 ok~

Telor Power berkata...

wow..melaka mmg best


sakit hati kenapa ni bro, rilek bawa bersabar byk2

Miss Butterfly berkata...

saya rindu awak yang dulu . hurmmmmm :/






take your time . i'll always here , waiting for you ~

♥ wawawawa ♥ berkata...

parah nie..
pape pun sabar yer..
Allah knows the best for us.. sebab tu die bagi dugaan tu kat kite..^^

Akue Achik berkata...

smua akan pulih, tp perlukan masa..

smoga tabah. :)

kiera'sakura berkata...

kenapa nie? dan kenapa deactive pesbuk... nasihat saya, ingatkan saya jgn deactive pesbuk tp awk pulak yg buat...

ok saya marah nie.. grrrrrrr

Nida berkata...

setiap sakit ada penawarnya... namun andai terus diselubungi kesakitan, pada Allah diri berserah...

sudipVSsenduk berkata...

anak kecil yg sedang bertateh pun selalu jatuh tapi dia terus berazam utk terus berjalan & berlari bagi mencapai sesuatu... sabarlah.

Prettywrite berkata...

argh..kita pulak yg rasa sakit baca entry nih!ohoh..sabarlah achie..kuat!kuat!kuat!tu jer boleh cakap wlupn diri ni pn tak kuat mana jgk..ahah..

intan_blur berkata...

jiwa tgh kacau nih..
rajin kan beristiqfar ye storm..
smoga dpt ketenangan dlm hati..
insyaAllah..pelan2 kamu akn lupe benda2 yg mengacau fikiran tu..
take gud care ok!!

KhaiRin : anies berkata...

otak tgh serabut ka?
ooo g melaka x ckp pn

najihah sahami berkata...

lebih baik terjatuh masa kita tengah terjatuh. jangan terjatuh semasa kita bangkit. :)

aku terjatuh by ST-12
:))

HeNRieTTa JoSe berkata...

Bangun dari kesedihan memang sukar...tapi waktu, akan mengembalikan hidup kita....trust ur self....

Lea Isnawi berkata...

jgn biarkan diri sentiasa jatuh

be tuff be tuff

Cik tikah berkata...

sakit hati ni. fikiran serabut kan. erm.. tenangkan ahti dulu yer :)

Pondok Usang berkata...

bykkan bersabar.. rakan2 blogger sentiasa bersamamu... =)

chemay berkata...

pergi melaka bukan nak terus ke johor.
:'(

Niza Romli berkata...

semoga lepas ni lebih baik..rehat lah dl :)

Zakaria's daughter berkata...

weee. melakaaa

Leeya Hezlin berkata...

alahai..macam sayu ja baca entry en achie kali ni..

kuatkan semangat..tabahkan hati..
semoga anda kembali menjadi insan yang ceria seperti dulu..
even though saya pun baru kenal en achie..

senyum-senyum selalu..
jangan sakit hati kat saya ok..
hehehehehe..

Azlan Strider berkata...

Sakit..pelbagai jenis sakit dan penyakit dalam dunia nie..apa-apa pun hopefully bro cempat sembuh dari apa jua penyakit dan sakit yang dialami..hehehe

Regards,
-Strider-

Noraim berkata...

take ur time. masa akan mengubati segalanya. sakit hati ni makan masa.

lagi satu, dekatkan diri dgn DIA. insyaAllah tenang.

jgn fikirkan sgt dan tanamkan dlm diri ada yg lebih baik menanti.

yad'z berkata...

hidup ni tak best kalau tak diwarnai dengan pelbagai perasaan..

juz face it with smile k frenz.. u can do it.. ^^

p/s : jalan jek keje nye kannnn. ahaha

Lea Comei berkata...

tarik nafasssss,,,hembusss...tarik nafasssss,,,,hembusssss...fuhfuhfuh

HaniShah berkata...

dia minta maaf tu... sampai frust nak hentak kepala dekat dinding... menyesal sangat2...

CikUna berkata...

Jangan Bersedih & Berduka lagi ye... Jaga kesihatan juge.. Jangan lupa badan pun nakkan rest yang cukup.. sesungguhnya ramai yang masih menyanyangi Achie.. Percayalah...

dhiera berkata...

dah agak dah dekat melaka~ biar masa mengubati jiwa yang lara~

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Sayam, ada apa lu nak kata kat wa ? Kata lah. Hihi. Lu dah deactivate FB kan, jadi text jela. Lagi pun, wa tak lekat dengan laptop memanjang :D

Tanpa Nama berkata...

kalau 'sakit', carilah 'ubat'nya.
ingin jg aku bertanya mengapa, tapi segan pulak mo bertanya..emm, good night! ^^

-besar-

Afzainizam berkata...

eemmmm

sakit bukan kita pinta... sakit itu ada penawarnyer...jangan biar parah menjadi kronik

cari ubat mujarabnya untuk jiwa...

gambar tu kat jam melaka mmg cantik semua merah jerr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
masalah alternator kereta

cik ika berkata...

ala jgn lah serabut2..risau ika..

Cikgu Ma berkata...

jiwa sedang menagis

Ujie berkata...

Achie patut baca tulisan2 blog Prettywrite..
Dia pun sdg berusaha melupakan. Mungkin ada kekuatan yg boleh diambil dari dia.

*cantik kan landskap area bgnn merah tu..mmg best utk sesi fotografi. Cuma sgt sesak bila wkend.

iszieylyanziy berkata...

sakit??sakit menghapus dosa :)

Fatin Syafiqa Anuar berkata...

haa kenapa pulak ni sedihsedih?

Shaznina Sofia berkata...

assalamualaikum.. :)
sabar ye.. semoga allah permudahkan..
semoga hari sabtu menjadi hari yg indah..
kita semua x suka sakit.. tp sakit tu kadang2 sakit tu amat bermakna kan..

xila riston berkata...

sapulah airmtamu...ewahhh
lekluuuu

Juliet_iRa~" berkata...

camne la achie asyik jatuh ni..

xkuat smgt ni..hee

:)

thankss sbb like..kuar ke td?sorry xleh join..byk kerja..kena siapkan fail..wuu..ni pon curi bw jap..ahha

pss : next week blh kot..tgh tnye k.sal.

Boni JLL3 berkata...

senyum bukan bermakna kita gembira.. aku suka statement ni.. sebab ia ada kebenarannya. apa2 pun yang melanda, aku harap ko tabah k.. tabah menghadapi segala2nya..

CTK berkata...

cuba melupakan seseorang bukn mudah tp cubelah....
berharap pada sesuatu yg xpasti mungkin merugikan tp klau kamu yakin pasti ada jdoh, xsalah untuk trus mengharap :D


*fine! ct da komen jiwang...hahasha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger