Blog Lensa Kamera

Selasa, 22 Mei 2012

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah l Melaka 4.0

Assalamualaikum w.b.t. . . . 


Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu



Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Hampa terasa bila ku tanpamu

Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)


Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah


Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

*********************

Bila berkata pasal jodoh,pasti ramai yang ternanti-nanti dimana jodoh mereka bisa terungkai..bila berkata pasal soal jodoh,pasti ada hati yang mula tertanya-tanya,adakah jodoh mereka ada ataupun memang ditakdirkan tiada jodoh didunia sementara ini..Jodoh itu rahsia tuhan,siapa kita untuk menentukan..semoga jodoh yang tiba membuat diri kita merasa bahagia,bukan derita yang menimpa..

Perkahwinan itu bukan perkara main-main,bukan seperti makan nasi kerabu..bila tak kenyang boleh tambah nasi lagi..tapi ini adalah soal masa depan,adakah kau ingin bahagia hingga akhir hayat,ataupun bahagia cuma seketika..siapa yang tak inginkan kebahagiaan?kebahagiaan itu cukup indah jika kita pandai hayatinya bagaimana.namun jangan terlalu terdesak mencari kebahagiaan jika kita sendiri tak punya persiapaan sehabis mungkin.kita mengimpikan perkahwinan yang cukup indah bersama pasangan yang terbaik namun kita masih belum cukup baik..itu tidak adil bukan untuk pasangan kita..Apapun berusaha sebaik mungkin terlebih dahulu sebelum melihat hasilnya dikemudian hari..Sekian terima kasih~

Berkahwinlah anda demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan berkahwin kerana perasaan dan mengikut kebiasaan..

#Motif entry?tiada apa-apa,cuma suka akan lagu ku pinang kau dengan bismillah... terpikat~
kak ujie jangan salah sangka^.^
#Semakin malas aku sekarang nak update entry..malas main jauh2 boleh!!
#Tak sabar nak pergi ke terengganu..lepas tu Changlun,Kedah pula menanti..

#Asyik cerita lama saja.sabar ya..koleksi lama banyak benar belum dipublish..malas!!

Update terbaru blog Lensakamera.com :

Kata Achie :Kak Dhiera nak kawin ye??tahniah buat anda...



Terima kasih atas kehidupan yang engkau berikan..Aku cinta Allah~


49 komen dari budak comel^^:

Iffah Afeefah berkata...

Makan ke nasi kerabu?

#saya suka gak lagu ni. Penah wat cerpen pon

Leeya Hezlin berkata...

Lagu tu best..
Saya suka juga dengar..
En achie bila lagi nak pinang .......hieee..

Iya..jodoh tu adalah rahsia allah..
Sampai satu masa nanti kita semua akan dapat jodoh masing-masing..
Kadang2 bercinta dengan orang lain..tapi kahwin dengan orang lain pula..
Allah maha mengetahui..
Semoga kita semua diberi jodoh yang baik oleh allah..

P/S : selamat malam..semoga hari esok lebih baik dari hari ini..daa.. :)

Puteri Iqa Izyan berkata...

perkahwinan tu satu tanggungjawab yang sangaaaaaattttt besar :)

Hanamiko Sakura berkata...

M dia sudah timbul.. hahaha

ijA berkata...

1 komen dri budak comel..

opss terharu nye..tuan blog singgah blog kita..

emm..kita rajin singgah baca entri sahaja dan malas sekali tinggalkan komen..sekian..atiqah sa'ahiry (ija,umelong.blogspot.com)

xila riston berkata...

lagu ni tak sabar nak tggu dan tahu suami ku yg somel!!! Tuhan kau kirimkan woofer storm nih kekasih halal yg baik hati, solehah, cantik ya!! aminnnn~~

Si Matatajam berkata...

Akak suka sgt lagu kat atas tu...

Si Matatajam berkata...

Akak suka sgt lagu kat atas tu...

CIK TOM berkata...

mmg jodoh rahsia ALlah...
smoga jdh yg bkl diketemu nanti bawa sinar kebahagiaan bt achie..amin..

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

suka juga lagu tu..hayati maksdnya..

HeNRieTTa JoSe berkata...

Rietta pown suka juga lagu tuh....

kiera'sakura berkata...

betul la ape yg jiran kata tue..
kalau rasa pernikahan yg kita dapat bukan apa yg kita impikan ingatlah.. Allah memberi apa yg kita perlu bukan apa yg kita mahu :)

Leeya Hezlin berkata...

hahaha..ayat malas update persis sama macam saya tu lucu la..

en achie bukan malas..tapi ada komitmen lain.. :)

Lea Isnawi berkata...

nak kawen!


errr

kay_are berkata...

betul3.. kawin bukan hal main2.. tanggungjawab besar tu.. so takleh r pikir nak seronok je kan.. pikir gak hidup pas kawin nanti cane.. <-- aku yang sedar diri tak mampu nak kawin g T__T

KhaiRin : anies berkata...

org skrg, niat berkahwin da jauh terpesong sbb tu byk kes cerai berai

emieysandra berkata...

achie bile pulak? hee :D dtg melaka xgitau pun :P

Amna Qadeeja berkata...

ehem :P

Ujie berkata...

Yelah..akak tak salah sangka nye..^__^

*blog ni kalau dh mula tinggal..mmg jd malas nk tulis tau. kalau busy..tak tulis hari2 pun takpe, asal jgn sampai seminggu. nnti akak terlupa Achie ada..

✿Lady Ainaa ✿ berkata...

setuju dgn entry ni... biarlah kita melakukan sesuatu tu mndpat keredhaan dri Allah SWT... ^.^

dwaty berkata...

saya pun suka lagu KU PINANG KAU DENGAN BISMILLAH..

EruzuLiyana berkata...

suka dgr suara rossa nyanyi lagu ni. gemersik :)

Miss Purple Ungu berkata...

amboi...bjalan aje dia
nak ikuttttt :)

Telor Power berkata...

kan senang kalau adat meminang ni hanya dgn bismillah sahaja.

chemay berkata...

tak lama lagi turn achie pulak kahwin.
:)

c'axoera ヅ berkata...

sape nak pinang aku nnti kena bawak sedulang kapal gini ahahahahah :p

Ain Norainsyah berkata...

tah sabar nak kawin bila baca ni...hehe

Azlan Strider berkata...

jodoh aku ade tapi dia tak jumpa jalan lagi..tersesat katanya..hehehe..

p/s: aku sehat bro..cuma bz skit..nak update entry sehari sekali pun payah..hehe

Regards,
-Strider-

Noraim berkata...

sy pun suka lagu tu!!! padahal takde kena mengena pun. hikhik.

jodoh tu rahsia Allah, walupun berkasih 10 tahun tp kalau takde jodoh tak jadi jgk. berserah kepadaNya :)

O CIKTEDDY berkata...

first,lagu tu mmg best kot ^^

second,just don't know how to give feedback for this entry,just angguk kepala tanda setuju ^^

Afzainizam berkata...

Perkahwinan itu fitrah.... moga perkahwinan itu pelengkap kepada hidup....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair door trim kereta

Cik Penguin_Solehah berkata...

lagu tu sangat best.. Melaka ^_^# selamat malam gak

yad'z berkata...

hoh.. lagu ke.. ingat achie nak kawen dah.. huhu... eh gambar tu view dari mane ek? cun!

tirahzairi berkata...

suka lagu tue...hehehe

ps : kt sini ade tulisan biru x? hahaha

cik ika berkata...

..singgah sini..

ctk berkata...

sedap lagunya....xsabar nk kawen ke...hehehe

Tea berkata...

Ujie! Cucite ape kes pinang2 achi nehh ;p

Zakaria's daughter berkata...

lately neh macam asikkkk ke melaka jeppp. ada 4.o lagikk. haha

CiK FizA berkata...

awak nk dtg canglun kedah ke? hee. dkt sgt ngn sintok uum, meh la lawat sy kat cnie. Ngee :DD

**Gurau je =P

♥ wawawawa ♥ berkata...

angan terlalu terdesak mencari kebahagiaan jika kita sendiri tak punya persiapaan sehabis mungkin

sgt stuju!!

dhiera berkata...

suka jugak lagu ni~ best kan.
ada small vacation ke? insyaallah, kalau dipanjangkan jodoh~ ngee

Mr.Clive berkata...

aku suka cara ko berfikir...critical...cynical...dan ohsem... :)

~SaL IjOu~ berkata...

Salam.hye Achie.harap kamu sehat2 aja.wah, byk plan ya.nak g terengganu? lencong la ke kelantan terus lawat akak~ ;p

suka gak lagu tu..dengar byk kali pun x bosan..penuh makna~

Teenager Housemaid berkata...

saya pun semakin malas nak update entry kat blog and bw..huhu..

achie, satu hari nnt pasti ada jodoh terbaik utk achie, di waktu achie sudah bersedia..:)

anamizu kaito berkata...

lagu ea tu?? ya allah, siyes guwa baru tahu.


patutla! member guwa ade sebut
"ku pinang kau dgn bismillah"
aritu mase kat wedding member !



aaaaa nak kene dgr jap lagu ni.
adeh =P






luv,
cik ana

Picoz Shupalula. berkata...

ku terima pinangan mu dengan inalillah ;p ok gurau je. haha

ABU berkata...

tertnya2 bila la jodoh aku nak sampai.. smua rahsia Allah..

catik gambar di melaka. aku hari tu pi ndak sempat mau explore semua ooo..

Afzainizam berkata...

Jangan kerana cinta,kita gugur dari perjuangan, dan jangan kerana cinta juga, prinsip kita menjadi larut dan cair. Cinta tidak semestinya akan berakhir dengan perkahwinan dan perkahwinan juga tidak semestinya akan menoktahkan titik akhir kepada percintaan. Kesetiaan akan mengikat cinta, kecurangan akan meranapkan segala kemanisan cinta. Sesebuah perkahwinan akan menjadi indah jika cinta terus bersama.....
Hanya hati yang dapat menilai erti Cinta sejati. Dengarkan kata hati dan Cinta sejati tidak berlandaskan nafsu kerana ia adalah suci, lahir dari kasih dan sayang...
Cinta akan hidup bersama dengan waktu, pabila waktu itu mati, maka matilah cinta suci itu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy spray paint caliper brake disk kereta

Nisa Greennnpanda berkata...

moge jodoh achie dpt beri kebahagiaan & kegembiraan pd achie nnti, insyaAllah..

smile always, ok? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger