Blog Lensa Kamera

Jumaat, 4 Mei 2012

Kesabaran Amat DiPerlukan DiSini l Gambar I-City Shah Alam

Assalamualaikum w.b.t. .  .. 

Sabar selagi mampu,
sabar selagi bisa bersabar,
sabar walaupun hati terseksa,
sabar untuk ketenangan jiwa..

Sabar itu perlu,
sabar untuk jihadkan diri,
sabar menjadi kekuataan,
dan,
sabar selagi mampu bersabar....

Orang yang kuat adalah orang yang bisa menahan sabar dari meletusnya api kemarahan.. sabar itu bisa menenangkan hati yang berkecai seperti pecahnya kaca tanpa disengajakan..kesabaran bisa meleraikan pertikaian antara dua pihak jika salah seorang pihak sanggup mengalah ataupun keduanya berfikir lebih matang dan mengelakkan pergaduhaan..kesabaran ini ada banyak kelebihannya..kelebihan itu jika pandai dimanfaatkan bisa menjadi kekuataan diri dalam meneruskan sisa kehidupan yang masih tinggal..

Kita mampu hidup berapa lama dimuka bumi ini??sebulan?setahun?sedekad?? mungkin hari ini,mungkin besok ataupun lusa kita akan meninggalkan dunia ini..selagi masih bernyawa,selagi kita bergantung dengan oksigen yang dianugerah oleh tuhan,selagi kita masih bisa berfikir dengan rasional,bersabarlah sebaik mungkin..hindarkan dari meletusnya kemarahan,tak salah dan tak rugi jika dengan mengalah itu bisa membuat pihak mereka berpuas hati dan hati kita terseksa..apapun tuhan kan sentiasa ada,apa mahu goyang??Sekian~

 ***************************

#Gambar kat i-city..aku dah lama janji nak bawa anak buah,nasib baik masih sempat tepati..hehee

Untuk gambar lebih lanjut,sila klik link dibawah.terima kasih~


#Ujian yang datang pasti disusulkan dengan kemanisan yang sewajarnya..
#Maafkan andai ada tersalah kata sepanjang aku berada di dunia blog ini..
#Tak sabar nak tunggu surat interview tu..tolong doakan sahabat~

Kata Achie :Aku cuba untuk tidak bermain dengan entry personal lagi..


Terima kasih tuhan atas kehidupan yang engkau berikan..Aku cinta Allah^.^

36 komen dari budak comel^^:

Si Matatajam berkata...

Teringin nk p i cty

Si Matatajam berkata...

Follow back ye

Telor Power berkata...

lawa gambar tu achie....bagus tepati janji.

semoga berjaya utk temuduga tu ye bro....

♥NuR SyAFiQah♥ berkata...

cantiknya gambar ni :)

snap sendiri eh??mcm professional photographer dah awk ni :)

Cik Penguin_Solehah berkata...

sebab itu sabar itu separuh dari iman. Bukan senang nak sabar^^.. Apa2 pun tima kasih dengan kata2 nasihat tu=) and gud luck..

Ujie berkata...

Tak pasti hadis atau apa..mmg ada mengatakan,
Org yg paling kuat adalah org yg paling tinggi kesabarannya.

*semoga tercapai segala impian baik Achie..

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

mmg sbr itu amalan mulia..tp kt sbg manusia yg khilaf, kdg2 tak tertahan sbrnya kan.. =)

Leeya Hezlin berkata...

Sabar itu pasti akan membuahkan hasil yang tidak dijangkakan..sesuatu yang akan menggembirakan..
Dari sabar itulah kita belajar erti kehidupan..
Semoga hari2 anda sentiasa ceria en achie..
Dari jauh mendoakan..^^

Semoga cepat dapat surat interview tu..
Btw,kenapa ada perkataan maaf di komen entry saya tu ya?
Xada apa pun yang nak dimaafkan..
Kita kan geng..eh..geng??hehe..^^

cik ika berkata...

jom bawak ika p ict...

sudipVSsenduk berkata...

seorang alim ulama pernah berkata; sabar itu ada hadnya... oleh itu redhalah dgn ketentuannya, insyallah kita akan jadi lebih tenang

sissyira berkata...

salam...

lama tak singgah sini, dah banyak berubah blog ni :)

semakin kemas dan menarik..

macam blog org perempuan lak..hehehe

CekbOlat-bOlat berkata...

gudluck interview (^^,) eh cntik la gmbr abg .. bile nk tgkap gmbau bolat nii

HeNRieTTa JoSe berkata...

klu ada rezki, mlm kang nk pergi ict...skang kt sepang....esok dh blk penang....

reenapple berkata...

sabar itu penting dalam kehidupan.. =)

syazrinakuya berkata...

sabar kan sebahagian dari iman

c'axoera ヅ berkata...

hahahaha pergi bukit ampang or check out point plak pasni...!

pic yang kat celah rumput tu kat bukit ampang :p

EruzuLiyana berkata...

dunia nih dipenuhi dengan pelbagai ragam manusia yang menguji kesabaran kita. moga kita mampu bersabar menanganinya :)

Noraim berkata...

sabar itu separuh daripasa iman. sabar selagi blh sabar ye :)

semoga dpt interview tu :)

Iffah Afeefah berkata...

doakan kamu wahai sahabat

interbiu apekah?

CikUna berkata...

aaaaaa.... apakah ?? sila jangan terlalu menyeksa diri ye en achie coz its not good for your body and your mind.. lets move it.. need to be more peaceful guy k..daaa

** interview apakah?? yang ke over the sea tu ke ?? good Luck !!

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Wa tak cukup kuat lagi der >.<'

O CIKTEDDY berkata...

em cik x pasti dh terjah entri ni ke x..tp rase mcm penah tngok..ehehe

pape pon,sabar benar2 mnguji hati..ehehe

cik hemo hemo berkata...

wuuuuuu lawo giler. sabar itu separuh daripada iman. one caption, beuty. yes.

Pondok Usang berkata...

bersabar dan bertawakal.. dalam kehidupan ini.. sesuatu yang terjadi itu.. tentu ada hikmahnya.. =)

dayang berkata...

tunjuk ajarku sifu! :) smua gmbr2 ni guna teknik apa ya?

Miss Butterfly berkata...

sabar itu indah , sabar itu separuh daripada iman .



bersabarlah tatkala menerima ujian dari Yang Maha Esa..

CiK FizA berkata...

Sabar itu separuh daripada iman :)
Allah sentiasa bersama dgn org yang sabar ^^

Moga awak dpt interview 2 ya ! Amin amin amin... :DD

kiera'sakura berkata...

bukan hanya bersabar menunggu nikmat tiba.. bersabar disertai dengan usaha dan tawakal menghadapi ujian :)

♥e'in♥ berkata...

tp sabar seseorg ade had kan?

kiwi berkata...

Allah sentiasa bersama hamba-hambanya yang bersabar..kiwi pon sekarang tengah cuba latih diri jadi penyabar ^^

nazirah berkata...

huhu.. i city mkn gmpk skang ;)

teha berkata...

teringin nk g i-city.. hehehe :)

ABU berkata...

setuju..

tapi kadang jgn trlalu mngalah sngt dgn orng lain.. nnti ramai yg suka mngambil kesempatan dan pijak kepala kita..

oh btw, fb aku "abu bagi"..

sha my heart berkata...

ya, sabar, sabar.

cantik gambar =)

Afzainizam berkata...

SABAR itu indah kerana ia adalah bunga-bunggaan dari keimanan kita yang sebenar.Biasanya, kalau kita sabar, pasti akan dapat balasan yang baik.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair seat kereta berlubang

Nisa Greennnpanda berkata...

sgt cntik pic i-city tue... ^_^
pic2 yg famly sy amik sumernye xbrape m'jd.. biase la, kamera biase je.. XP

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger