Blog Lensa Kamera

Isnin, 9 Julai 2012

Semua Serba Tak Kena

Assalamualaikum w.b.t. . . . . . 

Nak buat itu tak kena,nak buat ini pun tak kena..
semua yang dirancang lain pula yang mendatang,
apa yang aku rasa belum itu mampu terluah,
apa yang aku impikan belum pasti bisa terjadi..

Pendek Kata ..
Semua Serba Tak Kena..

Chooppp,
Tahniah buat kawan aku yang dah buat Kidney Transplant tu ,
semoga dengan ini kehidupan baru lebih bermakna..Anda memang seorang 
yang kuat..Bagussss~

Selamat Malam..


*******************************


Sudut Tahukah Anda. . . 

#Tahukah Anda,bila aku dah malas nak update entry.entry yang diupdate tu pasti banyak merapu meraban tak ingat orang..
#Tahukah Anda,bila kita nak mengadu je pasti akan cari pasangan kita,tak kira suami isteri ,Teman lelaki/perempuan,mahupun mak ayah.jarang benarkan kita mengadu dengan Allah??
#Tahukah Anda,manusia yang seperti kita ni susah nak terima pendapat orang lain sedangkan kita tau kita tak betul manapun..Apapun kali ini aku kena terima pendapat keluarga aku..maafkan aku.

#Cerita ini dah basi kat blog Lensa Kamera..
nak tengok juga?sila ke SINI


Kata Achie :Adakalanya kita kena bertindak kejam agar mereka bisa menjadi faham..






Terima kasih atas kehidupan yang engkau berikan..Aku Cinta Allah

60 komen dari budak comel^^:

dhiera berkata...

semoga kawan kamu terus sihat!

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

haha semua orng akan merapu bila tulis entry.. tapi plng merapu, orang yg komen haha slalu lari dari entry asal!

reenapple berkata...

errr... setuju dgn sudut tahukah anda itu.. eheheh. =D

jeBateja berkata...

Dah semua serba tak kena.....lepak dulu...pastu tido...ahakz

Si Matatajam berkata...

Sabaq dik. Luahkan saja kat Allah.. Mintak petunjuk...

yad'z berkata...

wewitt.. hehe..


yeppp.. saya sedar semua tu..
terima kasih ingatkan.. ^_^

hazirah kasimon berkata...

fuhh..knape ni??

eMMe berkata...

Serba tak kena?
hurm.. mmg serba tak kena ke?
tgk okey je , mengene je pada sasarannya... Sudut tahukah anda tu saya stuju, mmg tahu sgt lah! hehehe...

moga hari Selasa yg indah buat kamu ya!

kiera'sakura berkata...

biar kita kejam skang, biar si dia menangis skang.. jgn biarkan dia menderita kerana kekejaman kita yg berpanjangan

KhaiRin : anies berkata...

kidney transplant? kenapa ya?

kay_are berkata...

memang kadang2 ade gak jadi macam tu.. nak wat ni, tak jadi, nak wat tu tak jadi.. sabar je r time tu.. huu

HeNRieTTa JoSe berkata...

kawan anda kuat....kawan kepada kawan anda (iaitu anda) juga harus ,kuat....

Masz Sidek berkata...

semoga kawan awak tu... semakin sihat dan menjalani hidup yg normal slps ni... :)

nazirah berkata...

aish.. aish ingat ape ni
sume serba tak kena ni hee

Kesuma Angsana berkata...

xpelah walau serba tak kena. tetap terupdatelah N3 kat blog ni hehehe

Ujie berkata...

semua serba tak kena?
pasti ada sebab/puncanya..
atau memang hati sdg rungsing, mmg serba tak menjadi semuanya.

tenangkan hati.

Princess Nusy berkata...

betul tu..pndapat keluarga tg terbaik.. =)

Masz Sidek berkata...

harap sudilah terima doodle yg tak comel ni... hehehe

http://masrinasidek.blogspot.com/2012/07/entry-hari-selasa-d.html

Leeya Hezlin berkata...

kenapa lagi ni en achie?
en achie nak buat apa sebenarnya?
hmm memang susah kita nak semua benda terjadi tanpa halangan..
sebab itu ada ja yang serba tak kena..
apa2 pun harap en achie bersabarlah k..
insyaALLAH ada ganjarannya..

happy working and have a nice day.. :)

CIK TOM berkata...

kenapa serba xkena??
hati tgh berbunga ke?
heheh =)

Noraim berkata...

buat3 la kembali ke pangkal jalan. kehkeh.

Rapunzeel Cikilolo berkata...

aku suke part kata achie. kejam pada luaran adalah lebih baik dari bermulut manis tapi dusta. setuju?

Bitt (doubleIS) berkata...

trend skang mengadu kat FB..hehehe btw, cantek view pullman hotel tu :)

Edy Fee berkata...

yang selalu skrg..org mgadu maslaah kat FB.hahah apakah

tirahzairi berkata...

xde psgn la...nk ngadu kt sini bley? hehhee

Teenager Housemaid berkata...

alamak, baru tau achie dah tukar background... cool..:)


betul2, saya pun rasa saya ni sukar untuk terima pendapat org..hurm..:(

misshannajr berkata...

kenapa ni..mcm down jer..sabar la yer

CikUna berkata...

Lumrah kehidupan... manusia susah nak menerima teguran kan... but just think positive la.. macam entry kak ujie tu.. semua orang tak perfect..
kbai..

E'in berkata...

eeh nape nie.. mkn xkenyang tido xlena.. eh?

Eyda Syahida berkata...

datang senyum kat sini boleh kan ? at least untuk naikkan semangat blogging awak macam duludulu :)

eiela berkata...

serba tak kena pun, terhasil juga entri nih. tahniah kat member yang dah buat transplan tu.

Cik Penguin_Solehah berkata...

terasa di ayat ini =').. Tq=)
#Tahukah Anda,bila kita nak mengadu je pasti akan cari pasangan kita,tak kira suami isteri ,Teman lelaki/perempuan,mahupun mak ayah.jarang benarkan kita mengadu dengan Allah??

Telor Power berkata...

kita mengadu dgn orang berbanding dgn ALLAH kerana percakapan kita terus dijawab oleh orang yang kita bertanyakan/tempat mengadu....jawapan dtg terus kepada kita.

sekadar pandangan

Afzainizam berkata...

Manusia seringkali mencari manusia untuk mengadu segala masalah yang dia hadapi?????

cuba ko pikir

ALLAh itu sentiasa memerhatikan kita dan sentiasa Maha Tahu akan setiap apa yang berlaku kepada kita. Tetapi, kita pergi mencari tempat lain untuk mengadu terlebih dahulu. Apabila kita mengadu, bukan ALLAh tidak pernah memberikan tindakbalas. Sebaliknya, ALLAh mendengar pengaduan kita itu dengan mencampakkan ketenangan ke dalam hati kita...

sungguh diri ini selalu lupa,lebih2 lagi bila ditimpa ujian.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair bumper kemek kedalam

ABU berkata...

so marila mengadu pd yg satu.. tapi di opis best gak mengdu sesama sendiri hahahaha

Hanamiko Sakura berkata...

wahh! blog tukar hijau lah..

sHaR!Na eLyaNa berkata...

hehe..xkisahla entry merapuh yg ptg kita puas hehe..

EruzuLiyana berkata...

Allah adalah tempat paling baik untuk kita mengadu :')

chemay berkata...

bertindak kejam tak bagus.
ingat achie.
Allah tu maha adil.
:)

jeBateja berkata...

Buat semua tak kena...duduk aje diam2.dlm 30minit....bertenang dulu...

kiwi berkata...

Agak la..kiwi pon kalau tak de benda nak update memang merapu meraban..caca merba semua..Biasanya memang tak de idea la sebab memang jarang update -___-" adeh

Suhami Ahmad berkata...

Atok pun macam tu gak...kadang2 kalau mengadu mesti kat famili atau kawan2...jarang kat "Atas" tu T____T

O CIKTEDDY berkata...

cik setuju dgn ayat last tu ^^

Juliet_iRa~" berkata...

tahukan anda?haha..banyaknya yg ira xtahu ni achie..:)

wahh kidney transplant?alhamdulillah msti lama dah tnggu kan..

achie pn lama xupdate?tp xla selama ira kan..

salam ramadhan..maaf yea kalau ada slh silap :)

Pondok Usang berkata...

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa sahabat... =)

LidiaSuraya berkata...

Lain mcm je bunyinya ni... I plk klo mls update mmg bersawang laaa blog i tu

xila riston berkata...

xphm...hehe mengadu dgn teman2 pon oke...barulah semangat setia kwn...

anis berkata...

yang bab merapu raban lpas lame x hupdate blog sgt la btpol kot thhhahahha

Iffah Afeefah berkata...

jgnla stress

ce duk dediam n muhasabah

tenangkan diri balik

hati tu lg tenang nnti

O CIKTEDDY berkata...

aaa cik bukan trmasuk antara org yg suke mengadu pd org lain..hehe
bkn nk tnjuk baik tp dgn zikir n doa,yg itulah yg buat cik trus kuat wlaupun pendam sendiri..eh tercerita plak..kbai.haha

ellieandcarl'sstories berkata...

nak tnya di sebabkan awak pakar camera kan. hahah sy ade nikon. d500 ke 5000 x sure plak. tapi gambo nye sume nye hampehh... sedey. ble bg advice x.???

Outbound di malang berkata...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
Buatlah hari esok lebih baik dari sekarang !
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

ellieandcarl'sstories berkata...

awak. tq so much explaination awak mmg sgt superb. tp as budak br bertatih. sy terpaksa google byk wording yg sy kire x pnh dgr before this. ape2 pon. sy nak try dgn A mode yg awak mention before nih. tq so much

CiK FizA berkata...

selamat berpuasa awak ! :)

Miss Yaty berkata...

tahniah tuk kwn achie tu..semoga dia betambah sihat..

sume tu kte tahu tapi kdg2 alpa..tol x?

tirahzairi berkata...

xupdate ke?

LidiaSuraya berkata...

kat mana tue yer.. nampak cantek sangat

Azlan Strider berkata...

wah...lama tak datang sini..layout pun sudah baru bro..hehehe..anyway Selamat Berpuasa..hehehe

Regards,
-Strider-

cikwahidaidris berkata...

betul. bila ditegur salah org tuu, kite pulak dimarah nyaa. huhuhu

Nisa Greennnpanda berkata...

congrats wat kwn achie tue..n moge die dpt jalani idup ngan baik ngan kidney br die..

kat Tuhan la tmpat kite leh ngadu ape2 pun tnpa rs tkut or mlu...kn?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger