Blog Lensa Kamera

Ahad, 5 Ogos 2012

Bila Hati Sudah Hitam l Gambar Danboard Yang Comel

Assalamualaikum w.b.t. .  . . . 

Manusia ni ada pelbagai ragam,ada bermacam perangai kau pertontonkan jika kau perasaan.. ada yang begitu,ada juga yang begini..yang pasti lain orang lain ragamnya..dunia ini ada putih hitamnya,bila niat baik pasti cantik jadinya,bila niat jahat pasti hitam jadinya..normal bila hati dah hitam,semua kebaikan orang pun kita hanya nampak keburukan semata.hidup tak kan tenang selagi mereka tidak merana..kenapakah??


kenapa perlu ada perasan dengki walhal kita pun boleh menjadi seperti mereka jika kata kunci iaitu USAHA kita sertakan,ini tidak hanya MULUT lancang bersuara melontarkan rasa tidak puas hati dengan kejayaan mereka sedangkan diri kita hanya membuang masa dalam tak sengaja..USAHA itu perlu baru KEJAYAAN akan mendatang,kalau sekadar MULUT kita katakan,namun USAHA tidak kemana..nampak gayanya kau duduklah kat SITU sampai BILA-BILA.sekian....


****************************

Sudut Tahukah Anda ...

#Sakit gigi adalah kesakitan dunia paling PEDIH selepas MATI dan BERSALIN.. 4 hari menunggu sakit gigi ni memang rasa nak pengsan..@.@
#Menenangkan diri melihat keindahan ALAM ciptaan ALLAH SWT ini sungguh memukau bila mana berada ditepi pantai mahupun ditengah lautan sambil melihat matahari terbenam. tapi mana nak cekau laut ditengah bandar kuala lumpur ni..
#RAYA terindah bila mana kita dapat bersama keluarga meraikan hari yang bahagia.namun raya bagi aku cuma SADIS belaka bila mana tahun ni genap tahun KETIGA tak dapat beraya bersama keluarga..ermmm


#Danboard sentiasa gelisah,petanda hati selalu berduka.adehhh
untuk gambar lebih lanjut,sila klik link kat bawah ^_^





Kata Achie:Lama tak update,tak salah ucap SALAM RAMADHAN buat anda semua..




Terima kasih atas kehidupan yang engkau berikan..Aku Cinta Allah



36 komen dari budak comel^^:

Leeya Hezlin berkata...

muncul juga anda ye en achie..hehe
apa2 pun yang penting janganlah hati kita ni hitam..
ada ja kesalahan orang yang kita nak cari..

kalau kita dengki sebab orang tu pandai,jadi berusaha la untuk menjadi pandai..
jangan dengki..xbaik..

sakit gigi?aiyaaaa,kesiannya..
memang sakit gigi ni sakit yang selepas mati dan sakit bersalin..
semoga cepat ok..

p/s : tahun depan balik raya kat kg bersama keluarga k..salam ramadhan :)

hawiz berkata...

betul tu..hurmm..

ciK LyndaWawa berkata...

selamat hari raya we...selamat berposa jugak....

Rara Nasiha berkata...

kenapa tak dapat raya dengan family? apa-apa pun takmo sedih2 okey?

O CIKTEDDY berkata...

susah kan nk buang daki hati yg hitam..

eh2 knp xleh bersama keluarga?

qasehraihan berkata...

wah wah wah..kameramen ke skrg??hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/olimpik-keputusan-akhir-badminton.html

misshannajr berkata...

pergi la tenangkan fikiran kat pantai dalam ke..bayangkan jelah ada laut kihkih...

jeBateja berkata...

Mmg dah jadi darah daging org melayu.....nak buat mcm ne...uhukz....

♥ wawawawa ♥ berkata...

mungkin org tu x besyukur dgn apa yug die ade..

Iffah Afeefah berkata...

Aik wak keje waktu raye ke? Jgn sedih k

Ujie berkata...

hati yg hitam..hati yg menjauh dari tuhan (takmo solat, ngaji, tak suka buat kebaikan..)

*jgn rasa sadis, tapi rasa lebih kuat jiwa krn mampu melalui ujian hidup (tak dpt beraya dgn family).
*sakit gigi..penah rasa, mmg satu bdn menahan sakit. bkn part gigi tu semata.

Mastuera berkata...

waalaikumussalam w.b.t

yea.tol.so..berbaik sngkalh sntiasa.bru suci jeaa gitu ~ huk.

salam ramadhan gak..hoishh.x balik ry gn keluarga ke? menangis rh takbir rya t..

Cikgu Ma berkata...

raya ni teringin nak duit raya baru..boleh bagi x?? =)

Masz Sidek berkata...

alalala.... kesian nye tak dpt beraya dgn keluarga...

raya kat mana thn ni???

E'in berkata...

mulut org busuk nie mmg susah nk tutup.. hmmmm

kiera'sakura berkata...

sebab tue kena selalu muhasabah bersihkan hati bersihkan diri sebab kita hamba hina yang sentiasa lupa, sentiasa buat salah..

Salam Ramadhan achie :)

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

harap di bulan puasa ni, 'mereka' kurangkn benda2 mcm tu..

cikwahidaidris berkata...

true ! ada saja yg dengki. huhu

Si Matatajam berkata...

Cute Danboard tu...Salam Ramadhan dik...

Telor Power berkata...

nice dah ada danboard eh

kay_are berkata...

mengahrap tanpa ape2 usaha.. memang takkan dapat ape2 kan bro? last2 memang amcam tu gak r tanpa ade perubahan..

tak dapat balik raye kali ke 3? memang sadis.. sabar je r..

inche hlovate berkata...

selmat hari rye :)

Ain Norainsyah berkata...

Bagi ain, raya adalah suatu penyeksaan bila tak dapat menyambut raya dengan family. Orang lain beraya, kita cuma menangis sebab teringat kat diorang yang jauh di mata. btw, sabarlah k. :)

KhaiRin : anies berkata...

walau baik mana pun manusia tu pasti ada sekelumit rs dengki..tp dengki yg positif x pe.. ;-)

p/s jemput empunya blog utk join GA sy ;-)

HeNRieTTa JoSe berkata...

Lamer menyepi....xpe, berkhidmat utk org awam...jasa mu dikenang....

kiwi berkata...

Selamat berpuasa..kenapa tak dapat raye dengan keluarga?

Edy Fee berkata...

sakit gigi mmg tension.hurmm cube la kumur air gram

Noraim berkata...

bila hati sudah hitam, maka yg cerah pun jadi hitam. hmm.

jadi, raya kt mane tahun ni?

#comel je entry dia, menyampah. apakah maksud itu?

A'ishah Kamaludin berkata...

hmm.. susahnye nak jaga hati ni.. actually, kalau kite berazam nk sangka baik sentiasa dgn org pun, once in a while akan ade juga tercetus bad thoughts.. nak jaga hati, kene start dari hati and 360 degree effort.. jaga amal, pergaulan etc.. susah juga tapi manis

xila riston berkata...

em em balikla raye.....xsedeh dan syahdukah. kenapa hijau? tiru ehh

tirahzairi berkata...

jemput mai braya umah tirah....

BeskuT MeRy berkata...

mana nak dapat ek danbo tu?

Shaznina Sofia berkata...

hye woofer.. ingat saya lagi x??
lame x bace blog awak..

Nafisya Ismail berkata...

salam ramadhan dan selamat hari raya :)

sudipVSsenduk berkata...

selamat hari raya, maaf zahir & batin

Nisa Greennnpanda berkata...

tau xpe... ssh kn kalo ade org yg dengki ngan kite, jd musuh kite lak tibe2..aduhai..

moge ati kite dijauhkn dr m'jd itam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger