Blog Lensa Kamera

Selasa, 2 Oktober 2012

Atas Dasar Kasih Sayang Sesama Insan l Gambar Sekitar Bukit Broga

Assalamualaikum w.b.t. . . 

Atas dasar kasih sayang sesama insan,
kita diingatkan akan kealpaan diri,
kita dinasihatkan berpijak pada bumi yang nyata,
kita dikerah melupakan benda yang tak perlu dikenang,

Atas dasar kasih sayang sesama insan,
kita patut melangkah kehadapan dengan kekuataan,
kita perlu melakukan perkara baik sehabis mungkin,
kita ditegah melakukan kesilapan yang sama acapkali,
semua atas dasar setiakawan bukan?

Atas dasar kasih sayang sesama insan,
Kau dan aku saling mengingatkan,
bilakah kau jatuh aku sudi hulurkan tangan,
bilakah aku terlena kau sudi kejutkan dari lena,
semua atas dasar persahabatan..kan??

Terima kasih buat kau yang sering mengingatkan Aku,
Maaf aku sering kecundang dalam perjuangan,
sebab aku hanya seorang insan yang tak lepas dari kesilapan,
terima kasih sahabat !!

#Entry merapu meraban tak ingat orang =.=


#Gambar sekitar Bukit Broga ,Semenyih.

lebih lanjut,sila klik SINI

Kata Achie :Kadang kala kita kena lakukan walaupun bukan itu yang kita mahukan.kan?


Terima kasih atas kehidupan yang engkau berikan,Aku cinta Allah ^^

42 komen dari budak comel^^:

Ujie berkata...

Allah mengasihi insan yg mengasihi insan lain.

*wah..dah smpai bkt broga.

Novelgurl berkata...

ksih syg terllu indh utk dikenang.oh best.

missina berkata...

cantik scene tu,,tp gayat pun ada ,,huhu

Iffah Afeefah berkata...

xmhu tp kne ikhlaskn hti jugak kn?

Telor Power berkata...

terbaek...bakal datang kembali ke bukit ni utk misi balas dendam tempoh hari

Cikgu Ma berkata...

adakala suatu kebaikan ia bukan milik kita, adakala kejahatan yang kita hindarkan, utilah yang terbaik buat kita...

***penah sampai broga 2x...best..sejuk =)

Azlan Strider berkata...

aku suka bila kepada orang yang suka ingat meningati nie..aku rasa mereka sorang yang suka mengambil berat..

Regards,
-Strider-

emieysandra berkata...

thnx achie ^__^

♥ wawawawa ♥ berkata...

seyuz teringin p bukit broga nie =)

kiera'sakura berkata...

sebab dia prihatin dia mengingatkan :)

Nafisya Ismail berkata...

nice sharing ;)

LydSunshine berkata...

Amboi, luahan rasa dia sampai ke bukit Broga.

KhaiRin : anies berkata...

yelah...sbb tu menjadi punca mengapa adam dan hawa diciptakan

Noraim berkata...

kenapa? apakah?

Lea Isnawi berkata...

atas dasar kasih dan sayang
kita kena sayang org, baru org akan menyayangi kita
dan jangan meyakiti hati orang

Cik Jannah berkata...

broga. dekat dengan saya. lama tak naik. dah pancit !

zila manaf berkata...

awak, awak marahke? xnak kaawan dh eh. maafkan sy kalau sy salah. buat awak sakit hati ke dgn perangai sy ni. tp kalo awak xnk kwn dgn sy, sy taleh watpe. org dh benci maybe. mcm awk buang sy mcm tu je. kalau mcm tu sy mungkin lepaskan domain yg awk bg tu. tp satu je nasihat sy, jgn sentuh hati prmpuan kalau awak tak niat memilikinya tau. smoga awk bahagia dunia akhirat :)

hassy chan berkata...

tu gmbr kt bukit broga time waktu pgi ke???

HeNRieTTa JoSe berkata...

cute jew.....xpe,yang penting bahagia menanti di hdapan....

pSSS...jap nk terjah blog sna...

kay_are berkata...

memang kne saling mengingati sesama insan ni kan.. tak boleh nak penting kan diri je kadang2..

Nisa berkata...

Bukit Broga, ugh! I've never been there... Was it fun?! More pictures.

nazirah berkata...

bukit broga..
bile lah dpt
jejak kaki ke situ
huhuu

Ain Norainsyah berkata...

atas dasar kasih sayang sesama insan, ain singgah kat sini.:)

Miss Xyz berkata...

Haa? Pergi bukit Broga? Hari itu kat sklh pngws ada ajurkn benda ni.. Tp x dpt pergilah pulak.. :(

chemay berkata...

makin susah nak paham entry achie sekarang nihh.
T____T

wahida idris berkata...

setuju sgt. :)

Leeya Hezlin berkata...

atas dasar kasih sayang sebagai sahabat,saling ingat-mengigati itu adalah perlu..

p/s : aah la achie..sekarang ni busy sikit..
btw,have a nice day ^^

ciK LyndaWawa berkata...

betul2......=]

Khairun Solehah berkata...

suka entri ni n tak merapu pun ^_^ .. maaf lambat berkunjung

wisata bakti alam berkata...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

wisata bakti alam berkata...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Gadess.Butterfly berkata...

wahh ..best best ...

follow sini :)
jom join GA :D
http://gadissirama-rama.blogspot.com/2012/11/hobi-paling-pelik-saya-by.html

Princess Nusy berkata...

nice entry..mendalam maksud tu.. ^^

najmi nawawi (juon) berkata...

absolutely!

saifudin abu izzudin berkata...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

NARDtheNERD berkata...

sesama insan juga lain lain. alam pun mahu kasih sayang. :)

NARDtheNERD berkata...

tak update ke?

CTK berkata...

entry tu bukan merapu meraban...sebab awk igt org lah awk buat entry tu :D

O CIKTEDDY berkata...

untunglah punya sahabat seperti dia ;)

MulutPayau berkata...

Sebagai shbat perlu saling mengingati...
Teringin nak ke bukit broga tu..cantik..

CikUna berkata...

Achie Achie... Buka Pintu.. Nana datang nak tanya khabar... hihi...

Assalamualaikum... saje bw sini.. boleh ye.. Ampun..

Ania berkata...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

(c)Copyright reserved by Woofer Storm.
Powered by Blogger